Dobrý deň ,aj keď je to stará diskusia rada by som sa opýtala prosím zaberá ten ospen konečne po 3om dni ? Syn (4roky) má strašne bolesti hrdla od pondelka a ja už sa nevládzem pozerať nato ako trpí . V stredu sme boli na pohotovosti večer kde nám bolo povedané že je to akútny zápal mandlí a tak nám dali ospen a prvá dávka lieku bola teda v stredu večer . Ďakujem
pridat tantum verde na bolest, ospen je len penicilin, nelieci primo bolest
@lienocka2808 práveže nie nerobili nám nič ,neviem ja sa moc v Tom nevyznám keďže to má ako 4 ročný prvý krát
@bubla42 vacsina zapalov a bolesti hrdla ma virusovy povod. Na to antibiotika nezaberaju. Ak vam nerobili crp, tak prakticky mozno uzivate atb zbytocne a mate to virusoveho povodu a preto vam to mozno bezabera. Nam vzdy lekarka spravi na pockanie crp a ak vyjde vysoke dava atb.
@bubla42 synovi zabral prakticky ihned na druhy den som videla zmenu v prehltani, ze ho to neboli (este nevedel rozpravat minuly rok, aby mi sam povedal), ale ked ste mu dali v stredu vecer tak treti den, bude az dnes vecer, tak u kazdeho to zabera inak. A robili vam aj crp na pohotovosti? Ci je to vobec bakterialneho povodu ten zapal?