Prosím poraďte, syn má toto na brade. K detskému sa dostať je nemožné, vyšetrenie len po telefóne, ktorý dvíha jeho sestra, ta tvrdí že sú to kiahne. A že treba počkať par dni.
Nezdá sa mi to. Čo to môže byť podľa vás? Má to od piatku, kedy to nebolo ešte také veľké. Teplotu nemá.
@juliana188 toto mali moji aj po jedle zo škôlky, väčšinou kapusta, kapustnica, paradajková polievka a pod.
Ruky nohy ústa
Tiez si nemyslim, ze su to kiahne, skor by som tipla impetigo.
Kiahne nie
Kiahne sa objavujú všade na tele, pokiaľ to má viac ako deň a má to len na brade, bude to buď choroba ruky-nohy-usta (na dlaniach a nohách to nemá?) Alebo streptokok na koži.. ako môže ordinovať len na telefóne? Normálne by som tam šla, môžeš ísť aj sama a dožaduj sa rozhovoru s doktorom, pokiaľ sa mu nevieš ccez sestru dovolať.. ukážeš mu fotku, ale toto 99%nie sú kiahne..
@sojorez Tiez sa priklanam k impetigu. Isla by som s tym zajtra k dr. nech to pozrie a posudi. Ak je to ono, je to nakazlive, takze ziadny kolektiv, kym ti to dr. nezdiagnostikuje, tak pozor na hygienu doma.
@juliana188
@juliana188 akoze k detskému dostať sa je nemožné?? Toto neverím. Mam chore dieta a idem. Neverim, ze sa nevybavis. Tvoje dieťa ma impetigo..
nie su to kiahne, vezmi dieta a chod tam, impetigo a spol nepoznam, ale mne sa toto velmi podoba na herpes
Na rukach a spodkoch noh nema cervene fliaciky?
@zdenka11081983 vyhovuje mu ako sa ordinovalo cez koronu, pred tým som nepoznala lepšieho pediatra. Teraz je to hrôza. Sestra mu robí akysi "filter". Do ordinácie vezme len objednaných, objedná len telefonicky (úspešnosť že zdvihne 1:10). Už vyše pol roka hľadám nového pediatra, neúspešne, nechcú brat mimo spadu, a ti co by aj vzali tak majú tesne pred dôchodkom a nechcú brať už nových pacientov.
Určite je pre mňa oveľa jednoduchšie zobrať decko do auta a ísť k doktorovi ako zisťovať informácie tu na diskusii...
@pbra40 nemá, len toto na brade
Ďakujem vám všetkým za názor, zajtra pôjdem k doktorovi, dám vám potom vedieť ako sme pochodili.
@juliana188 skus napisat do skupiny Zdravotnici na mk,
Pripadne dextella14, je kozna lekarka a velmi mila
@pbra40 ďakujem, vyskúšam
Nevyzerá to ako kiahne. Môj syn ich mal teraz.
Tak je to impetigo.
@juliana188
Ahoj..kiahne nie..tie sa rychlo sirua po tele...perioralna dermatitida..urcite ukazat na koznom a velmi pomaha obklad jarishov roztok daju v lekarni nez receptu..viackrat denne pouzit.pekne ukludni ..
@juliana188 myslím,že to nie sú kiahne.