Ahojte, mám 6 týždnovu dcerku, a zbadala som jej na zadočku začervenanu kožu s jemnými pupačikmi ktoré sú podobné potničkam. Jedná sa o zapareniny? Čo s tým robiť? Používam kozmetiku nivea a je tam aj krém proti zapareninám tak neviem teraz čo robiť. Ďakujem
My sme mali preventívne jekorisovu mast a ked bolo fakt zle, tak imazol krempasta
masticku imazol... za 2-3 dni mas po probleme.. imazol je na plienkove zapareninky..🙂 popripade sudocrem....🙂
ziadny imazol!!!!!!!!!!!!!!! kup si bepanthen v lekarni
preco nie imazol? ale ten sa dava az pri tazkom priebehu. suhlasim s bepanthenom, asi najlepsie a najjemnejsie co moze byt, pokozka pod tym dycha a ma upokojujuci ucinok. bepanthem je super aj v lete, ked sa zapari pisula alebo pipik, ritka od tepla v plienke. a je super aj po holeni pre nas zeny.
na zapareniny rozhodne bepanthen mast z lekarne je to najlepsie co moze byt ja som pri oboch detoch nepouzivala preventivne nic ale ked sa stalo ze bola zaparenina tak som dala bepanthen a za 2 dni bolo vsetko OK. Ako dvojnasobna mama mozem len odporucat. A menit plienocku castejsie. Imazol je strasne silny pripravok tomu by som sa vyhybala u tak malinkeho babatka.
my sme to tiež mali a zabral imazol ak by už ani to nazabralo,tak som počula, že aj fialová vodička čo sa dáva do pusy velmi dobre pomáha,treba vyskúšať ale určite nie hocijaké krémy, najlepšie je umývať ritku vodou a mastiť rybacou pastou.
treba často vetrať riťuľku a dobre vytierať, nenechávať mokré miesta......potom natrieť obyčajnou modrou indulónov, je to najlepšie čo existuje......
ahoj, mne este pred narodenim krpca v porodnici odporucali sudocrem, aj sme mali vzorku, nastastie maly vobec nema zapareniny, ani raz. takze kym bol malinky minul akurat jekorisovu mast z porodnice a sudocrem davam len ked ma po tazkom kakani cervenu ritku, inak nic. doteraz ho neminul, tu malicku krabicku, a to ma 7 mesiacov. tak snad aj vam to rychlo prejde, nech ma ritku ako z reklamy 😉
na tie cervene bodky jemno natriet fialovou vodickou z lekarne ,nam to pomohlo ,ked bola taka malinka
moj navrh...bepanthen, skusit mast Rybilka (svagrine len to pomahalo a oni mali hrozne zapareniny), ked nepomoze sudocrem a potom Imazol co to zasusi....to davaju aj kozni lekari.
je tam aj krem prorti zapareninam? hm..to znamena ze to pouzivas a aj napriek tomu ma mala zapareniny....>?tak kup si sudocrem ak nepomoze tak imazol...ten je naj!
Niveu vobec nepouzivaj na taketo veci....ide o plienkovu dermatitidu, v horšom prípade aj mykozu...pouzi bepanthen, alebo sudocrem.
preventívne rybacia mastička po každom prebalení.........ak by to nezmizlo tak sa ukážte u lekárky....môže dať hypermangán do kúpela............nechať kopkať nahé......nenechávať dlho plienku...........ak balíš naširoko tak nechaj zatiaľ len jednu plienku......nech sa ešte viac nepotí 🙂
doporucujem ti mast s rybym olejom kupis v lekarnisice smrdi ale ucinkuje aj pri dermatitide
Ahoj, ja odporucam bepanthen fakt super, ale hlavne umyvanie dost dolezie a trochu hola ritula, to velmi pomaha 😉
ak mas pocit, ze to moze byt z plienok urcite preskusaj viac znaciek, ktore najviac vyhovuju. umyvaj cistou vodou a nie vlhcenymi utierkami, casto vetraj (aj ked v zime to neni nic moc 🙂) a nam velmi pomohl krem bepanthen, vyskusaj, ma neskodne zlozenie.
nam pomohol bepanthen. a este to, ked sme do sucha do sucha vzdy zadocek vyutierali.
treba vela vetrat a vyskusaj kremovat Bepanthenom, nam pomaha
Nemozem si pomoct, milujem vonu Nivea kremov ale podla mna su vhodne na bezne uzivanie, nie na detsku pokozku, ci na specialne potreby pokozky. Problem, ktory popisujete moze byt aj zo zmeny stravy, avivaze, zmeny plienok atd atd. Zapareniu treba predchadzat doslednou hygienou (cista voda) a pravidelnym jemnym mazanim zadocku. Napr. spominany Bepanthen Extra mast je vhodny na kazdodenne pouzivanie. Uz v porodnici je mozne sa dostat k jeho vzorke, je teda vhodny uz od novorodeneckeho veku. 🙂
u nas iba bepanthen, tiez odporucam vymenit plienky, mozno aj vlhcene utierky ak pouzivas... my sme mali vystipany zadok iba 2x a to az do krvi ako puzgieriky to vyzeralo a pomohol bepanthen.
Ja casto maleho prebalujem, nenechavam ho dlho ani v premocenej plienocke, pravidelne ho kremujem bepanthenom aby mal hydratatovanu a vlacnu pokozku zadocka a kozne problemy sme nemali ziadne.
ja som od začiatku používala pri synovi bepanthen extra neskôr care. sú to fajné krémiky vhodné aj pre tak malé bábätká. ja si tiež myslím, že kozmetiky netreba veľa. ja som ho najprv umývala s detským mydlom.a to bola okrem toho krému na zapareniny aj jediná kozmetika.
Dietatko treba umyvat v cistej vode, a na ritku nam pomohol bepanthen, tak isto dieta netreba olejovat alebo kremovat po celom tele ako kedysi iba ked nejdes suche miesto, takze iba lokalne
v prvom rade nepouzivaj kozmetiku ziadnu dietatko len umyvaj vodou aj po kakani aj piskani a aj pri kupani. ziadnu kozmetiku. a ak je to zaparenina, casto vetraj tu dupku a ja by som ti poradila sudocrem prip. ak lekarka nieco ine da tak to. casto men plienky a ked sa da nechaj zadocek vyvetrat. a este ak mozem nepouzivaj parfemovane plienky, niektorym detickam take vadia. to je moja rada, my sme zapareny zadocek nikdy nemali.