Prosím čo pomáha na zacervenanu ritku? Vetrame a používam sudokrem
Imazol predpísať u dr
pouzivali sme krem na ritku Weleda a doma som nikdy nepouzivala vlhcene, ale Perlan+vodu (vlhcene len v pripade nudze na cestach/navstevach). Raz som asi tyzden pouzivala vhlcene, lebo mi Perlan dosiel a prvy a posledykrat mala riadne zaparenu ritku.
Po veľkej potrebe umyť čistou vodou a nepoužívať vlhčené utierky (iba v núdzových prípadoch, keď ste vonku). Vetrať, mazať sudokremom a prípadne zmeniť plienky. Nám napr. pampersky nesadli vôbec, majú takú modrú vrstvu pre lepšiu savosť. My sme používali tie z dm a radšej sme častejšie menili. 😊
Dcere prave nesadol ten sudokrem. Tak som vymenila za rybilkovu mast.
Imazol je perfektný, dá sa kúpiť aj bez predpisu.
Rybia masť a umývať len čistou vodou
Bepanthen. Vsetko ostatne som skusala 0 bodov. Dokonca aj ked mava zapaleny pipik na zaludi tak atb mast nezaberala a bepanthen za 1 den pomoze a pipik vyzera rychlo zase normalne. Je to vysoko koncentrovany panthenol (kys panthenolova), vit b5 ak sa nemylim. Aj okolie som nakazila a nic ine uz nepouzivaju okolo mna 😁
@bashee a používaš pri tom aj vlhčené utierky, ? 🙂
Môjmu sudokrem škodil. Dávala som bepanthen a mal to tiež z vlhcenych utierok keď sme ich dostali kopu na krstiny. Po zapareninach sme prešli len na tie babylove 99% vody a tie mám 8 mesiacov a používam ich stále a odvtedy nemal ani raz zapareninu. Plienky používame Pampers premium care
Skodlivost vlhcenych obruskov spociva hlavne v treni pokozky, takze aj ked budete pouzivat neparfumovane (ine by sa ani vyrabat nemali 🙈), vodove, moze sa zacervenanie objavovat aj zhorsovat. Ak ma dieta citlivu pokozku, najlepsie je ho umyvat pod vodou a pokozku nicim netrieť, vysusit prikladaním uteracika, nie trenim. A samozrejme casto prebalovat, vela vetrat, vyskusat zmenit plienky, no co jednemu (ne)sedi, druhemu nemusi.
Ja by som skúsila práve ten sudocrem vymeniť za obyčajnú pastu s rybím olejom a vetrať.
Viem ze som ich najprv prestala pouzivat a otierla som cistou vodou a velkymi vatovymi tamponmi. A po utreti do sucha natrela. Ale cim bol vacsi a pohyblivejsi aj vlhke som opat pouzivala. Tie s 99%vody. A cim menej sa to vyskytuje tym viac aj obyc utierky pouzivam. 👍
Nepoužívať vlhčené utierky - rada našej pediatricky. Ani som nemala v pláne,ale radi to na prvej poradni. My používame aj látkové plienky. Len občasné jednorazove a ak má dcéra podráždenú pokožku,tak práve vtedy. Ono tá jednorazka zvádza k tomu,nekontrolovat/ neprebalovat tak často.
Hlavne nepouzivat vlhcene utierky, ale po kazdej stolici umyt ritku pod vodou.