Výsyp na hrudi a líčku 22 mesačného syna

katkasofi
25. jan 2015

Kočky stretli ste sa už s takýmto výsypom? Malý má 22 mesiacov, momentálne berie na zápal priedušiek atb od utorku. Vysypal sa až v piatok. Môže to mať z liekov? Ďakujem

sisaha
25. jan 2015

@katkasofi moze

katkasofi
autor
25. jan 2015

@sisaha mala si takú skúsenosť? Ale až po troch dňoch?

sisaha
25. jan 2015

@katkasofi moja dcera sa tiez vysypala az na treti den z ATB. Skoc bud na pohotovost, alebo zajtra k dr.

miku1
25. jan 2015

To bude z liekov. Ak máš, daj mu polku ditiadenu.

katkasofi
autor
25. jan 2015

@miku1 a môže sa kombinovať trifed sirup s dithiadenom? Alebo zodacom? Mám len zodac kvapky....

miku1
25. jan 2015

Ten sirup veľmi nepoznám. Zodac je tiež na alergie, takže ten by prípadne byť mohol. Skús si zavolať do lekárne, tam ti poradia asi lepšie.

meusicka
25. jan 2015

@katkasofi pokial sa dobre pamatam, tak v triffede je uz obsiahnute antihistamikum. precitak si pribalovy letak, ale ked to tam je, tak uz k nemu radsej dithiaden ani zodc nepodavaj

nanka3
25. jan 2015

@katkasofi ahoj, no moze to byt aj z ATB, ale napadlo mi nemal aj teplotu (38-39°C)?

katkasofi
autor
25. jan 2015

@nanka3 mal, myslíš že je to zo šiestej choroby? Dcérka ju mala, ale nepamätám si kde všade boli vyrážky a ani aké boli... Má dosť kašeľ, soplí a nechuti mu jesť vôbec...

katkasofi
autor
25. jan 2015

@meusicka trifed som mu radšej už nepodala 24hodin. Myslíš že mu možem dať zodac teraz na noc?

nanka3
25. jan 2015

@katkasofi preto sa pytam za tu teplotu, lebo casto sa stava (mam potvrdene mojou dr.), ze dieta ma casto teplotu, ktora trva 2-3 dni, po ktorych sa dietatu vyhodia drobne vyrazky a teplota pominie, dr. zvyknu casto naordinovat ATB a myslia si ze je to angina.... neviem, ci je to vas pripad, tak len pre istotu, som to uviedla, jedna sa o tzv. siestu chorobu

nanka3
25. jan 2015

@katkasofi si ma predbehla, hej, myslela, som 6.chorobu, mne dr. vravela, ze vysyp moze byt po tvari, ale aj po tele... ze je to rozne

nanka3
25. jan 2015

@katkasofi ale ked pises, ze kasle a sopli, tak by to 6. choroba nemala byt, pokial viem, ta nema kasel medzi priznakmi, cize asi fakt reakcia z liekov.... a svrbi ho to? mozno by bol fajn daky fenistil, alebo skus zavolat dr.pre istotu

nanka3
25. jan 2015

@katkasofi inak, ja mam 5,5 mesacnu dcerku a tej dnes vyskocila teplota na 38,2 °C, a nic ine okrem toho jej nie je.... tak uvidim, co zajtra, skocim k dr. nech jej urobia CRP, myslis, ze by mohla byt tak vysoka teplota zo zubkov? je dost nervozna a tiez jej nechuti papat 😒

katkasofi
autor
25. jan 2015

@nanka3 no my sme mali v decembri šarlach, potom po ani nie týždeň nato zápal priedušiek a teraz vraj tiež zápal priedušiek...
Náš malý mával teploty zo zúbkov. A riadne teda, aj hnačky.... Môže to byt zo zúbkov kľudne.... A mala kde chytiť šiestu chorobu? Lebo náš viem kde to asi chytil, aj ten sprostý šarlach!!! Ten neprajem nikomu fakt

nanka3
25. jan 2015

@katkasofi chudacik, tak nech cim skor vyzdravie, nastastie deti sa z chorob zvyknu dostat skor ako dospely clovek. Takze myslis, ze by to mohli byt zubky? bo vsetci mi vravia, ze je to vysoka teplota na zuby, ale nikto u nas nebol, cize nemala to od koho chytit, a my s muzom sme zdravi..... uz 2 tyzdne mi poriadne neje, prikrmy vobec nechce, a mliecko len vtedy, ked ju kojenim uspavam a v noci sa napapa, ale cez den je to bieda... 😒

katkasofi
autor
25. jan 2015

@nanka3 ja možem pri synkovi potvrdiť teploty do 39 pri zubkoch. A hnačky aj 12x denne....takze kľudne. Veď jej pozri dasienka. Keď tak natri jej ich kamistad gélom, iný ani nekupuj.

nanka3
25. jan 2015

@katkasofi vazne??? fuha, tak to ste sa dost vytrapili.... ja som kupila dentinox, ale vobec mi nedovoli strcit moj prst do pusy....akonahle sa priblizim prstom, tak zatvori pusu a nie, a nie ju otvorit a ked ju aj otvori, tak sa neviem dostat pod jazyk, cize gel mi zlyze a je po natierani 😠

katkasofi
autor
25. jan 2015

@nanka3 no my sme sa tiež napasovali....aj si skúšala ten gél na sebe? Mne kamistad fungoval,
Ostatne ani nie

meusicka
27. jan 2015

@katkasofi ahoj, vcera som tu uz nebola. tak ako sa mate?

katkasofi
autor
27. jan 2015

@meusicka dnes sme boli u dr a vraj je to z liekov z klacidu 😞