Ahojte, moja dcérka má žabku doktorka predpísala niejaku vodičku (neviem ako sa volá namiešali nám ju v lekárni) a že gázou mame vytierať jazýček.. problém je že predok jej pekne natierame, ale dozadu sa nevieme sa ďalej jazyka dostať..
Mohli by ste prosím poradiť? Pripadne nieje niečo jednoduchšie volnopredzjne v lekárni? Malinku mam pocit že to začína bolieť pretože pri papani plače
@levandulova111 anooo presne tak som to robila aj ja,, krasne zmizlo do dvoch dni 😁 ma to dost krkolomny nazov gencianova violet 😁😁
Vatová tyčinka pomôže.
Vatova tycinka alebo sa nebat a ist prstom hlbsie. Gencianka je klasika. Najucinnejsi je vraj sirup Diflucan, na predpis. Samozrejme zaklad je liecit vsetko, s cim jazyk dietata prichádza do styku, teda potierat aj bradavky, ak dojcis, strilizovat minimalne raz za den vsetky flase cumliky hracky (pri vacsich detoch). Prikladam link z poradne, kde najdes aj volnopredajne pripravky
https://www.benulekaren.sk/detail-dotazu-poradn...
@lucka27375 my sme to riešili asi dva týždne dozadu, maly mal obe pery zvnutra cele biele, dostali sme vodičku diflucan, potierapa som vatovou tyčinku detskou tie su take hrubšie a dostala som sa s nou pekne až na líca.. robila som to keď spal takže neprotestoval, po dvoch dňoch bolo všetko preč
@lucka27375 ta fialova vodicka sa uz nezvykne pouzivat. Pouziva sa gel na dudel alebo pretriet jazyk a dasna po kojeni: Neocide a po 1 dni je po zabe.
@lucka27375 ak je to fialová vodička tak ju nepoužívajte vôbec. To už sa používať nesmie ale doktorky sa odmietajú vzdelávať. Treba kúpiť gel
@kkovacovak mozem sa opytat,preco sa nesmie pouzivat??? :O to som vobec nevedela...
@sandyan zistilo sa že to nie je účinné tak ako sa predpokladalo. Je to potenciálny karcinogen. Lieči sa to skrátka nejakymi antimykotikami. Ak doktorka odporučí fialovú vodičku tak odmietnuť a požiadať o predpis na takúto mastičku
@aliaray1 a je to vhodné aj pre mesačne bábätko ? To nebude asi fialová voda ten roztok čo nám namietali v lekárni na predpis je zafarbený skôr do žlta
@lucka27375 pozri si letak alebo sa porad v lekarni. Ja som to malej dala a bolo po zabe.
@lucka27375 môžem vám poradiť Neocide gel 50 ml, používam som ho pri oboch deťoch ma fajnu pomarančovu prichuť😊nefarbí, nepali a je pre detičky už od narodenia...
@lucka27375 nemate medik? Borax glycerin? Ja som davala toto. Uz pred skoro 10rokmi mi dr uz gencianku -tu fialovu nedala ze sa to uz nesmie. Sa cudujem ze je to este stale v obehu.
Ja teda aj pri kupani umyvam pusinku. A na bavlnenu vreckovku alebo na gazu na prst dam a povytieram. Ked si vezmi babo na rucky alebo ako je dobre ze sa lepsie dostanes do pusinky.
A hlavne. Nie len jazyk. Ale aj lička a podnebie 😉
@maryetta to som pisala ešte pred rokom ale ďakujem 😊
@lucka27375 pardon 😂🙈 cestujem v čase 😂
@maryetta to je v poriadku mozno keď to niekto nájde tak si niekomu pomohla 😊😀
@lucka27375 mne v lekárni pre malú dali klasickú fialovú vodičku, či to má aj názov neviem, ale aj lekárnička to nazvala "fialovou vodičkou", to sa dávalo aj kedysi. Ja vezmem vatovú tyčinku, namočím do fľaštičky a keď otvorí ústa, popretieram jej to zvnútra. Keďže tyčinka je tenká, dostanem sa až dozadu na koreň jazyka.