Záder nechtu a opuch

zufalka987
30. jún 2017

Ahojte kočky, moja 14 ročná sestra má záder a už sme z toho aj s mamou zúfale. Spravil sa jej záder na palci na nohe, hojilo sa to a už to bolo skoro zahojené, lenže sestra si obula slipony, ktoré jej boli trochu tesnejšie a behala v tom celý deň a už ku koncu dňa nemohla na tú nohu došlapovať a keď prišla domov, tak sme jej to s mamou pozreli a na mieste záderu jej opuchlo to mäso trošku sa ako keby vytlačilo von, znova sa to hojilo,spravila sa tam chrastička, lenže ten kúsok mäsa (aj keď nebol opuchnutý) tam ostal a takto sa to opakovalo ešte 2x. Včera prišla domov zo školy, vyzula si sandále a zavadila nimi o tú chrastu a celé jej to zas opuchlo. Sestra k doktorovi nechce ísť, lebo sa bojí, že jej strhnú necht alebo že jej to tam postláčajú a bude ju to veľmi bolieť.
Mám to aj odfotené, ale radšej to sem nebudem dávať. Čo by ste nám prosím vás poradili?

floren
30. jún 2017

Skuste pedikuru. Mohla by jej pomoct spona alebo bude stacit tamoonovanie nechtu

smejko32
30. jún 2017

@zufalka987 pošli mi fotku do mailu... myslím...podľa opisu..že som také mala aj ja...

bona_dea
30. jún 2017

natierať nahrubo gáfrovou masťou s ichtamolom a previazať gázou aby sa tam nedostávala špina a zamedzilo sa neustálému otváraniu ranu, nenosiť debilnú obuv, pravidelne vetrať, dobře poumývať od masti a natrieť znova, hlavne na noc a byť opatrná...
Ak sa to do 5 dní nezačne zlepšovať, tak rozhodne k doktorovi... by som sa tak 14 ročnej pýtala či chce alebo nechce....

zufalka987
autor
30. jún 2017

@smejko32 poslala som

zufalka987
autor
30. jún 2017

@bona_dea práveže jej sa to vždy zahoji, lenže akonáhle odpadne chrastička, tak sa tam začne tvoriť ďalšia, proste jej tam vytŕča ten kus mäsa

bona_dea
30. jún 2017

@zufalka987 veď prevencia aby neopadla.... nosiť obviazané, a mazať masťou

lujziana44
30. jún 2017

Keby šla k doktorovi tak si nemyslím, že by jej strhávali celý necht. Podľa mňa by jej iba vystrihli ten kúsok mäsa čo jej tam zarastá a mala by pokoj. Ale ono sa to zvykne potom často vracať takže s tým už asi bude mať problémy celý život :/ Ale keď sa mne par krát stalo, že som si zatrhla necht a začalo mi to hnisať tak mi zakaždým pomohlo keď som si to dva dni máčala v repíkovom čaji 🙂

3petka
30. jún 2017

@zufalka987 a nemá to náhodou zarastajuci necht

piridoxin
30. jún 2017

syn to opakovane mal a stále sa to vracalo. Keď už to bolo veľmi zlé, poslala nás doktorka do chirurgickej ambulancie. Tam lekár skonštatoval, že by sa to znova a znova obnovovalo. Umrtvil mu to a upravil (orezal) z boku nechtové lôžko aj to choré tkanivo pri ňom. A je svätý pokoj. Aj prst lepšie potom vyzerá s užším nechtom a bez tej "bozule" na boku (to je asi pre 14r. dievča dobrý argument🙂
PS: lekári nie sú sadisti, nespôsobujú radi bolesť. Umrtvia injekciou. Aj im sa lepšie ošetruje, keď pacienta nebolí🙂

floren
30. jún 2017

@zufalka987 ono sa to vola dive maso, aspon tak mi vravel chirurg...obnovovalo sa mi to 15 rokov...pomohla az špona