ahojte
viete mi niekto poradit mala ma uz dva tyzdne cervenu pipinu, lekarka nam povedala, ze ju mam kupat v repiku, ale vobec nam to nepomaha a mala ma z toho navyse uplne suchu pokozku.
co vam zabralo?
co nejvíc na vzduchu a mazat některou mastičkou proti opruzeninám. My mažeme Bepanthehem.
to jej to mam dat normalne dovnutra?
tak na toto si dajte baby velky pozor..moja dcera ked bola malicka tak to poznate..svokra stale ze z vnutra nenatierat...v knizkach pisali ze ani nevymyvat atd...a dopadlo to tak, ze ta vaginalna dierka sa je riadne zlepila skoro az zrastla a boli sme na detskej gynek. v KE kde jej to lekarka musela roztiahnut a ta bolest a ako to hrozne vyzeralo a potom som jej to musela doma osetrovat...chudatko vobec nemohla sediet a ani chodit...bolo to hrozne nikomu nieco take neprajem..preto si pipinky svojich bombuliek dobre kontrolujte...u nas ani lekarka na nic neprisla az ked sa nam zacala pomocovat
dovnitř ne, já myslela, že ji má červenou zvnějšku. Vevnitř vytírám měsíčkovým olejíčkem, můžeš i jiným (např. olivovým). Takže ona to má červené, když rozhrneš velké pysky? S tím zkušenosti nemám. Zkusila bych jí co nejvíc nechat na vzduchu, ať to dýchá. Řepík vysušuje, to máš pravdu.
pikino:já,bych to také nechala co nejčastěji větrat a jinak bych se na tvém místě znovu poradila s doktorkou.Že to co ti poradila nepomohlo,určitě ti poradí něco jiného 😉
nie ma ju cervenu zvnutra. uz som rozmyslala ci to nie je aj zmenou mydla alebo teloveho oleja.
pikino: to může být. A ty jí meješ vevnitř mýdlem 😕 já teda jen lehce vytřu olejíčkem
vetrat,rybilku,weledu
já myslím, že by to mohla být i kvasinka. Naše malá měla červené okolo zadečku (hladká, mírně nateklá červená kůže) nezabíraly nám klasické mastičky na opruzeniny. Pak nám paní lékárnice hned řekla že když nezabírají a vypadá to jak to vypadá tak je tam kvasinka a dala nám imazol. Po asi 10dnech mazání imazolem se to krásně zahojilo a od té doby je klid 🙂
my to máme taky..po rybilce se mi to zda lepsi. 😎
nejlepsi by byla ovsem rybilka vazena delana v lekarne ,ale i ta v tube je super a uz maji lupkaci vicko takze zadne sroubovani 😎
také používáme rybilku opravdu je dobrá
nasa bambula mala kvasinky, pediatricka odporucila canesten len vo velmi tenkej vrstve natriet, po dvoch natretiach bolo po probleme, pokial su to kvasinky tak by ju to malo svrbiet, nasa dokonca hovorila ze ju to boli
v lekarni mi dala na to fungicidin tiez na kvasinky. ale nejako to nezabralo skor zhorsilo. v pondelok ideme k dokine.
v piatok ako naschval sa to zhorsilo uz mi nedovoli ani siahnut jej na pipinu. boli ju to. asi to budu vazne kvasinky.
fakt neviem kde to tie deti mozu nachytat. 😒
umyvam jej mydlom ritku a prejdem jej a cez pipinu samozrejme spredu dozadu. doteraz nebol problem, len kvoli
tomu ze ma suchu kozu mi lekarka odporucila pouzivat iny pripravok a to jej asi neurobilo dobre. ona je velmi hakliva na pokozku.
my sme nemali problem priamo s pišulkou, ale skor zadockom a prechadzalo to aj dopredu. bola nam dana fialova vodicka a krem Imazol. po troch dnoch umyvania a natierania malej normalne vyzralo kozu! prestala som to davat... zacali sme cistit ritku len vodou /ziadne vlhcene utierky, ziadne mydla ani sprch. gely, proste len cista voda/ a po kazdom prebaleni som natierala modrou indulonou. asi za 2dni zmizlo zacervenanie a aj kozicka sa zahojila a sme fit. aj teraz pouzivame len indulonu a raz-za cas sudokrem.
@danusskaaa ak ti môžem odporučiť výborná je cicaderma na riťku nám ju odporučila chirurgička na Kramároch.
A tiež používam sudocrem keď vidím že je červená alebo sa jej robia potničky.
@kahlan1 nám nepomohlo nič. Stále máme rovnaký problém bola znova u gyndy nič je nenašli. jediné čo nám pomáha je raz čas jej natrieť framykoinom. Inak nepomôže absolutne nič. Ešte môžeš skúsiť repíkové kupele.
Už chodí do škôlky a je to ešte horšie lebo tam sa detičky musia utierať sami.
to môže byť fakt hocičo, mohla si zaniesť do pišky pri kakaní baktérie, alebo niekde kvasinky alebo alergia na prášok,... proste milion vecí, Aj branie ATB, jedenie sladkostí....
Ja by som išla určite na výtery nech najprv vylučia bakterie a kvasinky
@pikino :( my sme mali v posve aj v mocovom mechure bakteriu proteus milirabis ci ako. Preliecili nam to silnym ATB a dnes bola opat nervozna a chytala sa medzi nozickami a hadzala o zem. Musi ju to svrbiet alebo palit ☹ Tak dnes prvy den davam framykoin a fundamicin pol na pol tak uvidime ci to pomôže
potirani materskym mlekem!