Začervenaná riťka u mesačného dieťatka

27. sep 2022

Prosím čo pomáha na zacervenanu ritku? Vetrame a používam sudokrem

babovka2321
27. sep 2022

Hlavne nepouzivat vlhcene utierky, ale po kazdej stolici umyt ritku pod vodou.

azurova99
27. sep 2022

Imazol predpísať u dr

baluinka
27. sep 2022

pouzivali sme krem na ritku Weleda a doma som nikdy nepouzivala vlhcene, ale Perlan+vodu (vlhcene len v pripade nudze na cestach/navstevach). Raz som asi tyzden pouzivala vhlcene, lebo mi Perlan dosiel a prvy a posledykrat mala riadne zaparenu ritku.

anulienka99
27. sep 2022

Po veľkej potrebe umyť čistou vodou a nepoužívať vlhčené utierky (iba v núdzových prípadoch, keď ste vonku). Vetrať, mazať sudokremom a prípadne zmeniť plienky. Nám napr. pampersky nesadli vôbec, majú takú modrú vrstvu pre lepšiu savosť. My sme používali tie z dm a radšej sme častejšie menili. 😊

nicole003
27. sep 2022

Dcere prave nesadol ten sudokrem. Tak som vymenila za rybilkovu mast.

evkaor
27. sep 2022

Imazol je perfektný, dá sa kúpiť aj bez predpisu.

patka06
27. sep 2022

Rybia masť a umývať len čistou vodou

bashee
27. sep 2022

Bepanthen. Vsetko ostatne som skusala 0 bodov. Dokonca aj ked mava zapaleny pipik na zaludi tak atb mast nezaberala a bepanthen za 1 den pomoze a pipik vyzera rychlo zase normalne. Je to vysoko koncentrovany panthenol (kys panthenolova), vit b5 ak sa nemylim. Aj okolie som nakazila a nic ine uz nepouzivaju okolo mna 😁

autor
27. sep 2022

@bashee a používaš pri tom aj vlhčené utierky, ? 🙂

85miska
27. sep 2022

Môjmu sudokrem škodil. Dávala som bepanthen a mal to tiež z vlhcenych utierok keď sme ich dostali kopu na krstiny. Po zapareninach sme prešli len na tie babylove 99% vody a tie mám 8 mesiacov a používam ich stále a odvtedy nemal ani raz zapareninu. Plienky používame Pampers premium care

anavixy
27. sep 2022

Skodlivost vlhcenych obruskov spociva hlavne v treni pokozky, takze aj ked budete pouzivat neparfumovane (ine by sa ani vyrabat nemali 🙈), vodove, moze sa zacervenanie objavovat aj zhorsovat. Ak ma dieta citlivu pokozku, najlepsie je ho umyvat pod vodou a pokozku nicim netrieť, vysusit prikladaním uteracika, nie trenim. A samozrejme casto prebalovat, vela vetrat, vyskusat zmenit plienky, no co jednemu (ne)sedi, druhemu nemusi.

lenka591996
27. sep 2022

Ja by som skúsila práve ten sudocrem vymeniť za obyčajnú pastu s rybím olejom a vetrať.

bashee
27. sep 2022

Viem ze som ich najprv prestala pouzivat a otierla som cistou vodou a velkymi vatovymi tamponmi. A po utreti do sucha natrela. Ale cim bol vacsi a pohyblivejsi aj vlhke som opat pouzivala. Tie s 99%vody. A cim menej sa to vyskytuje tym viac aj obyc utierky pouzivam. 👍

zuzudrnda
27. sep 2022

Nepoužívať vlhčené utierky - rada našej pediatricky. Ani som nemala v pláne,ale radi to na prvej poradni. My používame aj látkové plienky. Len občasné jednorazove a ak má dcéra podráždenú pokožku,tak práve vtedy. Ono tá jednorazka zvádza k tomu,nekontrolovat/ neprebalovat tak často.