Dobry vecer. Zeny poradte mala ma od pondelka soplik kasel z toho soplu taky nie suchy.mala trosku aj teplotu ale uz len sopel a kasel este. Ja mam to iste. U doktorky sme neboli nakolko som jej volala pocas sviatkov a povedala co jej mam kupit a ze ten kasel je zo soplov. Dnes vsak svokra zacala ze co ak uz ma zapal pluc atd. Rano sa chystame na kramare ale normalne ma moc vystrasila. Je to mozne z nadchy zapal pluc?
Nesla by som s nou na kramare ved ma len sople nesla by som tam hodiny cakat a chytit nejaku ozajstnu pliagu a k svojej lekarke v daksom tyzdni
moze byt aj zapal pluc, ale to by musela kaslat min. mesiac az dva v kuse. moja vtedy 1r dcera kaslala zo soplov asi mesiac a mala "len" zapal priedusiek, takze tu lepsiu formu... kludne to pocka k svojej dr, nemusis utekat na pohotovst. 😉 pokial nejak plytko nedycha a stekavo nekasle, tak kludne pockajte do pondelka a dr jej da mozno atb.
@loginexistuje no to mas pravdu tie kramare len teraz mi dala takeho chrobaka do hlavy
@dollynkaa pat dni je nic ak ma kasel a sople normalne ju liec doma daj vitaminy a sinupret
@loginexistuje dobros tak to este neni tragicke 5dni kasel ze. Ja len ze ci to neni uz dlho ze to ma. Este nikdy take nemala. No a svokry asi to poznate 😆
Zapal pluc s kaslom, pocuj ma ceevene lica to tovoje dietko? Myslim stale nie pri namahe,trucovani a pod. Ak nie zaplal pluc to niene na 99%
Potí sa ti v noci? Ci s teplotou alebo bez? Ak nie zapal pluc to nebude
Je unavená po par krokoch? Nie tak to zapal pluc nieje
Pri tom suchom zapale pluc s tebou nieje nic len sucho pokasliavas a to ti z kasla nikto nezisti, skor na nahodu aj po niekolkych mesiacoch...
A zo soplou sakasle a dlho a ani sucho ani vlhko a moze aj grcat z toho ako to stekli v krku... Najlepsie
Ja by som na pohotpvost nesla, bezne pri virozach su teploty 3-5 dni, k dr. Idem ak po 3 dni sa teplota nemeni resp neklesa pod 38,5 a vidim ze nema klesajucu tendenciu, resp. Je moc vysoka 40,5 a viac (zalezi od veku kinderka)
Ale toto by som na pohotovost riesit nesla aby tam nachytala este nieco an gyse a liecka nezabera okamzite ak mate sinupret,solmucol, pamycon, ambrobene a pod. Tak po 2-3 dnoch od nasadenia liečby sa kasel zhorsi, lebo tie rozpustene hlieny proste musia von a im je u prdele ci stekaju nosom alebo hrdlom.
Jedine v pripade bolesti ucha by som sla na pohotovost, zmackni jej na usnici tiw malee lalocky pri dierke smerom ku hlave ak ju nic neboli nikam by som nesla.
@dollynkaa ahoj. Syn dostal minuly rok nádchu, trosku mal výkyvy ze raz mal zvýšenú teplotu, potom nemal, potom soplik prešiel. Išiel do jaslí (mal dva a pol roka). A hned tam dostal 38 teplotu rano, napriek tomu ze uz bol par dni Ok. Dokonca nemal ani kašle nejaké. A išli sme k dr a na rtg bolo vidieť ze ma zapal pľúc. Dostali sme antibiotiká na 10dni tusim. Takze uplne opodstatnené mat strach. Hlavne v posledných dňoch počúvam v okoli ze decka aj dospeli maju nejaku pliagu dýchacích ciest a veru antibiotiká. Držím palce
@dollynkaa soplovy kasel je aj 2tyzdne... a ona je uz dost velka aby ti povedala, ci ju aj hrdlo boli... smrkajte pekne do vreckovky, skuste naparovat ak vydrzi, alebo to infra svetlo (zavret oci). kvapky do nosa (olynth alebo co mate osvedcene) a nejaky sirup na vykaslanie (sinupret, nasivin, hedelix, solmucol, mucosolvan...). treba len vydrzat.
@dollynkaa nakrajas cibulu das zohriat tak aby bola dost tepka ale nie horuca aby si sa opalila,das do mikrotenoveho sacku,potom zabalis este do uteraka a prilozis na hrud, smradlave a ucinne,napr priznakom zapalu pluc je aj stekavy a piskajuci kasel pkus zachvaty kaslu pri minimalnej cinnosti....
