Vývojové vady srdiečka, rázštepy

24. okt 2024

Ahojte, mam otazku na maminy deticiek ktore mate deticky s nejakou formou vyvojovej vady, prosim mohli by ste mi napisat ci ste mali nejake komplikacie v prvom trimestri, ktore si myslite ze vyvolali konkretne chyby vo vyvoji? Prekonana chripka, covid, angina, zapal mocoveho mechura…?

rebi789
24. okt 2024

Tieto vady sú mnohokrat podmienené geneticky a nedá sa určiť čo to presne spôsobuje, napr aj vaginalne infekcie, diabetes, obezita, abúzy, niektore druhy liekov, nedostatok kyseliny listovej

andrejka1974
24. okt 2024

Vývojová vaša môže vzniknúť náhodne nedá sa nijako ovplyvniť mám dcérku čo sa narodila s dierkou v srdci a ma aj silne dioptrie pritom nik v rodine takéto vrodené chyby nemá a u nás okuliare nosí len ona

autor
24. okt 2024

@andrejka1974 dakujem za odpoved, a nemali ste ani ziadnu chorobu, virus v prvom trimestri?

andrejka1974
25. okt 2024

Nie úplne som bola zdravá

kiki68
25. okt 2024

Niektore veci mozes prekonat bezpriznakovo. Skor mas nabeh na problem ked pracujes s detmi, zvlast deti do 2,5 roka skrz infekcie. Ale toto su vacsinou nahody c pripadne genetika. Proste sa to zle pospaja a dieta nebude v poriadku. Bud si s tym poradi priroda sama, alebo sa to zisti neskor lekarom. Je to o stasti podla mna.

3princezne
25. okt 2024

Mam znamu, mala silny herpes a dieta ma vyvojovu vadu. Ja som mala aj herpes, aj ruky nohy usta chorobu a dieta bez vady.