Výsyp u novorodenca

leus22
13. júl 2022

Baby nestretla ste sa niektorá s tým , že vaše bábätko sa po pôrode takto vysypalo ? Ďakujem

rea999
13. júl 2022

@leus22 môžu to byť aj potenicky skúste sudokrem. Ak to nepomôže k lekarovi

hilda08
13. júl 2022

@leus22 známej syn to mal presne takto a vraj to boli nieco ako potnicky…kúpala v hypermangane a natierala zinkovou mastickou

anavixy
13. júl 2022

To ste ešte v pôrodnici? Ak nie, tak k lekarke, toto je podla mna uz na Zyrtec/Fenistil…
Su to tzv pemfigy, zotieraju sa liehom tak aby sa odstranili biele hlavicky (lieh na gazu a zotriet, pritlacit..), kup v hypermangane moze byt tiez fajn (len par zrniek do jemnoruzovej farby), my zvykneme kupat v repiku.

panda21
13. júl 2022

Novorodenecke akné možno 🤔

chlpana
13. júl 2022

@leus22 Popytat sa pediatra, ten najlepsie poradi vhodnu liecbu na taku citlivu pokozticku 🙂 moze to byt akne, ale to okolie je uz pekne iritovane, tak radsej nech mate konkretnu liecbu

anavixy
13. júl 2022

Sudocrem ani ine tuhe pasty urcite nie, zotriet, okupat v repiku, neprehrievat dieta, neprikryvat (teda nebabusit v perinke,deke), vzdusne bavlnene oblecenie. Ale ak uz ste doma tak urcite chodte zajtra k Dr. My sa s tym na novorodeneckom stretavame pomerne bezne, obzvlast v lete.

simsalabim
13. júl 2022

@leus22 ved ti Zdravotnici na MK radili ist na pohotovost… aj lekarka dokonca. Zda sa ti ta rada zla?

leus22
autor
13. júl 2022

@simsalabim ja som písala že sme v nemocnici a nevedia presne z čoho to je
Preto sa pýtam či sa s tým nestretla niektorá maminka

anavixy
13. júl 2022

@leus22 Prosim ta to kde lezite? Toto nevedia co je a co s tym???

simsalabim
13. júl 2022

@leus22 ok, tak prepac, citala som to, ked tam bolo iba par komentov a to, ze ste v nemocnici, si este nenapisala.

nezabudka3391
13. júl 2022

mavaju to novorodenci nie je to nic nenormalne, u nas na novorodeneckom to mavaju deti aj moj mal aj ked nie az tolko....ten hypermangan naozaj pomaha okup ho v tom za par dni ste fit staci niekedy 2x okupat a velmi pomoze len toho nedavaj do kupel vela staci par zrniecok ono je to celkom silne

medulienka81
13. júl 2022

@leus22 ahoj, môj syn to mal.. Priniesli sme si to z pôrodnice. Naša pediatricka povedala ze to majú v tých nemocničných povleceniach vírus. Niektorí to dostanú... Len syn mal par tých pupacikov... Nie tak moc. Doktorka zobrala tampón dala naňho betadine a ten pupak normálne surovo vysklbla. A úprimne bola som v šoku ze ta nemocnica to vôbec neriešila.. Ja som im to tam ukazovala a robili sa ze netušia... A vidíš až naša Dr. Mi to vysvetlila..

dudos
13. júl 2022

Moja dcéra to mala tiež. Druhý deň po pôrode. Pomohol hypermangán a a trošku liehu čo sa dáva na pupček dať na vatu a tým zotrieť len tie úplne biele pupence. To bola rada v pôrodnici. Malej to pomohlo.

dudos
13. júl 2022

@dudos ešte dodám, že ma upozornili, že tým liehom čistiť len telo, nie tvár.

anavixy
13. júl 2022

@dudos presne tak, tvar ani genital nie 👍🏻 Akurat rozmyslam ze to chuda ked sa cele zotrie, tak bude mat tak narusenu integritu koze, este aby nechytilo druhotnu infekciu 😕 akurat teda pani je este v porodnici, takze sama ho osetrit este nemoze a pochybujem ze personalu bude stacit diskusia z MK 🤯

nezabudka3391
13. júl 2022

@medulienka81 😨 no ja som v nemom uzase...robim na novorodeneckom a v zivote sme nieco take nerobili iba max. hypermangan....kebyze mojmu dietatu toto niekto spravi taku by dostal medzi oci, moj to mal hned po narodeni a nik neriesil a ani nevytlacal to b som vobec nerobila, novorodenec nie je pubertiak toto sa nerobi este mu moze horsie spravit

dudos
13. júl 2022

@anavixy ja som jej to len tak akokeby ďobkala s tou vatičkou. Moja malá to mala ešte k tomu všetkému úplne ako červené fľaky. Na Kramároch to pekne vysvetlili ako to ošetrovať a do prvého kúpania jej dali hypermangán.

anavixy
13. júl 2022

@nezabudka3391 chapem vas, ale toto nie je akne ani potnicky. Ocividne sa to na viacerych miestach nerobi a na viacerych aj robi.

anavixy
13. júl 2022

@dudos myslela som toto dietatko konkretne co sa tu riesi, lebo ma toho ozaj vela 🙂 hypermangan je fajn na take kozne veci

dudos
13. júl 2022

@anavixy ja som vás pochopila 🙂, že myslíte toto bábätko. Malá to mala horšie, aj som uverejnila foto ale potom som ju odstránila. Nedávam fotky svojich detí na sociálne siete a ani na net, tak pre to.
Je mi ľúto mamičky, chápem jej obavu, tak som chcela len doplniť, že stačí jemno to potrieť. Ale len tie s tými bielymi pupencami.

anavixy
13. júl 2022

@dudos naozaj este horsie? Fuha, tak hlavne ze vas hned poucili 🙂 a rodili ste tiez v lete?

dudos
13. júl 2022

@anavixy nie, cez zimu. Manžel tie fotky videl len prednedávnom. Starší syn prekonal akútnu zihľavku a odvtedy má problém s kožou (reakcia na niektoré potraviny), tak som manželovi tie fotky malej z pôrodnice neposielala aby nebol smutný z toho, že aj malá má kožné problémy. A aby nemal obavu, že to je niečo vážne. Tak som sa snažila ju viac krát za deň "ďobkat" jemne samozrejme. No ona mala následne aj veľmi silné kojenecké akné. To trvalo dlhšie sa toho zbaviť. Je hrozné čo poviem, ale bola až škaredá. Bude mať 7 mesiacov a už je to v poriadku.
Len naozaj nerozumiem tomu, ako autorke v pôrodnici nevedia poradiť ako sa s týmto vysporiadať. Niektoré detičky to mávajú.