Chcem sa opyta ci niektore vase dieta vytacalo nozicku do vonkajsej strany, ked lezi, ze chodilo s nozickou vytvare take pismeno L. Dcerka ma 8 mesiacov od 6, 5 stvornozkuje. Teraz sa zacala stavat na nohy aj vtedy ma nozicku vytocenu do vonkajsej strany. Dakujem
Ahoj, volala som až v piatok a povedala mi, aby sme dali topánočky. My sme tam začali chodiť, lebo malý má trochu vpadnutý hrudník a dostali sme neskutočne zlatú rehabilitačnú sestričku a tá nám precvičuje všetko. Topánočky by nemali mať klenbu, mali by mať pevnú pätu, ktorá drží nožičku, ale mäkkú a ohybnú podrážku. My sme kúpili tu na MK tieto https://www.modrykonik.sk/market/detska-obuv/xd... Malý v nich pekne drží nožičky a už aj tancuje okolo gauča 😀 Dúfam, že som pomohla! Držte sa! 🙂
@likoska ahoj, rada by som sa informovala ako sa to chodidielko vyvijalo dalej...ci ste nejak cvicili alebo to same preslo a ako sa nozka chovala pri stavani sa a chodzi....mame zial to iste, pravu nozku dava kvazi vnutornou castou chodidla k podlozke pri lezeni na styroch...vdaka za radu vopred :-*
@zuzzz ahoj....naša Kristínka už má 5 rokov a som už aj zabudla, že mala s nožičkami problém. Boli sme s ňou v Rakúsku u ortopéda odborníka.....veľa slovenských rodín chodí za ním. On odporučil viacmenej nič robiť.....chodiť po byte na boso resp. v ponozke a odporučil mäkké ohybné topánky bez klenby.....nozicka sa jej sama postupne narovnala.....tu na Slovensku som s ňou cvičila Vojta čo on povedal, že je úplne zlé nevhodné, tu ju chceli operovať.....a fakt ťa nozicka sa pekne narovnala.....
ahojte, neviem ci sa este riesite tuto temu. Tiez by skm sa chcela spytat na tu pevnu obuv. Syn tiez vytaca chodidla do vonka pri stvornozkovani, aj pri obchadzani. Fyzio nam povedala ze musi mat cely den pevnu obuv a aj cvicime doma. Aky je vas nazor nato? Resp ako ste to nakoniec riesili a kedy sa to napravilo? Dakujem 🙂
@andreaam ahoj, nam fyzio povedala, ze to je slabe brusne svalstvo, nemame davat topanky zatial, ale podporovat na 4roch v lezeni cez prekazky...vy ako cvicite prosim? Aj ako si sama sadla mala, tak ma taky trochu zhrbeny chrbatik, vraj opat dokaz slabeho bruska...vy sedite pekne rovno?
@zuzzz Hej to mame presne aj my, ze obly chrbatik ked sedi s nohami dopredu. My cvicime na fitlopte (stoji na nej, sedi) - idem s nim do stran a podavam z hracky z boku z predu. Furikujeme s nim, potom
masirujem nozicky z vonkajsej strany. Sedi na overballe a tak sa hra. Snazime sa podporovat v stvornozke, ale on chce vacsinou len obchadzat, uz sa aj pusta ze by chcel chodit. Nevodime
za rucicky. 🙂 Este nam poradili preliezanie, podliezanie, valanie sudov, chodenie po kolienkach.
Len teraz je pre nas najvacsia dilema topanky. jedna nam povedala ze vobec nedat, ze co najviac podporovat na boso. A na vyziadanie sme sli do nemocnice na fyzio a tam nam zas vynadali, ze preco sme ho neobuli uz ked zacal obchadzat nabytok a stavat sa. 🤦♀️🤔 A ze by mal mat topanky s pevnou patou cely den.
@likoska moj maly dava tiez jednu nozku doboku, ked stoji, pri stvornozkovani ich ma krasne rovne... Od 4 mesiacov s nim cvicim rehabilitacna nas sleduje.. Ziadne topanky nedavat, iba ponozky a max capacky s ohybnou alebo kozennou podrazkou.. Podporovat stvornozkovanie, po schodoch, cez prekazky.. Cvicime na fitlopte a zatahujeme tie nozky do vnutra... Navstivte cim skor fyzio lekarku, da sa to riesit ideal do 1 roka max do 3 inak to zostane nam vravela..
@likoska ahoj. Môj maly má 7 mesiacov, keď sa takto postaví mu rovnako nožičku vytáča. Keď sa narodil ju mal vytočenú. Masirovala som mu ju, tak sa mu pekne vyrovnala, no teraz keď stojí to je vidieť, keď mu ju napravim, tak nevie akoby rovnováhu udržať. Keď je bosí je to ešte vpohode, ale ako obujem papučky nevie ju vyrovnať. Dávam mu papučky rak. Chcem sa spýtať má toho doktora. Nebol moc finančne nákladný? A ako ste sa dorozumeli?
Ahoj, môj malý tak držal nožičku hneď po narodení, mal ju z bruška zaležanú. Museli sme s ňou cvičiť a masírovať. Upravilo sa to. Teraz sa tiež začal stavať na nožičky a zase ich má ako Chaplin 😖 Zajtra idem volať našej rehabillitačnej sestre, čo s tým, či dať pevné topánočky a spevniť nožičku alebo dá inú radu. Potom podám info 😉 🙂