Začervenaný pupok u 2-mesačného dieťaťa

18. nov 2022

Dobrý deň prosím, nestretli ste sa niekto s niečím takýmto? Synovi pahyl bez problémov odpadol asi týždeň po pôrode potom ešte pár x zakrvacal, keď sa veľmi pucil no už mesiac bolo dobre a teraz posledných par dni to ma také červené. Dnes sa mu tam urobila taká tenucka do žltá sfarbena chrasta a čosi zlte mu odtiaľ vytekalo, mal to také lepive a keď som zotrela videla som farbu. Čistíme mu to s liehom no bojím sa, k dr ideme až v pondelok. Plus neviem ci to ma súvis no starší ma to isté na nose, červený flek už vyše týždňa a posledné 3 dní na ňom tenká chrasta. Vyzerá to podobne ako herpes len jemnejsie.

simona92101
18. nov 2022

Mam 6t dcerku,a pupcek sa jej zle hojil a tiez jej vytekal hnis.doktorka kazala 3x denne cistit s betadinom a 3x denne potierat pupok s Framikoinovou mastou,alebo Ophtalmoseptonex mastou- vytlacit do pupka a dat gazu na to aby sa nesuchal o plienku.kupat len v cistej vode.o par dni bol pupok zahojeny.

aliaray1
18. nov 2022

Skusala si to potriet palickou do usi alebo vatovym tamponikom namocenym v spirituse? (Lekarsky alkohol)

anavixy
18. nov 2022

Liehovať by malo stačiť, niekto odporuca aj framykoin (vacsinou zasyp), dolezite je udrziavat oupok v cistote, ale hlavne v suchu. Mojej dcere sa tiez zvykol obcas pupcek rozmokvat aj dlhsie po odpadnuti pahyla.

ildiko36
18. nov 2022

Moj syn to mal do pol roka.lekar pri porode nechal velmi malo pupocnej šnury a ako to odpadol začalo sa hnisať.časom sa to zahojilo ale davala som na to ten liech z lekarne, nič ine

autor
19. nov 2022

@aliaray1 áno, s tým mu to vytieraam odkedy to ma cervene

aliaray1
19. nov 2022

Skusila by som to natriet Infadolanom alebo sa poradit s pedi.