Vytáčanie chodidla do vonkajšej strany

jaruska18
8. máj 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať ohľadom 15 mesačnej dcérky. Napredovala ukazkovo približne do 6m, potom bol problem s 2.vzpriamenim, stvornozkovanim a sedom. V sede sa udrzala az ako 11,5m.. Stvornozkovat zacala po pobyte v Axise ked mala 12,5m.. O mesiac sa postavila, a zacala chodiť okolo nabytku.
Cvicili sme, pekne sa rozbehla.
Čiže teraz stvornozkuje takmer 3 mesiace, a približne 1,5 mesiaca chodí okolo nábytku.
Za ruky s ňou nechodím, vyslovene ze vôbec, ani choditka, nic. No vcera sme boli u známej a ona ze ci môže skúsiť ako pojde za ruky, priateľ ze jasne, nezasahovala som do toho. No ale zarazilo ma ze za 2 ruky ide pekne, aj za lavu. No ked isla za pravú ruku hrozne vytacala práve chodidlo von, extrémne. A isla skôr ako bočnou chodzou. Nieje to problem? Ona aj ked sa postaví tak ho zvykne mat vytocene von, no bolo mi povedané ze to prejde. Stavia sa cez rytiera, no iba pravou stranou. Ľavou sa postaví iba ked jej pravu chytím. Na to mi bolo fyzio povedané ze je to v poriadku ak sa vie postaviť aj ľavou ak jej chytim druhu nohu. Prepáčte za dlhy príspevok, no ja mam pocit ze uz nic ine nerobím iba ju sledujem...Na neurologiu ide na kontrolu az na konci juna a fyzio ma tiež až v júni. Ďakujem

anavixy
8. máj 2024

Podla mna je uplne zbytocne hodnotit nieco podla praktiky, ktora nie je vobec vhodna. Pockaj, kym sa dieta samo rozchodi, daj mu cas, nech zacne chodit stabilne a potom ries pripadne odchylky. Alebo sa rovno o tom porad s fyzio, kam chodite, ked aj telefonicky. A znama nech nevymysla hluposti, nechapem preco by mala skusat ako pojde za ruky, ako keby to bol nejaky milnik alebo objektivny ukazatel niecoho 😵‍💫

jaruska18
autor
8. máj 2024

@anavixy ja som uz nemala silu hovoriť nic, počúvať nazory akoby už chodila keby je v choditku, keby ma papuce, keby s nou chodim za ruky.. Ja som zásadne proti týmto veciam, este papucky ok ak niekto vyslovene potrebuje.. Skusila, zneistila ma a isli sme...určite sa aj fyzio na to spytam, ďakujem 🙂

anavixy
8. máj 2024

@jaruska18 uplne chapem… a teda uz aj chapem preco si pani myslela, ze je to super napad 🙉 no malej to iste neuskodilo, len teba zneistilo, verim, ze to nema vyznam a ked zacne samostatne, bude to zasa ine 🙂

vreckovka2
8. máj 2024

Zjavne nie je pripravena na chodzu. Ma cas. Mas instrukcie od fyzio, nimi bynsom sa riadila. A znamej by som taketo pokusy nedovolila. Nas ma tiez problemy a riesim to vyhradne s odbornikmi. Takto to komunikujem aj smerom k rodine a znamym. Lebo ak by som isla podla nich, tak dieta by bolo v pavuku, predcasne posadzovane a vodene za ruky. Jeho problemy by boli ovela horsie ako su.