Vývar z ovsených vločiek pri problémoch so stolicou

luciannka83
18. jan 2013

Ženy poraďte, malý máva problém so zápchou. Každý deň mu dávam preventívne vývar z ovsených vločiek. Buď mu do toho zarobím UM, alebo mu dám na večeru kašu z ovsených vločiek. A teraz ta otázka: Môže si jeho organizmus zvyknúť na takúto pomoc pri tvorbe stolice? Môže sa stať, že keď mu ho prestanem dávať a bude normálne papať podľa zdravej životosprávy že bude mať problém so zápchou, lebo nebude mať "pomocníka"? Malý ma 9 mesiacov. Papáme takmer všetko, no neviem ho niejak prinútiť aby pil vodu, alebo čaj. Už mu aj UM robím redšie, aby som ho ošalila.

xlucia
18. jan 2013

@luciannka83 ano moze si zvyknut, ale prave z toho ho moze aj zapekat. kup mu v lekarni infandophilus

luciannka83
autor
18. jan 2013

@xlucia to sú nejaké probiotiká?

xlucia
18. jan 2013

@luciannka83 ano. velmi kvalitne. treba drzat v chladnicke

alena0305
18. jan 2013

@luciannka83 keď nechce čaj ani vodu - skús džúsy v skle- teraz sú aj v Tescu v akcii. A keď vypije málo - daj si do nádoby na ľad a 1-2 kocky rovno do fľašky + trošku prevarenej vody a nemusíš ani chladiť. Alebo redšie polievky. Ja mojej napríklad dávam presnedávku takto (lyžicou nechce ani čerstvé ovocie ani kupovanú hotovú): polovicu presnedávku + trochu prevarenej vody a do fľaše s cumľom na kašu a to vypije. Vodu ani čaj ani náhodou a viem,že z tej fľaše piť vie ale nemáme problémy lebo je kojená.

luciannka83
autor
18. jan 2013

Toto som skúšala. Vypije tak 2 glgy. Skúšala som aj šťavu s vodou. Som si urobila námahu a spravila som domácu jablkovú a sa mi na to vykašľal. ☹ Treba asi skúšať častejšie.

luciannka83
autor
18. jan 2013

@xlucia myslíš, že treba brať probiotiká, keď papáme každý deň aktíviu? A s probiotikami to nie je tiež tak, že keď ich prestaneš brať, problém príde zasa. Lebo on bol do nedávna dojčený a MM tiež obsahuje probiotiká a tiež mal ten problém.

xlucia
18. jan 2013

@luciannka83 aktivia je NEVHODNA do troch rokov, a od jogurtu ma daleko. kup dietatu normalny jogurt.
ano brat denne pri takychto problemoch je ok, je to prasok, takze sa mnozstvo v case prisposobi a zmensi, takze pre creva to nie je sok

luciannka83
autor
18. jan 2013

@xlucia odkiaľ vieš že nie je vhodná. Malý mi biele jogurty nechce. A málo firiem vyrába ovocné jogurty, ktoré neobsahujú alergickú ochucovaciu uložku. Preto mu kupujem activiu sladku bielu alebo marhu+ovú.

xlucia
18. jan 2013

@luciannka83 je to priamo na ich stranke. a mimo ineho activiu neoporucaju ani odborni lekari tak malym detom

luciannka83
autor
18. jan 2013

@xlucia fajn vedieť. A ja všetko pri najlepšej vôli a že jak super robím. Jaké jogurty si dávala ty?

xlucia
18. jan 2013

@luciannka83 zacali sme aktiviou.... 😝 , kym ma nezdrbkal nejeden doktor... ale inak zvolensky, holadsky, atd.... pozerala som zlozenie, mam silneho alergika

saska.t
18. jan 2013

@luciannka83 activia je naozaj nevhodna pre tak male babo @xlucia ma pravdu, pre tak male deti obsahuje vela drasika.. 😉 odporuca sa najskor po 1 roku, ale este lepsie neskor... Co sa tyka vyvaru z ovs.vlociek urcite nie je navykovy, maly dostane len viacej vlakniny, ale je to prirodny produkt bezne pouzivany pri zapchach a odporucany lekarmi a ten co tvrdi, ze je navykovy, nevie o com hovori