Vyzerali takto upchaté slzné kanáliky aj u vašich detí?

malfea
30. jún 2019

Ahojte. Malý má už vyše dvoch týždňov upchatý slzný kanálik. Volala som na očné, kde mi povedali, aby sme ani nechodili, lebo kým nemá 8 týždňov, nemôžu s tým nič robiť. Jemu sa ale hrča pod okom zväčšuje. Masírujeme ju krúživým pohybom (vytláčame hnis) každý večer, niekoľko krát denne kvapkáme Ophthalmo-Septonex a Ocuflash. Vyzeralo to takto nejako aj u vašich detí?

ajsha123
30. jún 2019

A to, že má upchaty slzný kanalik, to kto povedal? Očná či pediater?

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja23
30. jún 2019

@malfea ja by som išla hneď s tým k doktorke, Nevyzerá to pekne.

ildiko36
30. jún 2019

@malfea moja dcera mala zlepene oci od zelenkasteho hnisu ..od narodenia dr len kvapky vypisovala a kontrola..bez zmeny.ked mala 4mes.som ju zobrala ku druhej ocnej..ta v momente naorinovala hospitalizaciu a tyzden je preplachovali slzne kanaliky..ale taky opuch nemala..

janba
30. jún 2019

Tak to nevyzeralo vôbec. Mal viac karpavé a zlepené oko. S týmto by som hneď ráno išla doktorke

ildiko36
30. jún 2019

@malfea vlastne ani nie preplachovali ale trhali lebo uz mala zrastene..neni to sranda..chod s tym v momente k lekarovi..my sme mali velke problemy s ocami

darci17
30. jún 2019

@malfea ako píšu maminky, nikdy taký opuch, zlepené ocko po spaní hlavne. Toto je isto na lekára

eliska13
30. jún 2019

@malfea s tymto chod na pohotovost
Tak to nevyzeralo iba karpinky a tiekli mu oci, zalepene...

janinah
30. jún 2019

na očné,hned zajtra..nie som laik

ellieellie
30. jún 2019

A kto diagnostikoval ten upchaty slzny kanalik? Pediatricka? Ked ti dala vymenny listok na ocne, tak si mala ist, teda ja by som urcite sla, mala by som strach.. Syn mal upchaty slzny kanalik, 2x mu ho preplachovali, ale teda takto to vobec nevyzeralo.. “len” mu hnisalo ocko.

ajsha123
30. jún 2019

Tiez si myslím, ze ta krčka nie je ok. Treba s tým ísť čo najskôr

siska25
30. jún 2019

My sme sa so slznymi kanalikmi trapili 5 mesiacov. Ale hrce teda nemal ziadne. Iba mal zatecene oci a ak spal, tak sa mu to polepilo. Toto mi tiez nepripada ako klasicky problem, co maju malicke deti s ockami. A inak na ocnom sa cudovali, kde sme boli doteraz, ze uz davno sme mohli mat pokoj. Preplachli mu to a odvtedy mame uplne pokoj.

ovaaa
30. jún 2019

Zalepene ocka s karpinami mal a slzili mu...ziadne hrcka akobu vas...Treba riesit nedat da odbit.Ked nepomoze jeden tteba hladat pomoc inde...

malfea
autor
30. jún 2019

Ahojte. Ďakujem za všetky vaše príspevky.

Aby ste si nemysleli, že sme ho z lenivosti nechali sa trápiť... hneď, ako sa mu objavili prvý hnis v oku som volala pediatrovi. Ten mi povedal bez vyšetrenia, že mu mám kvapkat Ophthalmo-Septonex a určite nemasírovať, ako sa môžem hocikde dočítať a že máme ísť na očné na Kramáre, nie k očnej z nášho obvodu. Tak som volala na Kramáre v čase, ktorý mali uvedený na objednávanie, aký máme problém a pani mi povedala opäť bez vyšetrenia, čo máme robiť - vyplachovať s Ocuflash a masírovať, že by sme zbytočne chodili pred dovŕšením 8. týždňa, lebo by s tým nič nemohli robiť. Nikto nás teda nechcel vidieť, diagnóza aj liečba cez telefón. Neopýtali sa, ako presne to vyzerá, nepoučili ako môže vyzerať zhoršenie stavu.

Dnes sme na základe tejto diskusie a vašich súkromných správ išli na pohotovosť. Naozaj nešlo o obyčajny upchatý kanálik. Nie sme ešte vôbec za vodu, už zajtra ráno máme prísť na kontrolu. Držte nám palce a ešte raz vďaka.

siska25
30. jún 2019

@malfea a co to maly ma? Len do buducnost, aby som vedela, ak by nahodou.

24lenicka
1. júl 2019

@malfea co vam zistili nasej dvojricnej sa takato hrcka spravila tiez ale trochu mensia a vyssie

malfea
autor
2. júl 2019

@siska25 @24lenicka Napísali Dacryocystitis purulenta o.dx., má aj začervenané spojovky, neviem, či tým myslia aj zápal alebo len nábeh.

Je to teda, ak som dobre pochopila, upchatý kanálik horším spôsobom, vytvorená hnisava cysta. Že obvykle je tam zastavená slza, on tam má ale hnis, ktorý sa tam začal usádzať a tvrdnúť. Našťastie sa im to dalo ešte vytlačiť, ale museli takou silou, že smensi mysleli, že bude mať modrinu. Ale ráno to bolo ešte horšie, koža je zodratá a oko viac zapálené.

Po kontrole si nás rovno včera nechali v nemocnici.

zuzanacoci
2. júl 2019

@malfea och ☹ drzim palce, aby sa to dalo co najskor do poriadku, chudatko malinke ☹

malfea
autor
2. júl 2019

@zuzanacoci ďakujem! Už dnes ráno to vyzeralo lepšie. Dostáva každú hodinu atb kvapky do oka, 2x denne atb orálne, ožarujeme niekoľkokrát horským slnkom. Dnes mu už aj sondovali kanálik. Vyzerá to oveľa lepšie, aj doktorky vyzerajú byť spokojné s liečbou. Tak snáď už len pár dní v nemocnici a doliečime doma.

zuzanacoci
2. júl 2019

@malfea ☹ moj syn mal tiez sondaz slznych kanalikov, ale vobec to nemal napuchnute, iba vodnate a hnis. Teraz 1rocna dcerka ma aj napuchnuty ten kanalik, ale teda nie az tak ako vas. Zatial mi dr povedala, ze to mam masirovat, ked to neprejde, posle nas na ocne. Super je, ze mu to zabera, este par dni vydrzat a budete doma. A to mu nahrievaju horskym slnkom ci biolampou? Moze mat pri tom otvorene ocka? Drzte sa.

katren
2. júl 2019

@malfea nezabudni vymenit pediatra...takto cez tel davat diagnozu a rady, ked nic nevidel 🤦‍♀️ a nakoniec ste skoncili v nemocke...

malfea
autor
2. júl 2019

@zuzanacoci hmm, no je to červené teplé svetlo a oči musia byť zatvorené, robíme to, ked spí