Ahojte, 2r. dcerka bola chora pred vyse mesiacom - nadcha vlhky kasel, len mierne zvysena teplota atd...Boli sme u dr, CRP mala nizke tak len sme davali volake kvapky a postupne to preslo. Odvtedy vsak zacala mavat zachvaty sucheho kasla, hlavne pocas obedneho spanku a v noci. Cez den v podstate skoro nekasle, ale ked ju to potom pochyti tak riadne kasle az taky sipavy zvuk. Neviem ani ci ist k dr. , ved ona mi polku dna ani nezakasle, az potom zrazu takyto zachvat...Ako by ste to riesili , co moze pomoct ? Inhaluje vincentku, na noc som dala este aj zvlhcovac vzduchu, kvapky "Tussin" nevyzera ze by zaberali....Btw. my s manzelom mame podobny priebeh ako ona. Uz fakt neviem ci to je normalne ci nie .
@hapipa no ja som ich davala iba na noc, myslela som ze to ma mat hned ucinok...davala som to par dni mozno 5, potom som prestala ,lebo sa mi nezdalo ze by extra ucinkovali, teraz som davala uz len tak obcas na noc. Neviem ako dlho sa to moze brat vobec. Inak a co potom ked sa mu to zlepsilo ? Si vysadila kvapky a bolo uz dobre ? No ved prave ja nerada teda medzi tie chore deti do ambulancie chodim, sotva som mala pocit ze sa z toho dostavame, a nebodaj by sme zas chytili nieco. A tiez co z toho ked ona mi tam nezakasle. V cakarni take deti co kaslu fakt ze kazdu minutu, som sa citila trapne ze tam vobec idem.
My sme dávali kvapky 3x denne a lepšie to bolo asi po štyroch dňoch. Čiže to keď si dávala len na noc, to ako keby si ani nedávala. Alebo skoč do lekárne niečo iné kúpiť, však tam vedia tiež poradiť 🙂
@hapipa dobre, tak ja skocim do lekarne, no ale doktorka mi predtym ked sme tam boli vravela o Stopstussine , ze davat len na noc, tak podla toho som sa riadila aj pri tomto lieku . Ja len dufam ze to nemoze byt nejaky studeny zapal pluc, ale tak to si myslim ze by hadam viacej kaslala a nie 4 krat do dna....
@hapipa cize ked si to prestala davat potom uz nekaslal dalej ?
Pri kašli mojej dcérky vždy veľmi pomáha soľná jaskyňa. Do toho inhaluje doma a keď ju v noci chytí záchvat otváram okno a kašeľ jej utlmí mentolová žuvačka ( 5 ročná )
Keď kašle v ľahu môže to byť spôsobené refluxom, kyselina jej dráždi hrdlo.
Vyvýšite podušku, alebo posteľ a skúste refluxnú diétu.
@vakatko tak to pochybujem.....nedrazdi ju len v lahu, ale hlavne v lahu. Niekedyu dostane zachvat kasla az po tom ako sa zobudi.
Kasel okrem prechladnutia moze sposobovat alergia, zacinajuca astma a podobne. Pokial bezna liecba nezabera, alebo je dieta casto chore, nie je na skodu zajst za imunoalergologom. Potrebujes listok od pediatra a nejake zakladne vysledky - vytery, krv - ale to ti presne povie odborny lekar. Moj syn k spomenutemu kaslal casto pri namahe - ak behal, smial sa. Zistili mu alergiu na plesne a ambroziu, z coho ma diagnozu - syndrom drazdiveho kasla, co je nejaky ekvivalent astmy. Ja by som namiesto ordinovania kvapiek skusila tuto cestu.
@katarinaba Doteraz bola chorá veľmi výnimočne, toto schytala v jasliach . Predtým nekaslala vobec, takze pochybujem ze by to zrazu mala alergiu z ničoho nič. Neviem či ste čítala celý príspevok. Sú to pravdepodobne dozvuky z choroby, ako som písala s mužom máme presne to isté.
Ahoj, ja som pri záchvate dala malú lyžičku oleja (pri takom malom dieťati dať do odmerky od Nurofen sirupu a strieknut do krku) prípadne aj trošku medu
Ako dlho dávaš kvapky? Ja som ich tiež dávala naposledy Damovi, ale zlepšenie som videla až po niekoľkých dňoch. Dávala som normálne aj mokrý uterák na radiátor do izby v noci, zvlhčovač nonstop. Ak sa ti to nezdá, tak zavolaj dr a poraď sa, zase s kašľom chodiť medzi chorých...