Ahojte, dcéra bude mať v apríli 9 rokov. Pred mesiacom som spozorovala,že máva žlté nohavičky večer. Dala som jej prednášku,že sa má extra precízne utierať a umývať si susulu len čistou vodou. Nic ju nepalilo, nesvrbelo. Ešte ma napadlo,že má narušenú mikroflóru z plavárne. Nejako sa to vytratilo. Teraz cez prázdniny sa to objavilo zase. Keď ani nechodí do bazéna. Opäť bez svrbenia. Utiera sa tak ako sa má po wc. Fyzicky aj psychicky je ešte absolútne dieťa. Žiadne známky nejakého dospievania. Máte nejakú skúsenosť s výtokom u tak malých dievčat,ktoré nie sú sprevádzané inými problémami? Treba to riešiť?
Zachviľu dostane ms, namiesto prednášky o umývaní ju pouč aj o tom.
Určite by som sa spýtala gynekologicky či to je v poriadku takom mladom veku
Tretiačky-štvrtáčky už niektoré majú menštruáciu. Takže skôr ju pripraviť na to, zrejme aj ona dostane skoro.
Ja som to riesila s este mladsou.Boli sme aj u detskej gyn.Vravela,ze v prvom rade umyvat so sprchou rano aj vecer,kazdy den.Brala jej aj vyter.Nenasli tam nic.Preslo to po tych sprchach.Takze 1dovod moze byt naozaj nedostatocna hygiena.Kamoskyna mala tam zas mala nejakeho streptokoka,ale to mala aj svrbenie.
Moznych dovodov je viac.Skusila by som najprv zvysit hygienu,ak to neprejde riesit s dr.
Ja som mavala ako dieta zapachajuci zlty vytok snad od 7 rokov. Mama so mnou pobehala po lekaroch a detskych gyn, robili vytery a nic sa nikdy nenaslo. Hygiena bola normalna a zmizlo to same asi po par rokoch. Menstruaciu som dostala ako 15,5 rocna. Nemusi dostat vobec kvoli tomu ms.
Aspon cez pedinu vyter alebo skocte na detsku gyndu. Ale moze to mat suvis aj s tou plavarnou. Aj ked momentalne nechodi. Bazenova voda , vlhke prostredie robi svoje. Drzim palce. 🍀
Bože baby, dúfam že fakt nebude mať mrchu. Ja budem normálne plakať. Veď je ešte bábätko. Mrcha je moje najväčšie životné trápenie 😪 Dá sa to nejako z krvi zistiť že sa to už blíži?
Nie je už žiadne malé bábätko ale malá veľká slečna. Ak by aj teraz dostala už sa to nepovažuje za skorú pubertu. Ak máš pochybnosti choďte k detskej lekárke.
Nooo... priprav sa, ze za par tyzdnov/mesiacov dostane menštruáciu 🙂