Výsyp po rotavíruse

myskacici
24. jún 2017

ahojte, chcem da spýtať. Moja 20 mesacna dcerka prekonala Rotavirus. Mal tazky priebeh, 5 dni na infuziach, intenzivne hnačky a zvracanie atd. Momentalne sme 15 dni potom ako prepukol. Par dni dozadu som jej zacala dávať uz aj UM. Papka dietnejsie. Ziadne citrusy, vyzivy, jogurty atd. Vyzerala uz celkom ok, aj si pobehala vonku, ale par dni dozadu sa u nej objavil vysyp. Niečo ako potničky. Nevidiet ich, len citit na dotyk. Svrbi ju to, škriabe to dosť. Najprv si skriabala hlavicku, potom to mala na krku, na predlakti a dnes sa skriabala uz aj na kolene. Tak teraz som z toho jelen. Neviem či to má z tepla, alebo sa čistí po tom rotaviruse. Z jedla a drogerie to nema určite, keďže ju kúpem casto a preto len v cistej vode, na slnko nechodíme. Mate niekto taku skusenost?

emi16
24. jún 2017

A kozu ma skor suchsiu?
Mne mava mala drobny vysyp po horuckach.
Telo sa dehydruje, ona moc tomu pitiu neda, tak premazavame kyselinou mliecnou tou do zlta a kvapkam olivovy olej, alebo parafin do kupela
Teraz ale z toho tepla ma potnicky vo vlaskoch a na krku, no a riadne to skrabe a vyzeraju tie vyrazky skoro rovnako, len teraz ma pokozku vlhsiu

myskacici
autor
24. jún 2017

@emi16 Ano, pokožku ma suchu, vzdy som musela premastovat. Len teraz sa bojim všetkého, nechcem to zhoršiť.

emi16
24. jún 2017

Ono asi najlepsie zbehnut ku koznej
Hlavne teraz ked sa deticky potia. Na suchsiu kozu je lepsie premastovat a moze sa dat ichtiolova mast

Ale ak to ma z potu tak sa to upcha
To je lepsie vetrat a vysusovat
Moj partner mal zapal potniciek a veeru bolo srandy kopec
Ja osobne by som radsej koznej zbehla

myskacici
autor
24. jún 2017

No práve že ja som u rodičov nie v neste svojho bydliska. Sme tu koli tomu rotavirusu, doma to maju vsetci a nechcem sa nakazit este aj ja. Ale tak ked to do pondelka neustupi tak budem musiet ísť tu.

emi16
24. jún 2017

Zatial len castejsie sprchuj cistou vodou
Ak su to len potnicky tak sa to do pondelka ukludni

myskacici
autor
24. jún 2017

@emi16 dakujem. Ano takto to planujem. Ak sa to do pondelka aspon trosku zlepsi tak budem stastna. Avak nie tak budem musiet k dr.

wind123
24. jún 2017

Neviem ako ju obliekas napr. na noc ci doma ale ked sa to objavuje len na odkrytych castiach tela zhorsene, skus jej na noc davat celotelovy overalik s dlhym rukavom a "nohavom"🙂 cez aj napriek tomu ze je horuco, skuste byt v chladnejsom prostredi a nieco s dlhym rukavom, aspon pol dna...uvidis ak by to malo pomoct zlepsenie uvidis do 24 hod....