Výsyp po antibiotikách

susan_k
7. okt 2022

Ahojte, ak sa vám alebo vašim detičkám uz niekedy stalo, že po ATB sa na tele objavila miliarda drobných vyrážok, ktoré neskutočne svrbia, dokedy vám prosím po vysedaní liekov zmizli tieto príznaky? ja už atb neberiem 2 dni ale tie vyrážky svrbia viac a viac.. dávam si zodac ale nepomáha, fenistol, tekutý puder tiež nič... máte nejaké tipy?

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jarka9669
7. okt 2022

@susan_k skús dithiaden

susan_k
autor
8. okt 2022

@jarka9669 to si dávam večer

susan_k
autor
8. okt 2022

@jane89 ďakujem, kúpila som si tu masť uvidím

pavla_z
8. okt 2022

Ja som mala tiež alergickú reakciu na penicilín pár rokov dozadu. Doktorka mi k predpísaným liekom odporučila aj čierne uhlie že sa naň naviažu tie zbytky ATB a skôr sa toho telo zbaví. A trvalo to tak dva tri dni kým sa to svrbenie ustúpilo.

susan_k
autor
9. okt 2022

@pavla_z ďakujem za tip. a ten vysyp vám z tela zmizol po koľkých dňoch asi, nespominate si?

pavla_z
9. okt 2022

@susan_k tiež asi tak po troch dňoch možno štyroch

pavla_z
9. okt 2022

@susan_k ale až od užívania tých liekov na predpis. Tiež sa mi to stalo cez víkend takže som musela čakať kým sa dostanem k lekárovi

susan_k
autor
9. okt 2022

@pavla_z ďakujem

marca12
9. okt 2022

Alergicka reakcia mi zmizla po 4 dnoch. Prvy den som musela ist na pohotovost,lebo som strasne opuchla. Dali mi injekcie,v noci ulava a rano znova velky opuch,zihlavka. Druhy den znova k lekarke na injekcie. Dalsie dva dni som sa trapila a potom to zmizlo.