Ahojte chcem sa spýtať, čo sa tu nájde aj niekto,kto má alebo mal dieťatko,ktoré v 8m ešte neštvornozkuje ani neblaboce....ideme o 1t na poradňu ale už sa mi zdá,že dosť dlho stagnujeme.... žiadny posun...tak si idem po rady sem....ešte dodám,že malý má 11kil...
@lucia13022023 u nás len také tie pazvuky.... žiadne slabiky,veľmi sa toho obávam...
Vsak ho stimuluj. Detske plávanie, detske fyzio hernicky. Ale teda pri malych detoch je ta skala co ktoré kedy zvládne velmi siroka.
@evkamotka plávanie bohužiaľ nie je u nás možné kvôli ochoreniu obličiek a ostatné veci samozrejme robíme... zatiaľ sa však neposuvame
A čo má blabotat prosím ta? A ze nestvornozkuje? Možno ani nebude, alebo bude, až keď začne chodiť.
@danielahamar u lekárky pravidelne vypĺňam dotazník o vývoji, jednou z otázok bola blabotanie- slabiky v rámci jeho vekovej skupiny sa očakáva tento stupeň,preto sa pýtam... keď tá moja otázka irituje, nevšímaj si ju
A coho sa bojíš? Najhorsi variant co mi napada je, ze vas dr odporuci na rehabky. Tak s nim budes doma cvicit. Ale to je len nejaky variant. Kazde dieta ma svoj cas. Mladsi syn napriklad zacal chodit v roku a pol. Starsi sa pretocil v 8m inak lezal ako polienko 🙂 sadol si v roku. A nic im nie je, jeden vyhrava sportove ceny. Proste skala kedy kto co zacne robit je velka. Rovnako v škôlke jeden predskolak bude ratat do 500 a druhy do 5, jeden bude citat druhy este nie. a neznamena to, ze ten druhy je hlupy.
@evkamotka je to moje prvé bábo a pár členov v rodine má upozornilo,že ešte neblaboce...to má znepokojuje viac ako ten pohyb
My sme v 7 mesiaci začali chodiť ma rehabilitácie kvôli pohybu.. mne sa malý ani nepretáčal ani nelozil..nič..behom 2 týždňov pravidelného cvičenia vrátane vojtovky ktorú malý zvládal úplne bravúrne sa krásne rozhybal..behom mesiaca sa nám plazil, štvornožkoval, sadol si a začal sa stavať..ozaj treba s mimi len pracovať.. a to rozprávanie či blabotanie príde tiež podľa mňa.. náš okrem baba nehovoril nič.. a teraz povie len mama, baba, gege, wawa na psa..až teraz začína 😉
Naša začala v 9m cca a ja som neštvornožkovala vôbec…a až v 1,5 roku som začala chodiť.
Bývalej kolegyni malý ne4nožkoval vôbec. Sadol si ako 13m a v tom mesiaci aj začal chodiť. Má 2 roky a je celkom zdravý, čo neznamená, že 4nožkovanie nie je dôležité, ale sú, žiaľ, deti, ktoré to nerobia. Viem že jej doktorka kázala, aby ho učila, ako má 4nožkovať, keď už chodil.
Inak moja má 11m a aj keď je teda ona pohybovo veľmi zdatná, tak čo sa rozprávania týka, tiež len bľaboce. Dokonca mám malého bratranca, ktorý mal vo februári 2 roky a nepovie nič iné len mama a baba, ani len tata nie 😂 synovec tiež začal rozprávať, až keď už chodil do škôlky. Ono to niektorým deťom proste trvá dlhšie.
Nas zacal stvornozkovat sko 11-mesacny, teraz ma 13 mesiacov a este sam nechodi. Dolezite je, ze vidim pokroky vo vyvoji, tak to nesilim. Ani lekarka nema s jeho vyvojom problem. A starsi syn sa riadne rozhovoril az skoto ako 3-rocny, teraz je na strednej a ma same jednotky. Takze neboj, mudrlantom odkaz, nech sa staraju o svoje deti a teba zbytocne nestrasia.
Ahoj ani moja neblabotala tiež som mala stres z toho.. tuším som tu aj diskusiu o tom písala… dnes má 3 roky a ústa sa jej nezavrú 😂
@emamonika a prosím ťa,kedy sa to zmenilo...
@andrea_82 viem,že niektorí to nerobia... snáď mi teraz lekárka povie viac....
Presne si nespomínam ale v 9 mesiaci už bľabotala
@mima1608 viem,že niektorí vravia, že keď je dieťa nadané pohybovo tak tá reč býva pomalšia....ale toto je oboje naraz
@theanak a blabotali ste?
@emamonika my sme mali teraz 8 a zatiaľ teda bieda
@monicatko20 dúfam,že aj toto bude máš prípad...
najhorsie je, ked matku zacnu rodinni clenovia stresovat. Mne svagrina trepla, ze dcerka spickuje. Doktorka na mna pozerala ze ci viem, co je spickovanie, lebo ze mala nespickuje ani zdaleka…. Ja len tolko, ze je to uplne ok, kazde dieta je ine, a to ze neblaboce a nestvorkuje este nemusi nic znamenat. Pre vlastny pokoj to povedz pedi na poradni a ona ak usudi posle ta na neurolgiu, nie je to nic hrozne. A este si dovolim poradit ti jednu vec - ak mas moznost chodievaj s drobcom na babybalance alebo nejake podobne detske aktivity, tie baby tam uz co to vedia a aj poradia pri takychto mensich detickach.
Skoncis sediva, ked budes riesit vsetko, na co ta rodina upozorni. Uvedom si, ze uplne naozaj tvoje dieta tie tabulky necitalo :D a ked zacne v 10m, tak co sa take stane? Toto si opakuj. Tabulky su len spriemerovany vek pozorovanych deti, nie svate pismo
@janababana áno.... určite spomeniem, doteraz vždy povedala,že je všetko oka a je len trocha pomalší kvôli tomu,že je naozaj ťažký...a to ho spomaľuje....
@evkamotka musím sa naučiť toto aplikovať,lebo naozaj niekedy tie komentáre.... prečo toto nerobí.....prečo tamto robí
Rok som stresovala, počúvala o všetko má malý robiť, jak je možné, že nerobí toto a tamto..tak ma vystresovali, že som s každou blbostou ktorú som si sama vysledovala, utekala k dr..cele zle..pri druhom mimi ozaj nebudem počúvať.. takže moja rada, nerieš..s pohybom sa pýtaj k fyzio, pomôže, ukáže ako mimi stimulovať..keď chceš napíš, poradím pár cvikov ktoré pomohli nám 😉 a co sa reči týka, každé babo ma svoje tempo..nestresuj..užívaj si každú chvíľu.. keď začne, potom to už strašne letí 🥰
@monicatko20 presne toto momentálne zažívam...
Môj nestvronzkoval vtedy ešte ale rozprával teda od 6m. Vkuse jeho rečou ale aj cielene volal len mňa mama napríklad, ale sú detičky co nerozprávajú veľmi dlho.
My sme boli aj u fyzio z mojej iniciatívy, lebo sa len plazil od nejakého 5m a všade bolo písané že to nie je vhodné, tak sme išli a vravela, že sa plazí symetricky a dala nám cviky na posilnenie bruška. Asi až okolo 10m začal štvornožkovať.