Z čoho sú žlté nechty u dieťaťa na nohách?

dzeni
18. jan 2011

prosim poradte, kamaratka ma rocneho chlapca a asi 2 tyzdnami spozorovala zlte nechty, ale iba na nohach.
Po kupaliskach nechodia, kupe sa iba doma v cistej vode, nemali ste nieco podabne z coho to je.dakujem

jaruska74
9. jún 2011

aj ja mam s malou taky problem a neviem co s tym ☹

samulko1
9. jún 2011

Ahoj
moja dcéra má presne tento problém, má na nohách na palcoch žlté nechty a aj trocha zhrubnuté..boli sme u kožnej a povedala že keď nechodíme nikam kde by to mohla chytiť, čo nechodíme tak to môže byť z toho že sa jej moc potia nožičky a je to plieseň asi... dala nám krém na plieseň ktorý zatiaĺ vôbec nepomohol na čo ma aj upozornila lebo dcéra má 1,5 roka a má obmedzené možnosti vzhľadom na jej vek..máme 2 mesiace natierať a veľa vetrať a keď neprejde máme prísť znova a vraj odoberie vzorka a dá na testy..tak uvidíme..chystáme sa k moru tak sa troška spolieham na to že morská voda nám pomôže

heln
9. jún 2011

nemám síce šajnu v týchto kožno nechtových záležitostiach.... ale keď "naše" deti niečo podobné mali, už sa nepamätám presne čo, tak sme používali kúpeľ na nohy, taký fialový prášok, myslím, že to bol nejaký hypermangán alebo tak nejak sa to volalo, fakt si už nepamätám, dostať to v lekárni, a treba po opatrne dávkovať, lebo pri väčšom množstve to môže spáliť kožu ale myslím, že to pomohlo.

dyba
17. máj 2012

Ahojte. Aj u mojej malej pozorujem žlté nechty na nohách. máte s tým skúsenosť?

omnia23
17. máj 2012

@dyba najskor ide o mykoticke ochorenie,treba ist k dermatologicke 😉

juliannarn
31. aug 2013

ja mam podobny problem neviete mi poradit dcera mala najprv plesen aspon tak mi povedala lekarka mala juna velkom prste na nohe a tera zmam pocit akoby jej odchadzali nechty na nohe asi na dvoch prstoch nestazuje sa zeby ju to bolelo ale neviem z coho to moze byt taktiez som uzivala canesten aspon tak nam predpisala lekarka ale na nehcty to neucinkuje schadzaju jej ,chodili smena kupaliska v lete tak mozno je to nasledkom toho

milota164
29. máj 2014

ja som na plesen na nechtoch noh pouzivala sadu na nechty od Canesporu naozaj mi pomohla, mozu ju pouzivat aj deti od 3 rokov.

eli74
30. jún 2014

@milota164 A mali ste nieco predpisane aj od doktora? Alebo ste si kupili Canespor v lekarni? ako rychlo zaucinkoval a prestali problemy?

mina59
11. apr 2022

@jaruska74 dobrý večer, riešili ste nejako tie žlté nechtíky alebo to samé prešlo? Moja mala (15mes) to ma a už som zufala. Ďakujem za odpoveď.

jaruska74
17. apr 2022

@mina59 uz som aj na to zabudla … prešlo to. Prisli sme na to ze sa jej to urobila ked sa kúpala v hypermangane a potom jej zožltli.

mina59
19. apr 2022

@jaruska74 ďakujem, ja som malú v tom nekupala tak neviem z čoho to ma 🤷‍♀️

112monika112
22. dec 2022

Tiež som to teraz riešila s dcérkou (1rok aj 4mesiace), keďže som si vsimla, že ma žlté nechtiky na nohách (hlavne palec a malicek), boli sme u kožnej lekárky a ta povedala, že to nie je žiadna mykoza, že také malé detičky to nezvyknú mávať takmer vôbec (samozrejme, ak nebolo na kúpalisku alebo niekde, kde by to mohlo dieťa chytiť), a že to vznika najčastejšie vtedy, keď dieťatko začne chodiť (mala chodí asi 3 mesiace a spozorovala som to asi mesiac dozadu) a tiež to môže byt aj z topánok alebo papuciek, ak dieťatko otlačia. Dala nám na to nejakú masticku (narobena v lekárni, nie je ani návyková ani hormonálna) a mám to natierať každý večer na nechtiky 2-3mesiace, nechtík by mal pekne odrast. Masticka ma aj dezinfekčný účinok 🙂

martinamec
Autor odpoveď zmazal
Zobraz