Záchvaty u 7-ročnej

12. feb 2023

Ahojte,
dcérka mala teraz 7.rokov. Je v prvom ročníku. Nástup zvládla v pohode. Žiadne plače. Od septembra bývala veľa chorá. Časté infekty dýchacích ciest. Tým pádom bola veľa doma a muselo sa veľa učiva dobiehať. V škole sa jej darilo super, ale v novembri sa u nej objavili večer záchvaty. Nechcela ísť spať a začala sa brániť, že nechce chodiť do školy.Rozhadzovala veci po izbe a robila cirkus každý večer. Praktický to trvalo dva týždne a potom to prestala mať, ale bola znova chorá a musela na operáciu dutín a bola dlhšie v nemocnici. Momentálne je doma na doliečení po operácii.
Teraz mesiac dozadu znova začala mať takýto typ záchvatov. Nechce ísť spať a robí každý večer cirkus a rozhadzuje veci. Je agresívna všetko ju ľahko rozčúli. Jej správanie je proste nezvládateľné. Ďalej stratila záujem o učenie a nechce sa učiť. Máte niektorá, alebo poznáte niekoho čo niečo podobné má, či mal? Termín k psychológovi aj neurológiu mám len sa veľa čaká.
Vďaka za každú radu.

drzaopica
12. feb 2023

A ako reagujes?robí to teda aj, keď nejde do školy?
Koľko je na mobile?nechce ísť spať, lebo sa boji, alebo nechce?

majlo1234
12. feb 2023

Nesikanuju ju deti? V rodine sme zazili podobne zachvaty, ktore ustali vzdy, ked dieta nechodilo do skoly. Do toho staznosti na bolesti brucha, nakoniec dieta hospotalizovane na psychiatrii, potom ako malo zbytocne vyoperovany slepak😞 nakoniec samo povedalo, ze ho v skole sikanuju strasne.

zabka79
12. feb 2023

Syn 2.rocnik skolu nenavidi. Od pondelka do piatku zle spi, rano sa stazuje vecer sa stazuje ulohy neznasa trvaju dlho preplace chce trhat zosity a knihy. Ked je chory je spokojny po chorobe ako ide do skoly zase sceny ale prejde to ak uz chodi den dva...Ideme tiez k psychologicke.

autor
12. feb 2023

Robí to aj keď nechodí do školy. Mobil nemá rada. Nepoužíva ho. Nebojí sa spať, ale hovorí, že cíti veľa energie, ale ja skôr vidím, že je unavená a chce sa hrať aj tak...

petricka22
12. feb 2023

Skus sa s nou v klude, nie vecer, porozpravat. Co jej na skole vadi, ci tam ma kamaratky. Zaujimaj sa, maj pochopenie, aj ked sa jej nieco nechce a nepaci. Mozno ma naozaj nejaky vaznwjsi dovod, preco tam nechce. Vzdy nieco stoji za takymto spravanim. Treba len zistit co a ci viete niekde najst spolu cestu…

janage
12. feb 2023

Skus večer detskú masáž. Sú videa knihy aj kurzy kde sa to môžeš naučiť. Príjemná kľudná hudba alebo na ňu pri tom masirovaní budeš hovoriť takým kľudným hlasom, spievať....

zuzinka888
12. feb 2023

Mozno este nebola zrela na skolu. Porozpravat sa s triednou ta ju pozna viac ako my tu na MK. Nech ta nasmeruje na skolskeho psychologa. Urcite to treba riesit a necakat kedy alebo ci to prejde.