Pri prebalovani som mu natierala ritku s rybim olejom a dávala som mu to aj naokolo lebo to mal červené a teraz to má takéto :( neviem čo s tým
@nodesha ja by som plienku nedala... tá pokožka potrebuje vetrať vetrať vetrať... ak sa piciká, tak to hold poutieraš... maximálne by som davala (aspoň 2-3 dni) úplne voľné pyžamká na deň, aby zas drobček neprechladol. A na noc bavlnu, alebo by som skúsila inú značku. Malá, ktorú som opatrovala, mala tiež nepeknú reakciu napr. na pampersky... kupovali sa jej potom úplne obyč plienky, tuším z lidlu a s tými bola v pohode. Držím palce.
Vetrat. Ak to nie je alergicka reakcia bud na plienku alebo aj na krem, tak si ho nechala dlho v mokrej plienke. Ja mam moto, radsej 2-3 plienky denne viac ako zazit totot.
Mama 4 deti, najmladsia 14 mesiacov a nikdy ani jedno dieta nemalo niiiiic. Ziadne zapareniny, ziadne alergicke reakcia, jedine trosku cervene, ked pri zuboch vela kandili. Ale natrela som sudokremom a sa to upravilo.
Tiez mylsene dobre, ale aj casto a vela a preventivne kremu moze viac uskodit ako pomoct.
Ja napr. pouzivam len a len pampersky. Vyskusala som aj ine ale po prve. ovela lacnejsie nie su, takmer vsetky sa mi zdali hrubsie ako napr. pampers premium care/protection, jedny na "omäk" umele, ine zase "papierove".
Takze treba zistit ci je to z plienky, ci z kremu atd. a podla toho sa zariadit.
Vyskusaj obycajnu zinkovu masticku, nam zabera najlepsie na zapareniny a podrazdenu kozu. A este kalciova masticka na ukludnenie koze
IMAZOL....ziadna rybacina nepomoze, to sa hned vpije do plienky
skus aj SUDOCREM
Suhlasim ze Imazol, ale ten co ma take akoby pudrove zlozenie..ako tekuty puder..alebo Pytiol...nam zabera striedavo raz jedno a raz druhe. Hlavne nepouzivat vlhcene utierky...umyt pod tecucou vodou a osusit. Ak uz musim nejake utierky pouzit, mam skusenost ze z Hipp sa nezabari ani nevyhadze...ale urcite nie dlhodobo.
na kazde dieta zabera nieco ine. Poskusajte kremiky proti zapareninam .. bepanthen, sudokrem, imazol, pytiol atd. nepouzivajte vlhcene obrusky len cistu vodu .. vymente plienky za inu znacku a pre istotu k lekarke
v plienkach su aj rozne chemie. Aj na dobru znacku pampers su deti alergicke. zacni s tym, ze mu das 100% bavlnenu bielu aby sa vylucila alergia na plienky. Natri hrubsie so sudokremom. Hned ako sa pomoci zmen plienky vytri z lahka {nerozsuchaj pokozku} do sucha, nakremuj na novo, zabal do suchej novej plienky atd. non stop 1-2 dni a bude to prec. Toto si nechala velmi dlho mokru kozu ked to neni alergia.