Tiez si mozes spravit aj cibulovy sirup, nakrajas cibulu,zalejes medom al zasypat cukrom..das idstat do chladnicky ktm nepusti stavu a davas pi lyzickach, uvolnuje hlueny podporuje vykasliavanie....u nas doteraz pomohli viac a rychlejsie ako sirupy z lekarne
Este je dobry aj tymianovy domaci sirup recept vyhladaj aj tu namk bol
@dollynkaa mozne je vsetko, moja mala tak zapal pluc, ze od soboty - nedele horucky cely den.... ze v pondelok CRP 5 a vo stvrtok stale horucky, lekar .... uz dychanie nebolo ciste. RTG -silny zapal pluc... ale to neznamena, ze z kazdej nadchy,kasla , je hned zapal..
Takze sa nestresuj svokrou a klud 🙂 takych kaslov, soplov este bude 🙂 hlavu hore.
keby mala zapal pluc, na beton ma vysoke horucky.... ten je malokedy bez vysokych teplot... to len tak pre info
Zeny dakujem pekne. Ukludnili ste ma. Dakujem za rady. Vyskusam. Prajem Vam krasny novy rok 😚
@dollynkaa mala som dlho suchy kasel, taky dusivy, bolela ma hrud, pri minimalnejj namahe som mala zachvaty kaslu a citila som ako mi to vnutri chrapci furt som mala pocit ze musim nieco vykaslat len to von neslo... a popravde k lekarovi by som ani nesla, len som mala zrovna blby den v praci tak som sla k lekarovi popocuval spravvil rentgen a uz som bola jasna...atb a pn....
@dollynkaa tak ja prave lezim so zapalom pluc. 15.decembra som dostala nejaku virozu - bez teplity, nadcha, hrdlo. Za 5-6 dni som sa citila v poriadku. 23.12. Som zacala citit bolest na hrudi a opat som zacala sucho kaslat. 24. zacala ta bolest byt coraz silnejsia, pri kasli som mala pocit, akoby by niekto sekerou zatal do hrude. Po kazdom kasli som dosliva lapala po dychu. Vyskocila mi teplota na 39, takze smer pohotovost. Zaver - silna bronchitida a zacinajuci zapal pluc. Vraj niekedy sa zvykne vyvinut z beznej virozy zapal priedusiek, ktory nelieceny prejde na pluca. U mna to ale bolo rychle. Takze takto to vyzera, ked zacne zapal pluc. Vy zapal pluc urcite nemate - kasel ako taky moze po viroze este trvat par tyzdnov.
@dollynkaa no na kramare by som s tymto neutekala, ved tam chytite nejaku dalsiu pliagu. normalne v pondelok k doktorke. Po piatich dnoch kasla a sopla isto nema zapal pluc.
v bratislave je teraz strasna chorobnost. kazdy druhy clovek tu ma chripku alebo anginu, vratane mna. ale k otazke: ak sa nestazuje na bolest pluc a nema ani hnis na mandliach, tak by som urcite na pohotovost nesla. len treba znizovat horucku, normalnymi dostupnymi liekmi, lekari tiez nic ine nepredpisu. teda ak su normalni a nedavaju antibiotika na vsetko.
..presne tohto som sa ja bala vcera, tiez som mala predcasom dieta chore, nic strasne, posledne dni parkrat zakaslalo, teplota do 38 a bum, zapal priedusiek. opodstatneny strach je na mieste, mna na toto upozornovala aj doktorka. vobec uz neplatia len tie priznaky, co volakedy na zapal pluc a priedusiek a s prieduskami tiez nie je moc dobre cakat.
Nechapem, preco taka panika z jedneho sopla. Kasel normalne moze trvat az 3 tyzdne a je to v uplnom poriadku. Pokial nema vysoke horucky, nechrci, nedycha tazko, tak je to normalny kasel zo sopla. Nic ine ti ani na Kramaroch nepovedia, maximalne ti tak mozu dat ATB, ktore budu zbytocne. A pochybujem, ze pri kazdom sopli budu robit detom RTG pluc, ved to je skodlivejsie ako samotny kasel. Ano, moj syn mal tiez ten atypicky zapal pluc, ale kaslal 2 mesiace! nie 5 dni. A ten kasel mu isiel az kdesi z brucha a aj to len 2-3x denne, inak bol culy, behal, teploty nemal. Ale ako vravim, riesilo sa to az ked kasel neprechadzal. Pokial ma choroba normalny priebeh, nie je dovod na paniku.
ked nie si si ista tak chod na rtg pochybujem ze so soplov zapal pluc ale ked dlho kasle tak ano skus ten rtg