Zachrípnutá 2,5-ročná dcéra

simkarisko11trnava
27. júl 2023

Dobrý deň mám 2.5 ročnú dcéru dnes za zobudila a zachripnuta veľmi sa bojím čo bude ďalej keďže všade čítam že to je laringitida 😭😭😭😭nič iné nema

sweet20
27. júl 2023

@simkarisko11trnava je pracovny tyzden, lekari pracuju.. uz by som bola tam ci je vsetko ok.. ci nema zapal alebo nieco

dankanka
27. júl 2023

@simkarisko11trnava ja by som jej dala sinupret, cajik a pockala co z toho bude. Ak to dnes zacalo, lekar by vam nedal viac. Nechodila by som zbytocne po lekaroch aby ste tam horsie nechytili.

janka_266
27. júl 2023

@simkarisko11trnava laryngitidu by ste spoznali. A keby to aj bola laryngitida, sú aj horšie ochorenia

ariannazara
27. júl 2023

Vôbec to nemusí byť. Moje dieťa bolo XY krát zachripnute daj kalciovy sirup a prejde

mima172
27. júl 2023

@simkarisko11trnava Prečo hneď tá panika? Nemyslím to v zlom, no čo ti to pomôže? Daj jej kalciovy sirup, na zachripnutie krásne zaberá. Moja dcéra mala laryngitidu už 3x, naposledy keď mala 2r2m a bolo to presne takto pred rokom, no to holi mega horúčavy. Nie je to nič príjemné, no je to len choroba ako každá iná. Každopádne laryngitida sa vyznačuje práve charakteristickým kašľom. Zachripnutie môže byť aj pri obyčajnom nachladnutí.

simkarisko11trnava
autor
27. júl 2023

@sweet20 a čo mu poviem že je len zachripnuta

simkarisko11trnava
autor
27. júl 2023

@ariannazara vážne dala som aj ja ten sirup ono není to také nič hrozne len ja som tak panikarka

simkarisko11trnava
autor
27. júl 2023

@dankanka načo sinupret veď ona nič nema

sweet20
27. júl 2023

@simkarisko11trnava ja som vstala zachripnuta a mala som zapal v tele.. 🤷 ja uz nic nepodcenujem

judit47
27. júl 2023

@simkarisko11trnava zachripnutie je ked jej hlien tlaci na hlasivky/hrdli/nosohltan a teda sinupret na uvolnenie hlienov jej pohne hlieny spravnym smerom a bud ostane chora alebo sa to len posunie a vykasel/vykaka…

simkarisko11trnava
autor
27. júl 2023

@mima172 a čo ste robili keď ste to mali?

mima172
27. júl 2023

@simkarisko11trnava Najmä klasické režimové opatrenia (vyvýšené spanie, zvlhčovali sme vzduch...), pitie chladných nápojov, kalciovy sirup, na noc Fenistil a ak prišiel záchvat, tak dýchať do mrazničky (cez zimu balkón alebo otvorené okno). Moja mala vždy crp nízke, čiže bez atb. Raz mala tuším od Dr žltý Trifed ale to sa mi dusila viac ako 2 týždne.

simkarisko11trnava
autor
27. júl 2023

@mima172 a tak verím že to má len s nanuku lebo sa mi zdá uz ok veď to že je jul a žeby laringitida

dankanka
27. júl 2023

@simkarisko11trnava sinupret je presne na to...ale ved rob ako myslis..zrejme radu nepotrebujes 🙂

mima172
27. júl 2023

@simkarisko11trnava Moja ju mala naposledy pred rokom v júli ale teda absolútne by som nestresovala s laryngitidou len na základe slabého zachripnutia.

marianarem
27. júl 2023

@simkarisko11trnava Tak ale v najhorsom, ak by to aj laryngitida bola, tak to je riesitelne. Zachvat vacsinou pride v noci, treba dat dieta hned dychat chladny vzduch, cize teraz v lete k otvorenej chladnicke a podla potreby privolat alebo neprivolat lekarsku pomoc. Moj maly mal prvy zachvat na jesen, vtedy sme sanitku volali, lebo chudak len tak sipel a stekal, nevyzeralo to dobre. Prisli velmi rychlo, ale za ten cas mu celkom pomohol uz aj ten chladny vzduch. Dali kortikoid, ten zabral a predpisali nam aj na doma, aby sme dalsi raz uz mali. Panikarit nemusis, proste treba mat dopredu plan, ako zasiahnes keby daco. Poradis si s tym.

simkarisko11trnava
autor
27. júl 2023

@mima172 takže nemam robiť paniku?

mima172
27. júl 2023

@simkarisko11trnava Nie, načo? Nepomôže to tebe ani dcére 🙂 Ak zachripnutie neustupilo, tak nasaď ten kalciovy sirup, za mňa je to malý zázrak 🙂

simkarisko11trnava
autor
28. júl 2023

@mima172 dala som už včera aj dnes je to o moc lepšie