Vývin predčasniatka

lussi56
27. máj 2021

Ahojte baby chcem sa spýtať tie ktoré máte predčiasniatka sú nejako po zadu s vývojom alebo sa vyvíjajú ako aj ostatne deti?

pseudomonas87
27. máj 2021

@lussi56 moja je narodena v 36.tt, mala 2075 g, takže to nebolo až také zle, vyvíja sa normálne. Ja som sama predcasniatko, mala som 1000 g, a v pohode. A to bolo pred 34 rokmi.drzim.palce

lussi56
autor
27. máj 2021

@pseudomonas87 môj synček je 34+4 len sa bojím aby nebol trošku pozadu s vývojom ☹️☹️☹️ mislim aj mentálne

viki1995
27. máj 2021

@lussi56 Ahoj, moja sa narodila v 33tt 1940g a 40cm,a poviem ti, že bola a doteraz jje sikovnejsia. Rychlo sa uci, chodit zacala v 11tich mesiacoch, rozprava uz od roka a pol, od 2rokov je odplienkovana. Neboj sa, predcasne narodene deti su šikovné takisto, a vela krat aj sikovnejsi ako ich rovesnici😊

martina1201
27. máj 2021

@lussi56 pred 17 rokmi som porodila 32+5 TT a bola v pohode so všetkým. Pravda ja som dostala na vývin plucok injekcie v 30 tt keďže mi odtiekla voda, ale chodila v roku a hovorila tiež normálne. Do roka bola sledovaná. Mala 42 CM a 1850g. V nemocnici sme boli 1 mesiac. Narodila sa 3.3. a 1.4. nás púšťali z nemocnice domov. Ani vojtovku sme necvicili.

lussi56
autor
27. máj 2021

@martina1201 ja som tiež dostala injekciu na vývin plucok a už sme boli aj na všelijaké vyšetrenia a chvála Bohu má všetko v poriadku ..narodil sa 1.5. a mal 2490 a 48 cm bol skoro 2 týždne v nemocnici inak veľmi rýchlo rastie aj priberá len mi stále behá po rozume čo ak sa nebude vyvíjať či už psychický alebo fyzicky ako dcérka ktorá nebola predčasné narodená

lussi56
autor
27. máj 2021

@viki1995 aspoň trošku si ma ukludnila ďakujem 🥰🥰

hennyinnsbruck
27. máj 2021

@lussi56 moja národena v 37+2tt vážila menej 😂
Ty si rodila koncom 35tt na 100% je v poriadku to je veľmi slušný týždeň! 👍👍😍

lussi56
autor
27. máj 2021

@hennyinnsbruck jeej ďakujem pekne aspoň niekto má ukľudni keď som sa nato spýtala pediatričky ta mi povedala že to ešte uvidíme ako sa bude vyvíjať a tým pádom to mám stále v hlave nejako nechcem nato misliet veď každé dieťa je iné ale namiesto toho aby ma ukludnila mi povie uvidíme 🤦🤦

hennyinnsbruck
27. máj 2021

@lussi56 ale čosi.. Kľud 😍 dieťa v 35 tt je zvyčajne už úplne vyvinuté 👍nič extra sa uňho nedeje po tomto týždni len naberá na váhe.😉

lussi56
autor
27. máj 2021

@hennyinnsbruck ďakujem za odpovede 🥰🥰

danieli
27. máj 2021

Pokial po porode neboli nejake vyrazne problemy, vsetko by malo byt v poriadku, hoci to ti nikto nezaruci ani pri donosenom dietatku, mam dve polo/predcasniatka 37tt a 36tt, obaja mali ledva 2000 g a len maloco cez 40 cm, dnes su velkaci 6 a 9, nic im nechyba, bystre spokojne deti, predcasniatka casto nielen dobehnu ale aj predbehnu rovesnikov

nikpa
27. máj 2021

@lussi56 34+5tt, problém s rečou, inak nič vážne

fantaghiro21
27. máj 2021

Mam dve dcérky predčasné..
Prvá 33tt.. Vo všetkom bola šikovná. Nemala ani rok co lietadla... Povedala by som ze v tej hrubej motorike boka šikovnejšía... V tej jemnej horšie. Nerozpráva, blabota, mala boreliozu a vyfasovaka autizmus..ale ta borelioza ju riez veľmi spomalila

Ale druha dcérka 36tt úplne zdravá.. Skor vychcana😀😀🙉

lussi56
autor
27. máj 2021

@fantaghiro21 aha tak to má s tou prvou dcérkou mrzí ..no dúfajme a uvidíme ako to bude s mojím synčekom budem sa snažiť nemisliet na to zle len na to dobre čo nás v živote ešte čaká 🥰 baby ďakujem všetkým za odpovede😊😊

fantaghiro21
27. máj 2021

@lussi56 mam vela známych co majú predčasniatka skor narodené, a deti su úplne ok.(ležala aom 3 mesiace v nemocnici tsk sa mi tych spolubývajúcich vymenilo) netreba myslieť na zle. Treba dúfať ale byt aj zodpovedný ❤️

ivangeline
27. máj 2021

Koniec 33t. V noci. Je ok. ;)

janapeterjana
28. máj 2021

@lussi56 35tt a má ťažkosti, je pomalší a treba s ním pracovať. Ale to s predčasným pôrodom vôbec nemusí súvisieť.

marzuz89
28. máj 2021

@lussi56 s predcasniatkom treba pracovat, byt obozretni, nezanedbat ziadne navstevy u specilistov, treba si ovela viac vsimat jeho psychomotoricky rozvoj, podporovat ho, cvicit s nim, pomahat mu prepajat mozgove hemisfery a milion inych veci, so spravnou podporou to bude v poriadku, vobec sa nemusis bat, s najvacsou pravdepodobnostou bude v poriadku, len sa mu treba trosku inak venovat ako babatku v termine ❤️

elkakk
29. máj 2021

@lussi56 ja som rodila 33+5. Našťastie všetko v poriadku mne nestihli dať ani injekcie na vývin pľúc. Má už 4,5roka a našťastie všetko v poriadku. Verím že aj bude navždy neboj sa držím palce užívaj si dieťatko ako sa len dá