Viete prosim poradit,co to je za pupaciky?dcerka sa vcera jasila,bola spotena,isla som ju prezliect a mala trosku chrbatik a prsia pupacikove,take potnicky.dneska sa jej to vsak zhorsilo na chrbatiku,akoby krupicove pupaciky nabehli,aj na nozicku sa to rozsirilo.z prs to vsak zmizlo 🤷♀️ nejedla nic nove,ani iny prasok som nepouzila,nesvrbi ju to.ma od babatka citlivu pokozku,natierali sme Excipialom.ale taketo veru este nemala..na pohotovost sa obavam ist,teraz je to tam hrozne..viete poradit?dakujem
Este dodam,ze 6tu chorobu uz mala,nema teplotu,ale teda posledne dni je extremne placliva,a horsie spi..citala som priznaky k 5tej chorobe ale tam je aj vysyp na licach ako prvotny priznak,ten vsak nemala🤷♀️😔
@zania len u nas neviem prist na nic,co by mohlo sposobit alergiu..o 5tej chorobe ste sa nebavili?
@simona92101 zrejme alergia. Neviem či ju to aj svrbí ale zrejme kvôli tomu horšie spi. Treba natrieť mastným krémom a často. Môj syn to takto mával plus aj iné keď zjedol niečo na čo je alergicky. My používame už iba linolu aj sprchac a aj krém. Ale ako viem čomu sa vyvarovať tak už to nemal.
Nasa to mala ked jej sli prve zuby ako nejaku reakciu. Vraj je na to fajn ovseny kupel - bud sa da kupit v lekarni, alebo jednoducho nasypat ovsene vlocky do gazy/ponozky, zviazat a vlozit to do vane, ked sa bude dieta kupat. Vodu to trochu zakali, mala by v tom vydrzat cca 15 minut, potom iba utriet jemnym uterakom
@simona92101 neboli ste nedávno covid pozitívny? My sme boli doma pozitívny ja aj dcéra bez príznakov ale bola som upozornena že ak vybehne vyrážka pripadne teploty tak treba ísť k Dr.
@kvetinka_18 @3petka, dcerka ma uz vsetky zubky,ale ani pri zuboch nemala vysyp,len bola placliva.,pozitivni sme neboli,chodime na testy pravidelne,muz robi na homeoffice,a nikam nechodime..
Vrta mi v hlave ta 5ta choroba,zacina akoby spalenym vysypom na lickach a az potom vysypom na tele,ktory sa aktivuje bud nejakou aktivitou,cvicenim,slnecnym teplom ale aj kupelom.dcerka mala take popalene lica tak 2tyzdne dozadu,ale prislo mi to akoby zo zimy,od vetra oslahane.zmizlo to po par dnoch,natierala som mastnym kremom,lebo aj pokozka bola dost drsna.tie pupaciky jej vsak hojne vyskocili az teraz po kupeli,nesvrbia,ale siria sa.
@simona92101
Nie,o 5.sme sa nebavili. Jedine co aj na pohotovosti riesili,ze ci sme nemali covid. Ale vsetci sme boli testovani negativne,tak neviem. Takto to ma maly aktualne, mazem infadolanom.
Sme doma zavreti,nic sa u nas nezmenilo. Vyrazka sa vracia,uz to ma 3x za dva mesiace. Nemenila som prach,ziadne nove potraviny. Fakt neviem,ku koznej nas nechce poslat
@zania a je to take drsnejsie suche? Lebo taketo to mala dcerka na brusku tiez,uz jej to mizne.
@simona92101 ano. Je to take. Malemu to zacalo v laktovych jamkach, potom brucho,chrbat, zadok,nohy. A postupne sa to zahustilo. Ten infadolan to tak ukludni a o par dni sme v tom spat
@zania nam dr.predpisala len fenistil kvapky..
My mame to iste. Dcerka 2.5 roka.
V utorok sa jej zacali po tele vyhadzovat take drobne vyrazky. Myslela som ze je to alergicka reakcia z jedla (vypila stavu z cerstvo nastruhanej salatovej uhorky, dcerka je alergik, ale salat.uhorka jej ako taka nerobi zle). 2.den vypila trosku cistu paradajkovu stavu na obed. Uz po obede som si vsimla ako sa vyrazky rozsiruju smerom na chrbatik, brusko. Do dnes to preslo na ruky, lica, vo vlaskoch, brusko, zahyby okolo cikulky a ide to ku chodidlam.Kozna tvrdi ze to je nejake virusove ochorenie. Nesvrbi ju to.No po kazdom jedle jej velmi scervenaju licka, az tak do fialova,velke cervene flaky. Potom to prejde. Pripajam foto,v skutocnosti je to horsie ako na foto.
Tiez sa snazim zistit ci ti je 5., 6.choroba alebo co.
Ako ste dalej na tom?
@simona92101
@3petka To je divne zecby malo alergiu tolko deti a s tym istym prejavom. Ked je alergia na potravinu, tak po fenistile to ustupi, nie ze sa to zhorsi.
@mirkaknm ak ma fialove mapy na licach tak 5ta choroba.6ta su najprv 3 dni vysoke teploty a na 4 den vysyp a koniec.
@mirkaknm dakujem,skusim jej napisat.
Nam to detska uzavrela ako kontaktnu dermatitidu. Ze musim najst alergen. Lenze ja fakt ho striehnem, uz neviem co vylucit. Zase je vysypany. Nikam nechodime,kontakt s inymi minimalny. Vyrazky ako u vas,okrem lic. Ten chrbat ako cez kopirak. Na pohotovosti to uzavreli ako alergiu.
Nasej dcerke to po fenistile a Excipiale preslo.akurat ze jej na nozickach a rukach zostali take drsne miesta
Pripnem sa vam tu, my riesime to iste. Ja som nasadila fenistil,postupne sa to totalne vysypalo nahusto tak sme sli na pohotovost. Ze alergia, maly dostal dithiaden a natierali sme infadolanom. Postupne sa to "zosuchalo",normalne koza sq mu zosupala. Netusim na co alergia. Minuly tyzden zase vysyp. Detska podla foto zhodnotila,ze je to kontaktna dermatitida, natierat infadolan. Ak nesvrbi,fenistil,ak svrbi dithiaden. Zacinam byt zufala