Ahojte zienky potrebujem poradit maly sa mi vysipal cele brusko chrbatik aj tvaricku ma vyhadzanu malymi nahusto cervenymi vyrazkami a neviem s coho alebo ako mu poskytnut domacku prvu pomoc. Tipujem ze s brokolice lebo sme zacali s prikrmami a to je jedine co jedol a do rana sa takto vyhadzal. Ma 5 mesiacov. Zmizne to same? Co stym?
Vsak to aspon mobilom odfot
Neni to otázka pre doktora?
naozaj to mozu byt potnicky. ked je detom moc teplo a sa spotia, tak sa mozu vyhadzat. aj nam sa to stalo. je potrebne deti nechavat volne najlepsie na "holaka" alebo len s plienkou. samozrejme dobre nakremovat opalovacim kremom - nam sa osvedcil daylong. ked uz potniky pridu, tak je potrebne pokozku sprchovat cistou vodou a ususit. na vecer nakremovat bepanthenom. nam to pomohlo.
Aj my sme mali, celé telíčko aj tvár malé červené fliačky a vyrážky. Dodnes neviem, či to bolo zo špenátu čo som deň predtým jedla, alebo sa tak hrozne spotila, dr to nazvala všeobecným názvom "detská dermatitída" a predpísala Holtov krém...každopádne do týždňa to prešlo a odvtedy už len sem tam niečo vyskočí po jednej dvoch vyrážkach...je to desivé ale neboj sa, kožička sa s tým vysporiada a myslím, že najlepšie sama 🙂 ja som teda efekt Holtovho krému nevidela žiaden...len čas, vzduch, čistá vodička bez mydiel a krémov atď..
my sme tiez pouzivali Bepanthen hlavne ked su uz take suchsie , menej si to potom skriabala
Mozu to byt aj potnicky, neobliekas ho moc? Je teplo, moja v takom veku bola stale vyhadzana a z jedla to nebolo, len z tepla. Casto som ju sprchovala, ale len cista voda a osusit