Vysoké teploty a vyrážky v pusinke

etuluuu333
16. júl 2018

Maly 1r4m mal 3x teplotu max38,5 potom sa vyhadzal vnutri v pusinke na vnutornej casti licka to mal asi 2 dni potom sa vyhadzal po celom telicku to trvalo tie den a teraz je len na chodidlach vyhadzany take cervene bodky a starsi 5rokov ma tiez ale iba raz mal teplotu a teraz sa tiez vyhadzal z vnutra licka zatial sa nevyhadzal na telicku viete mi poradit co je ?

evittam
16. júl 2018

@etuluuu333 Smer pediater? Vyzera to na "ruky-nohy-usta".

mircalla
16. júl 2018

@evittam Suhlas. A vysoko nakazlive

Ak to je ono, tak to trva tak 5 dni a nie su na to lieky. Pride, odide.

etuluuu333
autor
16. júl 2018

Dakujem zajtra idem k neuro s malym tak skocim aj za dr 🙂

maminecka2
16. júl 2018

@etuluuu333 Ak je maly este infekcny neurologicke najskor zavolaj ci mate prist- chodia tam bezne aj deti s tazkym postihnutim a toto im urcite nechyba ku stastiu. Ja som takto volala ze neprideme ked mal maly kiahne a sestricka mi doslova dakovala ze sme neprisli, ze niektori pridu aj chori a mozu nakazit ostatne deti.
Inak vyzera to na ten coxackie ruky-nohy-usta, mozno by tiez stacilo na zaciatok zavolat k pediatricke a dohodnut sa

monro
17. júl 2018

O tomto len volat pediatrovi, urcite tam nechodit. Ruka noha usta je mimoriadne nalazlive ochorenie.

etuluuu333
autor
17. júl 2018

Nakoniec sme sa s neurologiou sekli o mesiac takze ani tam nikto nebol a ano je to ruka noha virus.... ako dlho by sme nemali chodit do kolektivu? Mozu aj dospeli nachytat rychlo?

monro
17. júl 2018

@etuluuu333 ano, aj dospeli mozu velmi lahko chytil. Moj manzel to tiez dostal, led to mali deti. Ja ale nie. Do kolektivu nie, kym budu flaky. Niekde som citala, ze v stolici je mozne tento virus najst aj po troch tyzdnoch po ustupeni vsetkych priznakov.

etuluuu333
autor
17. júl 2018

Asi podla imunity... aj maleho bratranec to chytil... vraj je toho plne mesto svagrinkyna dr vravela...