Záchvat kašľa u detičiek

rodinalel
18. dec 2023

Ahojte prosim Vas dnes syn 4 roky dostal prvy krat zachvat kasla 30- 40 minut nonstop kasel aj vracal zo zadnych hlienov. Vsetky lieky vyvracal - prednison, ditiaden. Kasel suchy drazdivy… zazila som to ,, prvy krat ,, ja sa chcem opytat ci je to normalne pri chorobe? Sme chory berieme aj antibiotika … dakujem kazdemu za radu a odpoved

tajfa
18. dec 2023

@rodinalel skusila by som dat stoptussin alebo tussirex sirup nocny. Su aj cipky, ale tie predpisuje pediater. Ak vracia tak skor stoptussin kvapky a nie sirup. A poriadne vyfukat nos, pripadne odsat. Cez den skusit inhalovat vincentku ak mate inhalator.

kukulienka83
18. dec 2023

@rodinalel áno, môj mladší pravidelne vracia keď ma kašeľ... Takýto tip kašľa je veľmi nepríjemný, môj kašle aj 2 hodiny v kuse kým zaspí...kašle nonstop aj celý deň, aj dva...potom sa to začne zlepšovať. Spomeňte to dr, môže vám dať prednison. čipky miesto pirule presne pre takýto prípad. Malý to mal minulý víkend, starší tento...

rodinalel
autor
19. dec 2023

@kukulienka83 dakujem za odpoved a to kasle nonstop 2 hodiny? Lebo akoze po tomto zachvate kasla bol teda riadne vysileny … a aj vy davate kortikoid ked je uz velmi zle?

rodinalel
autor
19. dec 2023

@tajfa dakujem velmi pekne

kukulienka83
19. dec 2023

@rodinalel áno kašle non-stop 2 hodiny úplne bez prestávky...a áno keď je najhoršie tak dám kortikoidy...vždy sa s našim vydržať bez, skúšam všetko dostupné od sirupov od kašľa, zabalov na hrudník, vetranie, vincentku v naparovači, antihistaminiká...ale teda tentokrát nepomohlo absolútne nič , tak som dala prednison

rodinalel
autor
19. dec 2023

@kukulienka83 a este otazocka takyto zachvat vam diagnostikovali ako laryngitidu? Alebo ako obycajny zachvat kasla. Moj nekasle tym typickym stekavym kaslom… tak teraz neviem ci to mohol byt laringitidovy zachvat alebo bezny zachvat kasla.

pleby
19. dec 2023

@rodinalel pri laryngitide je štekavý kašel bez hlienov - suchý a dráždivý a ako prvá pomoc chladný vzduch.

Niekedy na záchvat však paradoxne zaberie pri záchvate vlhký vzduch, čiže zatvoriť sa do kúpelne, pustiť horúcu vodu do vane a dieťa posadiť na kolená a ukludniť, aby sa netrepalo zbytočne a nechať inhalovať vlhkosť.. toto by som ale odporúčala pri suchom kašli bez hlienov.

ak nepomôže, tak antihistaminiká / fenistil, aerius...

kukulienka83
19. dec 2023

@rodinalel nie, nebola im diagnostikovaná laryngitida...

ema0000000
19. dec 2023

@rodinalel Dobrý večer, potrebujem si ujasniť, prečo ste mu dávali tieto lieky? Je alergický? Tieto lieky sú na alergické chronické nadchy, inak sú úplne zbytočne, koľko dni ste na ATB ? Niektoré antibiotiká potrebuju určitý čas aby zabrali ak je to viac ako 3 dni čo máte liečbu treba zavolať lekárovi nech zmení atb a zoberie vyter z hrdla

rodinalel
autor
20. dec 2023

@ema0000000 antibiotika mame od 14.12 z vyteru zisteny streptokok, tie lieky mame nariadene od dr. ( hranicny alergik na travy) v januari ideme este na znova vysetrenie alergie… prednison pri zachvate kasla

ema0000000
20. dec 2023

@rodinalel určite by som skonzultovala s lekárom zmenu atb nakoľko podľa tohto vam nezaberajú