Ahojte, poraďte ako na zadnú nádchu.
Dcéra mala horúčky a bola zahlienena tak sme skočili k lekarke- vyšlo jej vysoké crp, zadná nádcha a z toho zapálene dutiny. Dostala ATB+ Trifed (žltý).
Inhaluje Physiomer aj striekam jej nos morskou vodou; no aj tak z nej nedokážem nič odsat, normálne nič. Nos ma čistý tie hlieny ma asi niekde inde .
(Odsavame vysávačom- dcéra ma rok a pol). Najhoršie je keď si ľahne Buble to v nej, chrápe, dusi sa, prehlta hlieny, no hroza.
Lieky čo dostala berie od piatka rana no bez zmeny, myslite si že ešte môžu zabrať? Že je skoro? Nepoznáte nejaké babské rady? Hocičo čo pomôže, už 3 noci nespala, dakujem
Nech spí aspoň v polosede alebo vyššej polohe nech to nezateká. A žiadne tlmenie, ani Fenistil. Čulejšia lepšie prehltne, alebo vykašle. Nech sa z hlienov v noci nezačne dusiť. 1,5 ročné dieťa je ešte asi príliš hlúpe aby dokázalo inhalovať horúci výpar vody, ale to by pomohlo uvolniť hlieny z dutín ak má akútnu sinusitídu. A ano, nosny sprej má nejaky zmysel aj keď nos má čistý, nie nadarmo Vám to dali.
@hruska91 syn mal pravidelne, až mu to zišlo na pľúca, 3x zápal pľúc, hlieny bolo počuť ale nedali sa vyfúkať. Keď mal 7 rokov šli sme k moru s trojmesačným kašľom a ATB v taške keby niečo. V kuse bol v mori pod vodou, ponáral sa. Po deviatich dňoch bol bez kašľa, a už mu ide vyfúkať nos. Chodíme každý rok a povinne sa musí ponárať, na čas ho to prečistí. 🙂 Teraz má 15 rokov.
@ivankamirka na alergologii ste boli?
@hruska91 pozri si anatómiu nos dutiny či odsávač správne.nie hore k celú.ale kolmo na zahlavie.trifed by som vymenila za sinupret.kvapky do nosa dávate " slabotu".treba normálne napr.nasivin.inhalacia má význam pri iných dg.tu treba suché teplo na dutiny .v sk.zdravotnici mám o tom príspevok.nie som laik v tomto.
@janinah áno chodili sme, keď bol menší, ale prestali sme vyšla mu alergia na nejaké trávy, peľ, roztoče, preto sopli, kašle rovnako ako keď bral lieky od alergologa, chodili sme aj na pľúcne kvôli zápalom pľúc, osvedčilo sa nám more aspoň na chvíľu lepšie 🙂 a zápal pľúc odvtedy nemal chválabohu.
@janinah syn vedel fúkať nos od 2 rokov a nešlo von, stále zišlo na pľúca, pri každom kašli som bola v strehu, neviem ako ale pri mori pri potápaní od vtedy vyfuka nos 🤷♀️
@ivankamirka keď to nebudete sledovať cez alergo..tak to môže prejsť do astmy
@hruska91 samozrejme, že je skoro. Treba vydržať, Trifed je veľmi dobrý, zaberie len ešte vydrz. Viem, presne o akom hnusnom, hustom sople hovoríš 🙄 aj tie prebdene noci poznam, no žiadnu radu okrem toho, čo aj robíš ti neviem dať. Jedine ešte fenistil kvapky na noc keď sa dusí a nespí.