Vysoké teploty u trojročnej

mirkaknm
13. nov 2021

Maminky, uz 2.den nas trapia 39ky teploty. Dcerka 3 rocky. Kasel nie je, sople velmi malo. Len ta hnusna teplota,nie a nie dole. Davam Nurofen,striedam s Paralenom. Lekarka predpisala Trifed, Isoprisone. Odsavame, inhalujeme vincentku s yabrom. Poradte co este by sa dalo?
Trapia aj vas taketo horucky, ako vam to preslo?
Dakujem

qwer2019
13. nov 2021

@mirkaknm my sme sa trápili od štvrtka min. Týždňa, a stále sa trápime, ale nie horúčky už. So synom som skončila v nemocnici, ale jemu sa pridruzil aj kašeľ a sople. No nič. Tiež sme mali trifed. Dcérka mala 39,5 najviac a odznelo to samo. Tam nie je veľa rad. Dobre robíš, čo robíš. Treba ponúkať piť a nechať veľa spať ak sa jej dá. Naša spala asi 3 dní vkuse. Sem tam vlažný kúpeľ.

dadulamamula
13. nov 2021

@mirkaknm no jasne.. My sme už od polovice augusta chorý.. Čo sa nám to strieda chorý týždeň dobre chorý 2 tyzdne dobre potom zase a tak stále dookola, raz vracia 1 den z toho 2 dní horúčky potom je dobre potom zase druhé je na tom zle potom zase prišli sople keď odišli sople prišiel zápal stredného ucha 1 atb vybraté potom zápal priedusiek obr deti.. Teraz sme všetci nachcipany.. Už som sa aj testovala no vždy negativna ako.. Teploty tak 1-3 dni.. Takže mne teraz Dr odporučil kalobu skus kúpiť v lekárni.. Ale inak na sople sme mali sinipret kašeľ stoptussin dobrý je ventolin. Ale ak nepomáha tak určite Dr a atb 🙂 teploty 3 dni už dlhooo

kristinkakvetinka
13. nov 2021

@mirkaknm ak ma teplé končatiny u nás vždy zabral kúpeľ, pomaly obliekať telíčko ,voda sa tak vyparuje a telo postupne chladne. Nam to vždy pomohlo asi najviac .Držím palce

luc308
13. nov 2021

@mirkaknm mala uz siestu chorobu? Syn tak mal tri dni horucky od 38,5 hore, vygradovalo to 40,4 a na druhy alebo treti den sa vysypal. Nepomahalo nic, paralen cipok tak na hodinu, potom sprchy a zabaly.

mirkaknm
autor
13. nov 2021

@kristinkakvetinka ako to robite v tej vani? Aku teplu studenu vodu date? A to tam kludne vase dietatko sedi? V akom case robit kupel? My davame kazde 4-5 hod liek od teploty lebo jej po tych 4-5 hod zacne zas stupat. Kupat ked zaberie liek alebo hned?

mirkaknm
autor
13. nov 2021

@qwer2019 do nemocnice ste sli spolu? Na ako dlho? Co vam robili,nasadili? Kedy ste sli domov?

mirkaknm
autor
13. nov 2021

@dadulamamula minuly mesiac sme tiez prekonali zapal stredneho ucha, brali sme kalobu, atb augmentin. Najhorsie je ze pediatricka je v karantene od piatka. Robi len po telefone.

eriksonka1234
13. nov 2021

@mirkaknm dat na chodidlá surový zemiak nakrájaný do ponožky. Syn mal do 6 rokov periodicky sa opakujúce teploty aj cez 40.Pomohla aj sprcha z vlažnej do jemne studenej, opakovať.

kristinkakvetinka
13. nov 2021

@mirkaknm no ja mam väčšie deti ale keď bol syn maličký tak som do vane dala vodu trochu vody ,normálne pustila sprchu s teplou vodou podobnou ako ma dieta a potom pomalicky uberala, samozrejme niekedy vrieskal ,lebo mu to bolo studené už ale nám to vždy naozaj vždy pomohlo.Toto mi poradili v nemocnici keď som bola so synom a to mal asi 2 roky.No naozaj musí mať dieťa teplé končatiny ručičky aj nohy.
Teplota vždy klesla napr .z 39 aj na 37,5 behom 10 minut

qwer2019
13. nov 2021

@mirkaknm ano spolu. Boli sme tam 2 dní, keďže som ochorela, ale chceli si nás nechať dlhšie. Dali mu 3 infúzie, kvapky a sirup na hrdlo. Spravili mu kompletne vyšetrenie, krv, moc, vytery, hrdlo,nos, ritka.

lauriinkaa
13. nov 2021

@mirkaknm nám na horúčku zabralo najviac, co poradila dr. Do sprchy, na 3 sekundy obliat vodou, zabaliť do osušky, len postlacat, počkať chvilku nech sa odpari a toto spraviť 3 krát, keď je moc zle ( nám mala raz 39 asi 8 hodín v kuse aj po capiku) tak po 2 hodinách kázala dat iný druh, nurofen a po dvoch hodinách paralen napríklad.

dadulamamula
14. nov 2021

@mirkaknm tých chorôb je veľa, no asi by som skôr volila viac vitamínov niečo na imunitu pre dieťatko ja dávam deťom imunoglukan ale ten je slabý a keď som im dávala Martankov tak to bolo lepšie takže sa vrátim k nim