Dobrý deň dcéra má 13 mes ,od 5tej od rána ma 38,6, 38,5 teplotu, nič iné jej nieje, zatiaľ teda nevyzerá ze by jej niečo bolo okrem tej teploty. Myslím si, že na zuby je to veľa, to vždy mávala max 37,6. Viete mi poradiť z akého dôvodu môže mať teplotu? Lekárka mi povedala ze kým ma len teplotu ze počkáme ci to prejde a ze mam dávať od teploty až nad 38,5. To bolo všetko čo mi povedala zatiaľ.
mojmu synovi posledne choroby zacinali tak ze prvy den teplota a na druhy den kasel a sopel alw uz bez teploty
My sme mali len teplotu do 39 a bola to bakteria v moci
nik ti tu nepovie, prečo má malá teplotu. to ako nemôžeš ani žiadať, keďže veštkyne teda nie sme. treba ísť proste k lekárke nech ju prezrie. nič iného sa ti proste poradiť nedá
tazko povedat, zvysena teplota moze byt sucastou hadam kazdej choroby a osobne by som asi ani tie zuby hned nevylucovala.
Môže mať šiestu chorobu. Tri dni sú horúčky, potom klesnú a dieťa sa vyhádže takými drobnými vyrážkami. V tomto veku to býva prvá choroba s horúčkou.
@dankovicova ja som chcela radu, z čoho to asi môže byť čo mám sledovať, je to moje prvé dieťa.
@duratlicka uz mala horúčky keď dostala od synovca co doniesol zo škôlky nejakú chudobu to sme týždeň mali aj sople aj kašeľ a uz aj covid sme prekonali ale ten našťastie mala mala len 2 dní teplotu
Ďakujem všetkým, má 38,3 teraz tak sledujem to stále, hádam nič vážnejšie neprepukne
To smrdi siestou chorobou. To sa musi len pretrpiet. Po par dnoch ustupia teploty a dieta sa vysype. Trva to cele cca 7 dni. Bohuzial je to v dnesnej dobe rozsirene, presli si tym asi vsetky deti v nasom okoli 😕
Baktéria v moci, 6ta choroba alebo očné zuby...
@kataka10 a z čoho to je ? Je to chytľavé? A ten vysyp potom svrbí alebo co jej dávať?
Nesvrbi nedáva sa na to nič samo to odznie....
@jjanulienka ďakujem, ešte som sa s tým nestretla ani nepočula hádam
Je to detska choroba virusoveho typu. Je to dost infekcne, takze treba, aby dieta bolo izolovane od ostatnych deticiek. Ten vysyp nesvrbi, neboli. Mozu sa podat fenistil kvapky, ale vacsinou netreba. Za 2 dni to zmizne. Ak si dobre pamatam, ked to dieta raz prekona, malo by mat imunitu na cely zivot.
@kataka10 ale my sme zo žiadnymi deťmi v styku neboli za posledných 5 dní tak to asi môžem vylúčiť ci?
Neviem aka je inkubacna doba 🤷♀️
My sme pred tyzdnom presli podobnym mala teplotu a viac nic zacala teplotovat vo stvrtok v piatok yz nechcela jest tak sme sli k dr dala nam atb a fenistil a v pondelok sa mala cela vysypala cize to bola ta 5 ci 6 exantemova choroba...a tiez sme neboli so ziadnymi detmiv kontakte iba s dospelymi
Tak za 4h od prveho priznaku fakt vestecku gulu, ze s coho to moze byt...a ano na zubky je to vela, sleduj si ju, dajte kludovejsi rezim, ostante doma, drz sa toho, co povedala lekarka - nad 38,5 lieky. Vela pit, spinkat, vitaminy. Ono bud pribudne nejaky symptom, alebo sa s tym telo popasuje, ak je to nejaky virus, je to do troch dni prec.