Zdravim maminy, mate skusenosti s Vigantolom pre drobcov? Maju sa podavat 2 kvapky raz denne len... je mi to az zle priznat ale stava sa mi ze na to zabudam ☹ ze niekedy to dam kazdy druhy den niekedy az na treti a potom si "bucham hlavu" ze kde mi rozum stoji ked zabudam...bojim sa aby som neuskodila drobcovi..☹ ...
@anjelik2060 skús si nájsť systém a dávať Vigantol vždy v rovnakom čase. U nás každý večer - kúpanie, Vigantol, kojenie a spat.
@anjelik2060 vigantol prestalo pouzivat strasne vela ludi a presli na zdravsie varianty. od swanson, iherb, alebo nieco podobne. dolezite je ,aby bola nosna latka olivovy olej.
@prevenar a preco je dolezite, aby bola nosna latka olivovy olej?...
@janka54321 lebo vigantol a podobne produkty vyuzivaju nejake lacne oleje vyrabane bohvie z coho . deti z nich mozu mat rozne problemy. plus, obsahuje strasne malo samotneho D3 vitaminu ..
staci si precitat pribalovy letak > https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/vigant...
4. Možné vedľajšie účinky
Tak ako všetky lieky, aj tento liek môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.
Medzi vedľajšie účinky patrí zápcha, plynatosť, nevoľnosť, bolesť brucha alebo hnačka.
Môžu sa tiež vyskytnúť reakcie z precitlivenosti ako je svrbenie, vyrážka alebo žihľavka.
V prípade predávkovania sa môžu vyskytnúť príznaky v závislosti od veľkosti dávky a dĺžky podávania. Tieto príznaky sú následkom zvýšených hladín vápnika v krvi.
Medzi akútne príznaky predávkovania patrí:
· srdcová arytmia (nepravidelný rytmus srdca)
· nevoľnosť
· vracanie
· psychické poruchy
· poruchy vedomia.
Medzi chronické príznaky predávkovania patrí:
· nechutenstvo
· zvýšený príjem tekutín
· častejšie močenie
· strata hmotnosti
· vytváranie obličkových kameňov
· ukladanie vápnika do tkanív a ciev.
Zabudala som ho davat pravidelne kazdemu svojmu dietatu, aj tomuto poslednemu, davam tak obden 2kv.. (dr mi vravela 1denne, tak ked zabudnem dam 2)
Je urcite velmi vela mamiciek co zabuda davat striktne pravidelne a predpokladam, ze aj doktori s tym rataju.. Dolezite je, ze ho podavas aspon tak ako pises a s babom urcite chodis aj von a je na svetle, z toho vit D tiez ma.. Neboj ak ho podavas tak ako pises, nestane sa nic..
Ale ano, je vhodne najst si v tom pravidelnost a system, me sa to ale nepodarilo ani raz.. Moje deti su ale 2x denne vonku a tak im moje podavanie s vypadkami stacilo..
@prevenar takze este raz sa spytam...preco prave olivovy olej?...lebo je, co drahsi?...
@janka54321 nie ? ..lebo je prirodna latka jasneho povodu vs nosna latka vigantolu co su "stredne nasýtené triacylglyceroly" - co je neviem akeho povodu a ako pise samotny vyrobca zda sa byt relativne problematicka. na druhej strane ..podavaj svojmu dietatu co uznas za vhodne.
@prevenar vobec neries, aky vitamin D ja podavam svojej dcere...len to tvoje jednoznacne tvrdenie o olivovom ma zarazilo...a tiez si nemyslim, ze vo vigantole je menej vitaminu D3 v porovnani s vitaminom D3 od Walmarku
Nam lekarka povedala vigantol kazdy den 2kv, sobota a nedela pauza. Tak ked sem tam zabudnes, nic hrozne sa nedeje.
V pribalovom letaku je uvedena 1kv denne.
@janka54321 vobec neriesim 😀 , tvoja dcera je to posledne co by ma zaujimalo. ..a nikde nepisem o Walmarku.
@prevenar tak potom sa nevyjadruj ,,podavaj svojmu dietatu co uznas za vhodne"...a ano, nepises priamo o vitamine d3 od walmarku, ale pises o zdravsich variantach a niecom ,,podobnom" a zrazu uz neriesis ? 🙂
@janka54321 ,,podavaj svojmu dietatu co uznas za vhodne" to je vyjadrenim toho, ze mi je to jedno a nie toho ,ze ma to zaujima 😀 snad je to uz zrozumitelne aj pre teba a nebudes potrebovat dalsich 10 doplnujucich otazok.
@prevenar...chemik 🙂 takouto reakciou nepriamo podsuvas svoj nazor na vigantol...ale pritom je tvoj nazor len subjektivne zhodnotenie niecoho comu ani sam dostatocne nerozumies...a tieto tvoje posledne reakcie na moje stale nezodpovedanene otazky to len potvdzruju
*potvrdzuju
@prevenar ten som veru citala a zda sa mi ze moj drobec ma vsetky tie vedlajsie ucinky, stale sa puci asi ta bolest alebo krce v brusku..a tiez aj zapcha lebo ked tlaci place...neviem ci to neprediskutujem s dr aby nam dala daco ine...
@anjelik2060 dr ti tuším nič iné nepredpise. Tie ostatné sú výživové doplnky, takže si ich musíš kúpiť sama
Moj 3 rodeny mal z vigandolu vapnik v oblickach hned sme ho prestali uzivat a do roka chodili na kontrolu s oblickami.aj v moci ho mal.potom sme este uzivali asi jednu flasku a dost.vitamin d vie davat aj slnko ktore teraz cez zimu neni ale ja ked mam aj chore tak tak isto ho nedam.a doktorka sama povedala ze vtedy nemusim davat.
@anjelik2060 Ja som nikdy Vigantol nedavala. A vit.D doplnujem len v zimnych mesiacoch😉. Co sa skusenosti tyka-mam par znamych co ked davali Vigantol tak deti plakali,pucili sa,nespali,mali krce,problemy ako ho prestali davat tak vsetko ok. Vyskusaj a uvidis. Nic zle sa nestane ak dieta nedostane Vigantol aj tyzden.😉
My berieme Vigantol už 2,5 roka a nikdy sme žiadne problémy s pučením a plačom nemali.
@prevenar nedá mi nezareagovat. Vaše tvrdenie typu " nejake lacné oleje vyrábané bohvie z coho" nemajú žiadnu výpovednú hodnotu, a sú nanajvýš zavádzajúce. Takisto tvrdenie, že Vigantol obsahuje malé množstvo vitamínu. V porovnaní s Jamieson baby D, je ho o 100 I.U (medzinárodných jednotiek) viac v jednej kvapke práve vo Vigantole.
Kvak.
@akronop Presne tak. Mam kamosku co aj po zisteni,ze Vigantol robi jej malemu zle po tom ako jej lekarka povedala,ze musi davat a je to blbost dava nadalej a stale place ake maji problemy. Ked jej to spomeniem-ved lekarka kazala a ona vie najlepsie....Komu niet rady,tomu niet pomoci....
@zuzanalumnitzerova Ale radsej dam napr.Jamieson D a o kvapku viac ak nieco co robi mojmu dietatu zle.....😉
Myslim,ze je nas takych viac😉klud..ak ho z tyzdna viac krat dostane ako nedostane,je to fajn..