Ahojte maminky,sme v nemocnici s diagnozou zapal priedusiek so zúžením,malá ochorela takto veľmi prvý krát. Ťažko sa jej dýchalo,dostáva inhalácie,spreje aj kortikoidy...nemá teplotu,pekne papá,tvári sa akoby jej nič nebolo...myslíte,že sa z toho vyvinie astma? Som z toho dosť nesvoja,je to náš prvý prechod z tepla do zimy a bojim sa o nu velmi...doteraz nemam zoadne problemy,mam pocity ze sme zanedbali sopliky lebo sli zuby a stale sme odsavali ale asi sa to nazbieralo a sposobilo toto. Dakujem.
@nikusssik nemusí, nám sa stalo v marci to isté a pľúciarka povedala, že deti do 2-och rokov to môžu mať párkrát aj bez toho, aby sa z toho vyvinula astma. tiež sme brali spreje Ventoli, Flixotide (kortikoidy jemné). Ale ak sú v rodine alergici,....ktovie. hlavne si doma zaobstaraj zvlhčovač na obdobie vykurovania. Ked budete nachladení, tak ho trochu pusti. Nám to pomáha.
Ahoj ja som s mladsou uz bola tri krat v nemocncici, tiez s obstrukcnou bronchitidou, potom aj so zapalom pluc a tiez sa jej velmi zle dychalo a po nasadeni sprejov a aj pichnuti injekcie ako keby utalo a bolo jej dobre. Naposledny ked zacala byt dychavicna tak sme to zvladli doma , ale mali sme zbalenu tasku ..Pre pripad kebyze sa jej pohorsi. Ked Vas pustia domov asi do 3 dni, u nas tak prepustaju naposledy sme tam boli 5 dni, zaobstaraj si domov aj rectodelt cipky , doktorka ti presne napise kolko mozete za den , a nemusite ist do nemocnice, ale nie vzdy to pomoze ale je lepsie mat o par liekov viac ako menej doma ...
Mam uz diagnostikovali strdne tazku astmu ale nemyslim si ze to ma astmu a povedala nam doktorka a aj primar, ze do 5 rokov z toho vyrastie. U nas zacina panika uz s nadchou,
Nezanedbala si ju len proste virus isiel svojou cestou, my napriklad sme raz boli u detskej rano a uz vecer sme doslovne leteli autom do nemocnice a skoncili sme na jiske :-/ nenarobis nic s tym iba pevne nervy , moc nechdoit do obchodov hlavne teraz od jesene do jari, ked niekto pride k vam na navstevu nech k vam pride zdravi, ked raz to uz mal moze sa to opakovat , my sme ten pripad behom 4 mesiacov sme skoncili 3 krat v nemocncici :-/ ale my sme virusy chytali zo skolky, starsia ich doniesla a aj mladsia to potom chytila a amen tma ☹
Viem ako sa citis , a nic s tym neurobis , len treba verit ze sa vam to nebude opakovat
Drzim palceky a skore uzdravenie
skoda ze si to dala ako otazku a nie ako diskusiu
Ahoj,
obidve moje deti si tym presli, ked mali 8- 9 mesiacov. Dcera si tym presla velmi rychlo, nemusela ist do nemocnice, stacili kortikoidy a fenistil. So synom sme 5 dni stravili v nemocnici a uz treti mesiac s tym bojujeme. Vyskusali sme vsetko mozne - kortikoidy, antibiotiká, fenstil a stale to este nie je ono. Davame aj singulair - ten je na dychanie a celkom dobre zabera. Uz je to ovela lepsie, tak snad sa z toho dostaneme. Ale nevyzera to, ze by mala z toho byt astma. Ani nam to nikto nepredpovedal. Takze sa drzte a hlavne sa neboj. A urcite si nemysli, ze je to zo soplikov. Moze to byt virus, oslabeny organizmus, proste vselico. Drzim palce
My sme si to prežili pred 2 rokmi - bolo to niečo príšerné, ani nechcem na to spomínať. Drobec mal vtedy necelé 2 roky. Tiež sme boli na inhalačných sprejoch, kortikoidoch a máme ich doteraz (používam ich vždy, keď je chorý), ale musím teda povedať, že sa to nesmierne zlepšilo a čím je syn starší, tým je priebeh pri jednotlivých virózach miernejší. Vôbec si nemyslím, že tieto zápaly musia skončiť astmou. U nás sa nič také nestalo. A tiež si nemyslím, že zúženie prieduškových ciest musí byť spôsobené nedostatočným odsávaním soplíkov - ja som na to vždy dávala veľmi veľký pozor a napriek tomu sme mali ťažké priebehy zápalov a malý nevládal dýchať. Jednoducho detičky z toho musia vyrásť 🙂 Držím palce, aby sa tvoja dcérka čím skôr vyliečila a už aby ste boli doma 🙂
Ahoj, moj maly mal 3 mesiace, ja som chytila nejaky vyrus, strasne som kaslala a on to dostal, ked ja som uz bola skoro vyliecena. Najskor len mierne kaslal, dostal stoptussin a mukosolvan a o tri dni mu zacalo piskat na prieduskach a nasa doktorka nas uz posielala do nemocnice, aby to nepreslo do zapalu pluc. Tiez dostaval Ventolin, Ecobec (kortikoidy), inhalacie ambrobene, odsavali mu sopliky, ale skoro ziadne nemal. CRP pritom nizke (myslim 4), ziadna teplota, vesely, culy. Tiez nas doktorka strasila astmou, ze ci ju niekto v rodine nemal apod. Ja by som vtedy urobila vsetko, aby sa z toho dostal, kupila som aj inhalator Omron aj zvlhcovac vzduchu. Doktorkin komentar bol, ze ano nech to len kupim, ze to bude potrebovat, lebo vyzera, ze bude nachylny na priedusky. Od vtedy, vdakabohu, ziadne prieduskove ochorenie, len sopliky a tie nezatekaju, len vytekaju z nosa. A to ma teraz 2 roky.
@nikusssik Nejdú jej zuby?náš malý je zahlienený pri každom zube...keď mu išli prvé stoličky mal tú istú diagnózu január (10m) a tiež nás strašili astmou...len nás našťastie neposlali do nemocnice ale nabalili nás na domov s liekmi...po prečítaní letákov som sa rozhodla, že mu nič nedám okrem inhl spreja ventolin, predstav si v piatok nám stanovili diagnózu a v stredu mal už čisté dýchanie...šlo to bez kortikoidov...chodíme pravidelne na kontroly na imuno a je zdravý ako repa klop, klop, klop...po pol roku teraz v októbri (18m) bol chorý opať a opať zahlienený zo zubov tentokrát mu šli všetky očné...opať pomohol ventolin + tentokrát aj amokislav lebo to trvalo dlhšie...takže hlavu hore možno to fakt nie je nič vážne len tie zubadlá ako u nás 😵