Výsyp po Amoksilave a podozrenie na mononukleózu!

madona007
17. dec 2018

Ahojte maminy, mate niektora skúsenosti s vysypom po dobrati Amoksilavu??? My sme mali laringitidu a na základe predchádzajúcich vyterov nám doktorka predpísala ATB, po dobrati sa mi dcérka vysypala komplet celá až sme museli na pohotovost, mame podozrenie na mononukleozu na základe toho vysypu, výsledky ale ešte nemáme. Dostali sme MEDROL a Zyrtek. Ako dlho sa vám zhoršoval vysyp a kedy zmizol? Ďakujem z každú odpoveď.

cacianka
17. dec 2018

ja som dospelá stará kofola a po takýchto atb som sa vysypala a bola v nemocnici týždeň. komplet ma natierali maglajzom a dostávala som nejaké injekcie, asi kortikoidy najskôr. u detí by to mohlo prejsť skôr, ale to sa musíš poradiť s lekárkou. potom som bola o pár mesiacov na testoch, môžem iba jeden z troch radov atb.

madona007
autor
17. dec 2018

@cacianka ďakujem, takže zlieza to ťažko takyto alergicky vysyp...😬 Tesim sa... Ešte že není leto asi by sme ani na slnko nemohli ísť.

alexandrag1
17. dec 2018

@madona007 áno presne tento vysyp mala aj moja mala. Na pohotovosti žiaľ nasadili jedine ATB ktoré sa pri mono nesmú a tak nastala toxicka reakcia. Čím skôr treba k Dr na odbery koli posjodeniu pečeni.

alexandrag1
17. dec 2018

@madona007 a kým vysyp odznel trvalo to aj 8ci 10dni tuším. Pečeň sa spamätáva la oveľa dlhšie, niekoľko mesiacov.

madona007
autor
17. dec 2018

@alexandrag1 my zatiaľ nemáme výsledky serologie, takže nevieme ešte ci mame mono, ale hepalne testy mame vyššie aj monocyty. Co vám dali potom na ten vysyp? Mojej malej sa to behom dna raz zlepší raz zhorší... Najmä na noc... A už máme 4den od vysypu.

alexandrag1
17. dec 2018

@madona007 podľa tých zvýšených hodnôt to bude pravdepodobne mono. Prečo neurobili odbery na cyto, teda na okamžité výsledky do 2hod?s mono to není sranda hlavne ak už sú zvýšené hodnoty hepatalok.
Mali sme toho veľa, kortikoidy, ATB, dithiaden, lieky na obnovu pečene sme brali dlhodobo. Držím palceky

cacianka
17. dec 2018

@madona007 to bola nejaka zmeska v bielom kybli.tekuty puder ichtyol - to podla farby a cuchu.do zadku 2 injekcie nieco na alergiu a asi kortikoidy. Mam mastnu kozu ale po tomto som mala suchu a supinky na miestach kde sa mi stihli urobit aj drobunke pluzgieriky. a akoby sa mi odparovala chemia z tela take pocity .tak som pouzivala mlieka.co mi poradili v lekarni.asi lipolotio.uz si nepametam.

madona007
autor
18. dec 2018

@alexandrag1 neviem prečo neurobili okamžite výsledky, ani som nevedela ze sa to dá... My sme boli 2x na pohotovosti a ani tam jej krv nezobrali... Ona ma len príznaky laringitidy, zvyšné teploty mala asi tyzden max 38,5 a nakoniec ten vysyp po Amoksilave.... Nemá ani uzliny zvacsene a doktorka je prehmatavala bruško, pečeň a slezinu nemá zvascnu.

madona007
autor
18. dec 2018

@cacianka no nám na to nedali nič žiadnu masťicku..... Pritom na tvaticke to ma teraz dosť zapálené.