Vystúpené čiary na koži u 3-ročnej

paulinkas
11. nov 2023

Ahojte maminy, prosím nemate niektorá skúsenosť s niečím podobným? Dcérka má tri roky a uz dosť dlho, teda niekoľko mesiacov, sa jej na koži robí takáto zvláštna reakcia na poskriabanie, alebo trenie. Nemusí to byť silné poskriabanie, stačí aj slabšie. Neviem co by to mohlo byť. Doktorka vraví ze sa s tým ešte nestretla, ze nevie, ze jedine zobrať krv ci nemá zvýšené parametre ohľadom alergie, ale ani to by nám nepovedalo nič viac. Ďakujem

sisa_s
11. nov 2023

Plasticky dermografizmus podla mna (ale nie som kozna)

tehotna40
12. nov 2023

@sisa_s presne toto to môže byť
Druhá možnosť: nám sa toto dialo, a nakoniec to prerastlo do chronickej zihlavky, dlho jej robili testy na alergiu (nemá ešte ani 3 roky), brali krv atď, nakoniec sa zistilo ze ma alergiu na niektorú z mliečnych bielkovín.
Skúste lekára ale aj nám to vraveli, že vo veľa prípadoch sa nezistí, prečo sa to detičkam robi. Veľa zdravia

simsalabim
12. nov 2023

@sisa_s presne - plasticky dermografizmus. Forma alergie.

kacena4
12. nov 2023

moja dcera ked sa poskriabe ma taktyto opuch. neriesim o chvilu zmizne

paulinkas
autor
13. nov 2023

@tehotna40 ďakujem. A ked ste tú mliečnu bielkovinu vylúčili, prestalo sa jej to robiť? A svrbelo ju to?

tehotna40
13. nov 2023

@paulinkas ona to už má chronické, dlhodobo berie xyzal sirup, a áno na určitých miestach ju to svrbelo, hlavne dlane a chodidla, to sa išla zblázniť, na tom som kúpila taky aloe vera gel s morskými riasami keď svrbelo. Ani mliecnu bielkovinu nám ale neodporúčali úplne vylúčiť, lebo ze môže ešte z toho vyrásť, a ak ju nebude prijímať telo sú úplne odvykne a moze to viesť k úplnej intolerancii laktózy a mliečnych výrobkov ako takých.