Prosim napiste mi, ze nie som sama, ze ste sa s tym uz stretli, ako ste to riesili. Som zufala. Prosim poradte.
Určite treba ísť k psychologovi a nečakať
Ake stare je dievcatko? Nema nahodou este cumel?
Je to zlozvyk rovnako ako ohryzanie nechtov a treba to riesit rovnako. Obdurat stres alebo nudu, zamestnat ruky a neupozornovat, len odputat pozornst. Ak ju vidis tahat si vlasky, nieco sa jej opytaj, nieco jej povadz aby spravila, posli ju pre nieco...
V škôlke sme to s dievčatami robili z nudy. Ze ktorá viac naraz vytrhne. Teraz viem, že to bola hlúposť, ako 5rocnym sa nam to zdalo zábavné. Môže to robiť z nudy, zo stresu. Skus sa jej opytat,suhlasim s @viestta, skúsiť zamestnať inak. Ale podla mňa to určite zatiaľ nie je prípad pre psychológa.
@anonymanonym a co pomohlo v tvojom pripade ?
@marianarem 3 roky, cumel uz nema asi cca 2 roky
@viestta dakujem za tip... je dost nervna a ukricana vytrhne vlasy aj od nervov v amoku ked nevie co so sebou.
@nika23t nastupuje do skolky, tak dufam, ze to nebude horsie. Je mi z toho na nic......
A ty ako reagujes ? Ukazes jej co by bolo lepsie namiesto toho robit? Napr ked to zacne robit chytit rucku a milo povedat vidim ze si nahnevana je to v poriadku -ale sami sebe neublizujeme ,tu si buchni do vankusa (gauca) …
V mojom pripade len cas. Cele skolkarske obdobie som prezivala velmi zle, ale to ta nechcem strasit, nie som asi bezny priklad. Viem, ze so mnou bola mama aj u psychologicky, ale viem, ze to lutuje. Co neznamena, ze psychologovia su na prd, bud nemala stastie alebo to v tej dobe bolo inak ako teraz.
@hennyinnsbruck zo zaciatku samozrejme, ze sa to nerobi atd..... vysvetlivala som, obcas aj zvysila hlas lebo uz som bola zufala ze nic nepomaha a stale sa to deje....
@anonymanonym sama som zvedava co to bude v skolke ....
Moja sa takto upokojovala pri zaspavani. A kadejak si sulala tie vlasy ... Do 3 r to prabeze zmizlo ale ja som bola neuprosna. ;D Proste to nemohla robit. V kuse sme to opakovali. Asi tak ako mladsiemu,ze veci sa nehadzu...
Nasa 2 rocna cca toto robila. Ma kucery a namotavala si stale vlasky na prst, aj pri zaspavani, napr. Mala na jednom mieste strasne plesinky. Potom to nejak vymizlo. Neriesili sme ziadneho psychologa, nic. V skolke mala stresy, ked nastupila, plakavala, ale nezhorsilo sa to a pteslo to uplne. Ani neviem, kedy...🤔. Terqz ma 8 a velku hrivu, len...hrala sa na kadernicku pred 4 mesiacmi, tak ma divnu ofinku 🤣
No asi bude temperamentna, ako aj nasa. Niekedy take zachvaty, ze bola schopna revat aj hodinu do vysilenia. A potom mala pod ocami petechie, popraskali jej doslova zilky od nervov. Na druhy den ako modriny, som sa hanbila aj von s nou ist 🙈
@nevenka dufam,ze to tiez prejde a nebude to horsie
@nevenka tak to bude 😁 ako keby som citala o svojej 🙂 len ma zaujima lebo pisu na nete,ze to zacina byt uz bezny zlozvyk tak som chcela vediet kolko mamiciek s tym ma skusenoti a akoo to riesia
trichotilomania je na spektre obsedantno kompulzivne poruchy, ergo, tvoje dieta si tym pomaha od uzkosti, ergo ma min, uzkostnu poruchu, vyhladaj odbornika co najskor nech si do dospelosti nedovlece kopu problemov
Ahoj moja dcérka do nedávna museli sme ju pred rokom ostrihať do hola potom rukavičky a chvalabohu prešlo teraz ma 4.ake ma to mať po kom keďže som to robila aj ja.
@sofia1979 ako to zvladala v skolke aj tam to robila alebo to bolo ine ?
V škôlke vôbec len doma večer keď zaspavala alebo keď bola z niečoho nervózna trebárs jej bolo treba kakat
Poznam aj 2 - 3 deti co to robili, casom to preslo, uz to nerobia... u jedneho chlapca to bolo na zakladnej asi v 3 rocniku, robil to asi rok a jedno dalsie dievcatko tiez uz na zakladnej...
Mam s tym skusenosti, ale take, ze ja som bola to dievcatko co si vytrhavalo vlasy. Robila som to zo stresu, v mojom pripade zo skolky.