Záchvaty kašľu u 5 ročného

nikola81
1. nov 2021

Dobry den. Syn (5r) z plneho zdravia zacal pred tyzdnom kaslat, po niekolkych dnoch ma na to upozornila aj ucitelka v skolke. Vraj je to tam teraz velmi rozsirene. Obcas zakasle aj v noci, cez den je to castejsie. Najprv som nasadila na radu doktorky Stoptusin. Ale pre istotu som. S nim bola v sobotu na pohotovosti kde popocuvala pozrela do hrdla, ze na atb to nie je, zatekaju mu cire hlieny, hoci som nepostrehla ze by bol soplavy a nakolko je syn lieceny aj na alergologii mam mu davat Rupafin sirup, co berie pri alergii, calcium sirup lebo ten kasel ma stekavy a suchy a do nosa mu vecer davam mommetazone. Od soboty som nezistila ziadnu zmenu. Aj doktorka mi hovorila ze ma teraz toho strasne vela, tychto kaslov, pretoze vlani v zime deti boli v ruskach a teraz jesen nezvladaju. Ma niekto skusenost?

abriela
1. nov 2021

Mne dr. na alergo povedala, nech nedávam dieťaťu žiadne lieky proti kašlu, že tie ho len draždia a kašle viac. Jedine čo odporúčala je calciovy sirup, ale syn berie pravidelne aj Flixotide (alergik, asmatik). Mommetazone je na liečbu alergie, ako prevencia, tiež mi ho alergologička predpisuje. Ja ho veľmi nedávam. Ked je syn alergik, kludne ten kašeľ, soplík može byť z alergie.
Inak nedoveruješ svojej lekárke 😲, tak ju vymen. Ja nedoverujem zasa lekárom na pohotovosti. Keď som mala zápal obličiek, horúčky, oni mi dali mi lieky od bolesti križov.

viva13
1. nov 2021

aj my bojujeme od septembra už 3tí x so zachvatmi kašla mali sme pri druhom antobiotika 2týždne vydržal zdravý zajtra chcem ísť so synom k lekárke

lily14
1. nov 2021

Covid? Sused to takto mal a nakoniec pozit

nikola81
autor
1. nov 2021

@abriela ved to ze sme boli na pohotovosti a nie som si ista ci dobre urcila diagnozu. Zajtra ideme k jeho doktorke

nikola81
autor
1. nov 2021

@viva13 my od 16.9. kolotoc Mal zapal priedusnice, 2 tyzdne doma, potom problemy so zubom a teraz zasa tento kasel. Tahame snuru akoby prvy krat nastupil do skolky

ecko80
1. nov 2021

Teraz to aktualne riesim, tiez s 5 rocnym synom. Davam Stoptusin a pomohlo hlavne inhalovanie Vincentky, niekolkokrat, hlavne pred spanim. Na noc Dithiaden.