Ahojte.. Mám čerstvo 7 ročnú školáčku doma.. Dnes ráno som si všimla, že má krv na toaletnom papiery, keď sa utierala po veľkej.. Myslela som, že mala tvrdú stolicu a praskla jej v zadočku zilka.. Ale nemala tvrdú stolicu.. Poobede išla na veľkú znovu, tak som ju chcela ísť skontrolovať a znova krv.. Teraz večer, keď som ju išla okúpať, všimla som si na nohavičkách výtok žltý.. Ako som ju kupala, a umývala som jej susku, tak sa tak trhla.. Pozerám a ona ma na vonkajších pyskoch také pupaciky napuchnute, nie hnisave, červené, ako keby mapy napuchnute.. Okamžite idem zajtra na detskú pohotovosť, dnes už sa mi nedá, mladší syn spí a som sama doma... Len som sa chcela opýtať, či s tým nemá niekto skúsenosť, tvrdí, že ju to neboli, ale svrbí.. Normálne som dostala taky strach, že nezaspím, veľmi sa bojím 😪😪😪 Google mi nič nenašiel... 🤷♀️
Tiež sme natierali canestenom.A pomohlo.
neboj. zrejme ma infekciu, je to nizky vek na infekciu,a le vylucene to urcite nie je. a teda je to bolestive a neprijemne,a le da sa to leicit.
@majamat ale kde to mohla chytiť? Ja tomu nerozumiem.. Doma asi nie, to by som mala aj ja, aj muž.. V škole? 😳 No každopádne sa bojím začať ju liečiť doma, chcem to nechať na doktorov.. S niečím takým som sa nestretla ani ja a to mam o 22rokov viac ako ona 😪😪
tazko poveda. chytit infekciu nei je zas tak tazke a konkretne mykozy mozu byt aj nieco, co v sebe mame, iba sa to pri oslabeni imunity premnozi. to je taka naloz, co si so sebou nosime. neviem teda ako je to u deti, ci tiez tieto mikroorganizmy maju v sebe. a teda taketoinfekcie sa ukazuju hlavne pri oslabeni, cize nemusi to mat kazdy.
urcite to je u deti menej bezne, ale urcite to vylucene nie je.
Ja som mala dost casto tieto problemy, od 5tich rokov som chodila ku detskej gynekologicke, robila nejake asi atb vyplachy, mykozu moze dostat aj zo sladkeho, alebo ked sa zle utrie a je to vlhke, ale ak sa zle utrie, urcite to treba riesit ale neviem ci rovno na pohotovosti, aby z toho nemala traumu ked ma este len 7r, predsa to nie je prijemne, skor asi zavolat rano ze ci treba ist hned alebo staci v pondelok ku detskej gynekologicke a zatial nenatieraj lebo dr moze robit ster ,tak aby ste zistili co to ma
Ahoj prave u malych dievcat su vytoky bezne pretoze nemaju este tu mikrofloru taku ako dospele zeny. Myslim ze uz to ma par dni ked uz ma take flaky, svrbi ju, urcite si to aj rozdrazdila ked si skrabala. Moze to byt z cohokolvek, sladke, praci prasok,avivaz, zla kvalita nohaviciek, zle utretie po cikani atd... canesten alebo imazol by mal zabrat pomerne rýchlo
Môže mať mykozu síce neviem ci aj v takom veku. Určite by som zašla za doktorom nemáš aspoň canesten masť jej dat na večer?