Výtok z antibiotík u dvojročnej dcérky

13091991
16. apr 2016

Ahoj baby idem si po radu ci nemate niektora podobnu skusenost...Mojej malej dcerke (necele 2 roky) som dnes nasla v plienocke niekolko takych zltych skvniek. Nie som si vedoma ze by som jej nejako narusila hygienicke navyky, nezacala som pouzivat ani iny krem na zadocek ani ine gely na kupanie nemoze to byt ani z pracieho prasku lebo nosi stale plienky. Docitala som sa vsak na nete ze mykozu a vytoky u dievcatiek moze vyvolat aj uzivanie antibiotik. Nemate s tym niektora skusenost? Moja mala douzivala Zinnat antibiotikum asi pred 2ma tyzdnami. Tiez som sa docitala vo vedlajsich ucinkoch toho syrupu ze kvasinkove ochorenia z neho su dost bezne. Urcite pojdem v pondelok k doktorke len chcem vediet ci niektora o tom nieco neviete popripade poradit co by na to zabralo? Dakujem za kazdu odpoved 🙂

sissy27
16. apr 2016

@13091991 je to bežné pri užívaní atb, preto by sa mali užívať aj probiotika... Ako prvá pomoc canesten krém, ale určite v pondelok k lekárovi.

januliku
16. apr 2016

Moja mala reakciu na atb, ale nie vytok, ale mala cely spodok cerveny akoby vystipany, aj ju to svrbilo. Dr. nam kazala dat masticku opthalmo-framykoyn, co sa dava do ociek, aj pomohla, do 2 dni to ustupilo. Ale reakciu sme mali hned na 3.den brania atb, a to sme brali aj probiotika.

janinah
16. apr 2016

2 t po dobratí atb to už z atb nebude

usmiateslniecko
16. apr 2016

s atb urcite vzdy uzivat aj probiotika aby sa tomuto predislo, moja mala ma 11m, brala uz 2x atb(aj to ma dr.vytocila ked jej ich dala na zapalene hrdlo) a vzdy som jej davala aj probiotika este cca 2-3dni po dobrati atb

13091991
autor
16. apr 2016

dakujem velmi pekne

mirkava
17. apr 2016

@13091991 skus pozrieť vedľajšie účinky uvedených atb.. My sme tiež užívali prednedávnom atb.. a malý sa začal sťažovať že bo bolí pišúr no a dočítala som sa ze vedlajší účinok môže byť svrbenie v oblasti pohl. orgánov.

13091991
autor
17. apr 2016

@mirkava no ved ja som to hned sla googlit ten sirup a docitala som sa ze vedlajsie ucinky moze byt aj kandidoza cize kvasinky tam dole...dnes uz nemala nic v plienke nasadila som probiotika a potieram repikom uvidime zajtra a ak sa to objavi zas tak v utorok naklusam k doktorke..