Ahojte mamičky som už zúfalá. Dcéra má už asi 4 mesiace osypané líčko. Sú to take červené fliačiky, na jednom líci to má výrazné, na druhom je to pokojnejšie.
Pediatrička nám dala v lekárni namiešanú masť ktorá veľmi nepomáha.
Nevieme sa toho zbaviť až ma napadlo či to nie je vnútorného charakteru. Má 10 mesiacov, varím jej domácu stravu ale napadlo ma, na večeru jej dávam Sunar kaše. Striedam nemliečnu s mliečnou. Myslite že môže byť príčina aj tam?? Budem rada za každú radu. Ďakujem.
Vysad kase na tyzden a uvidis. Ked nepomoze, pytaj sa na kozne.
Moze ist o ekzem- a niekedy sa nevie najst pricina, my se uz vyradili, avivaze pracie prostriedky, detsku kozmetiku, potraviny - caste alergeny.....a nevieme najst pricinu. Ta bude urcite suvisiet s potravinamy uz mame nieco odsledovane. Doktorka nas na testy napise az ked bude mat 3r.
Možno exzem, alergia zdedena zo širšej rodiny. Máte niekoho takého v rodine? Moja najstaršia podedila alergiu ,,po švagrovi,, iba u neho sa to prejavilo že sme vedeli že je alergik. Inak všetci čistý.
Moje 2 deti take mali a bol to exem. Zhorsene to mali v zime. Skus sudocrem ked je cervene a ked vybledne tak krem na suchu pokozku.
Alebo tusim Eucerin Atopi control sa to vola, je na cerveny exem. Ked vybledne, tak premastovat. Na koznom sme dostali len kortikoidne masticky, ktore zaberaju, ale snazim sa im vyhybat, len v nutnom pripade davam.
V prvom rade treba nájsť príčinu a potom na premastovanie je perfektne bambucke maslo
moj to mal z mlieka asi od 4. mesiaca na lici, potom sa to zacalo viac sirit po zavedeni jogurtu, ekzem zacal miznut az po 3 tyzdnoch od vysadenia mlieka, pil aj predpisove umele bez mliecnej bielkoviny a telo sa vycistilo
@zuzinka888 Prosím ktoré potraviny vám vadia ,dieťatku ? Aj naša má od narodenia stále opakujúce sa exemy a tiež nemôžem nájsť príčinu zhoršenia .Vysadila som veľmi veľa veci,ktoré ja nejem keďže kojim a nepomáha nic .
@ivanaa346 no ked som kojila nemohla som mliecne,ani ovocny jogurt, maliny, ceresne a cokoladu. No odporucali toho vynechat zo stravy ooovela viac. Ostali len veci co nemam rada🤣. Priznam sa, ze aj toto bol dovod preco som prestala dojcit 9m. Uz som" nevladala" stale čihat na potravu ktiru som dala dietatu a aj sebe. Jednoducho ani odhryznut z muzoveho nanuku som nemohla- lebo ultratenka vrstva cokolady. Co na to u vas hovorí kozna?? Lebo ak je vysyp casty a celotelovy moze poslat na alergologiu. Ty alebo manzel mate potvrdene alergie - tie mohlo zdedit aj po starych rodicoch. Kolko ma babo??
Dcérka mala takto podobne vyhádzanú celú tváričku,bola iba kojená-vraj to bolo hormonálne-nerovnováha.
Podarilo sa mi to veľmi úspešne zvládnuť-tvaričku som jej umývala výhradne čiernym čajom (vatový tampónik namočiť a poumývať),každý deň čerstvý čaj som varila.
Nezmývať vodou.
A natierať iba obyčajnou modrou indulonou.
Cca do mesiaca mala zase čistú pokožku.
@zuzinka888 Teraz tam akurát ideme po zhoršení tak som zvedavá čo nám povie .Ale ja som alergická a astmaticka takže gény má po mne zrejme na figu .Budem sa pýtať na alergologiu ale keďže má 6 mesiacov aj tak asi nič nebudu robiť ,žiadne testy .
Myslím že to nie je reakcia na nejakú potravinu z príkrmov keďže to líčko je pokaždé začervenané. Skor ma napadli tie kase ktoré jedáva pravidelne