Dobrý večer, syn má 16 rokov a včera mu išla krv z nosa. Podarilo sa to zastaviť do pár minút. Potom sa mu o hodinu spustila a zase sa za pár minút zastavila. Tlak mal 130/95 čo je vyšší u dietata. Dnes počas dňa som mu dala magnerot 2tbl ráno 2tbl obed a 2tbl na noc. Teraz sme merali a zase 125/85 je to ok alebo k lekárke? Krv z nosa zatial nebola. Inak odbery mu robili minulý mesiac ukážkový krvný obraz, všetky hodnoty ok. Hlava ho neboli, chorý nie je, nesmrka. Vzduch suchý nemame. Počkať a sledovať nejaky čas alebo riešiť s dr? Od dnes mame aj zmenu stravy, menej soli. Ďakujem za rady
Prvú pomoc pri epistaxe si vygooglitw.aby ste to robili správne.1.pravidlo...nepanikarit
@janinah ďakujem vám 🙂 z čoho potom môže byť krvácanie? Mal to aký malý, no vtedy to tiež dr neriešila, vraj z toho vyrastie. Ascorutin zajtra kúpim. A ten tlak nie je prosím vysoký v Tom veku?
Je to bežné u niektorých detí aj mladých ľudí.krvaca z miesta v nose.kde je taký zhluk cievok.da sa to miesto poleptat alebo popáliť elektrokauterom na ORL amb.
Tlak nie je problém.
Ešte pridajte vitamín C a potraviny kde je rutín napr pohánka.
@janinah ďakujem vám veľmi pekne, ste zlatá ❤️
Chod s nim na ORL. Ja som to mala tiez okolo tych 15 rokov, bola to nejaka zilka v nose, ktora casto praskala. Dr. mi ju vyleptal ako sa pise vyssie a bolo po probleme.
Krvácanie nemá z tlaku.ale môžete tlak posledovat.Zatial nie je dôvod to riešiť u dr.Ak sa bude krvácanie opakovať pridajte ascorutin.Menejj soli nezaškodí u nikoho.ale vôbec to nie je nutné