Ahojte nevie mi niekto poradiť, mám 2 mesačnú dcérku a strihám jej nechtíky na rúčkach. Dcérka si vždy celu pästičku dáva do pusy a cmúľa a potom tak o dva tri dni po ostrihaní jej prst očervenie a spraví sa jej taký hnis na pršteku keď jej prštek chytím tak plače. Čo s tým vytlačiť ten hnis ? A ako odnaučiť tak malé babo aby si prsty necmuľalo keď sme jej skúšali dať cumeľ ten nechce.
@ninamaria2013 skus jej nechavat nechtiky trosku dlhsie. teda strihat urcite ano, ale odstrihni menej.
a cumlikov treba vyskusat aj viac druhov, mozno sa jej niektory zapaci. radsej cumlik ako ked si ma ublizit..
Ďakujem baby za rady....🙂
Niekedy keď sa zastrihne do oblúčika (a nie rovno) okraj nechtíka zarastá do kože a je to bolestivé. K tomu cmúľaniu - kamoška mala veľký problém odnaučiť syna od palčeka, stálo ju to veľa námahy - tam to už riešil lekár - tuším mu začalo vytláčať zúbky smerom von - s cumlíkmi je to jednoduchšie (pri odúčaní), ale aj na tie sa musia bábätka postupne naučiť, niekedy to chce čas, niekedy iný tvar cumlíka ☹ ale narobia menej škody ako rúčka/palček (tak to bolo povedané kamoške, aj keď ideálne by bolo bez)......