Maly 1r4m mal 3x teplotu max38,5 potom sa vyhadzal vnutri v pusinke na vnutornej casti licka to mal asi 2 dni potom sa vyhadzal po celom telicku to trvalo tie den a teraz je len na chodidlach vyhadzany take cervene bodky a starsi 5rokov ma tiez ale iba raz mal teplotu a teraz sa tiez vyhadzal z vnutra licka zatial sa nevyhadzal na telicku viete mi poradit co je ?
Dakujem zajtra idem k neuro s malym tak skocim aj za dr 🙂
@etuluuu333 Ak je maly este infekcny neurologicke najskor zavolaj ci mate prist- chodia tam bezne aj deti s tazkym postihnutim a toto im urcite nechyba ku stastiu. Ja som takto volala ze neprideme ked mal maly kiahne a sestricka mi doslova dakovala ze sme neprisli, ze niektori pridu aj chori a mozu nakazit ostatne deti.
Inak vyzera to na ten coxackie ruky-nohy-usta, mozno by tiez stacilo na zaciatok zavolat k pediatricke a dohodnut sa
O tomto len volat pediatrovi, urcite tam nechodit. Ruka noha usta je mimoriadne nalazlive ochorenie.
Nakoniec sme sa s neurologiou sekli o mesiac takze ani tam nikto nebol a ano je to ruka noha virus.... ako dlho by sme nemali chodit do kolektivu? Mozu aj dospeli nachytat rychlo?
@etuluuu333 ano, aj dospeli mozu velmi lahko chytil. Moj manzel to tiez dostal, led to mali deti. Ja ale nie. Do kolektivu nie, kym budu flaky. Niekde som citala, ze v stolici je mozne tento virus najst aj po troch tyzdnoch po ustupeni vsetkych priznakov.
Asi podla imunity... aj maleho bratranec to chytil... vraj je toho plne mesto svagrinkyna dr vravela...
@etuluuu333 Smer pediater? Vyzera to na "ruky-nohy-usta".