Z čoho sú tieto vyrážky?

6. mar 2024

Žienky poraďte z čoho môžu byť tieto vyrážky?Dcéra mala ráno na lakťoch,natrela som jej fenistil gélom po čase prešlo.Teraz to má na rukách.Svrbi ju to a má to zacervene a biele vyrážky.Prikladam foto

autor
6. mar 2024
autor
6. mar 2024

A ešte aj na kolene má takéto červené a vyrážky a svrbí ju to

simca06022011
6. mar 2024

To je zihlavka, na niečo alergická reakcia. Napr od nejakej rastliny? Ťažko hádať od čoho.

twinflame
6. mar 2024

Aj histamin sa takto prejavuje. Moze to byt alergia na potravinu

autor
6. mar 2024

Už to má aj na celých nohách a všetko ju svrbí.Nebola v kontakte so žihľavou ani není na nič alergická tak neviem.

valiant
6. mar 2024

To nemusi byt žihlava, ale kludne ina rastlina. A je urcite na nieco alergicka, lebo ma prejavy.
Kde bola posledne hodiny, den, dni? Vonku, na trave, ihrisku? Jedla nieco nezvycajne, pouzila krem, periete v inom prasku?
Alergie mozu byt aj skrizene, na potraviny a pele sucasne.

monikabull
6. mar 2024

Na pohotovosti sú podľa mňa väčší odborníci, ako tu na MK, či?😉 Netráp už dcérku a choďte sa ukázať. Želám vám, nech to nie je nič vážne 🍀.

lenka2710
6. mar 2024

Žihľavka, aj môj to mal! Dr mi povedala ze je to alergia na hocičo možné, na nejakú rastlinu, jedlo, mohol sa len o niečo obtriet, nemusel mu zapasovat materiál oblečenia proste aj kombinácia veci co mu doteraz nič nerobili, mohol to organizmus vyhodnotiť v tu chvílu ako niečo zlé a preto alergická reakcia! Môj to mal tri dni, najprv nohy ruky, potom chrbát brucho a tretí deň mal kde tu pupak! Najlepšie bolo ze sa mu to tratilo a objavovali na nových miestach! Ja som ho ráno vyzliekla, cele nohy mal takéto, tak som s tým letela k dr a kým som tam došla, tak tam nemal nič 🙈😂

autor
6. mar 2024

@monikabull Už pomaly nič nemá zmizlo jej to.Neviem či toto je na pohotovosť

jana_eyre_2
6. mar 2024

Je to alergická reakcia, ak jej to zmizlo a cíti sa dobre na pohotovost ísť netreba.. môžeš ešte stihnúť lekáreň a kúpiť nejaké voľno predajné antihistaminikum ak nemáš doma.. ale ak jej je lepšie tak by som neriešila, len skús porozmýšľať z čoho by to mohla mať a keď nabudúce bude znova jesť, alebo sa dá do kontaktu s tou vecou tak odsleduj či sa to zopakuje.. inak môžeš natrieť fenistil gélom..

Môže to byť inak reakcia na čokoľvek.. môj najstarší raz mal zihlavku aj z kvaskoveho chleba..

jana_eyre_2
6. mar 2024

A ono ta reakcia sa volá "žihľavka" alebo "koprivka" nie je to akože reakcia na žihľavu..

autor
6. mar 2024

@jana_eyre_2 Natrela som jej to fenistil gélom to máme doma.Z jedla asi nie varím dokola to isté cca 30 jedál a nikdy nič nemala.Teraz má prázdniny tak každý deň je vonku na ihrisku žeby tam chytala nejakú burinu alebo kvet.Ale zas na ihrisko chodí stále aj povonku tak fakt neviem z čoho.

jana_eyre_2
6. mar 2024

Tak alergie sa v tele stále vyvíjajú a menia, teraz všetko začína kvitnúť, ak aj na niečo minulý rok alergická nebola, teraz byť môže.. môže byť aj reakcia na prach v kamienkoch, alebo piesku na ihrisku - a tiež to môže byť len pseudoalegia, to znamená že telo zareaguje aj na známu zložku len raz z nejakého dôvodu a už sa to nikdy nemusí opakovať.. to sa stáva, ja mám doma troch alergikov takže toto a ine riešime celoročne..

anketkarka
6. mar 2024

Ja by som si zapísala všetko čo jedla, a keď sa jej to zopakuje, tak porovnáte, čo rovnakého jedla.