Vysoké horúčky u 4,5-ročného syna

patulka1992
16. dec 2022

Ahojte prosim Vas niekto skusenost maly 4.5 rocny od pondelka vysoke horucky mal antb ale nezabrali horucky su stale a mensi 1.5rocny od stredy tiez to iste co je to zas za vyrus je niekto natom podobne?

alenka7777
16. dec 2022

@patulka1992 teraz je medzi deťmi rozšírená chrípka. Na to ATB nezaberú, treba to len vylezat.

bloger
16. dec 2022

Veľa detí teraz trápia horúčky. Je asi niečo vo vzduchu. Sestra tiež takto bojuje s malou.

anjelicek26
16. dec 2022

Teraz ma strasne vela deti chripku...rs virus... covid...na toto vsetko antibiotika zbytocne... proste zrazat horucku, kym bude dobre... moji mali 40ky 4 dni minuly tyzden a to bol ze lahky priebeh proti kamaratom... lezat, spat, pit, vitaminy a dokola...chce to cas...

alexka89
16. dec 2022

Môj bol 2tyzdne doma na ATB pomohli ale úplne nevyliecili...po týždni v škôlke sa mu kašeľ vrátil ,3 večery po sebe teploty vyse 38-39...teraz sme to nechali na domácu liečbu len čipky do riťki som dávala...no a už lepšie ešte kašle ale v pondelok uz nastupuje.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lb1984
17. dec 2022

@patulka1992 nasa tiez 4,5 rocna mala vysoke horucky od soboty 39,5-40. V pondelok a do utorka noci nám klesli do 38,7. A od stredy kolotoč do včerajška. Včera konečne bez teploty. Atb sme nasadili vo štvrtok. Ako dlho berie atb? Tato choroba co koluje je neskutočne svinstvo. Priateľ zalahol 2 dní po malej s 39 horuckami. Virus/nevirus my by sme to bez atb nedali lebo jak na fras sa vo štvrtok začala sťažovať na ucho teda 6 dní po začatí horucok 😒

mogaa
17. dec 2022

@lb1984 ATB na vírus nijako nezaberajú, tam by zabrali len antivirotiká a tie sa bežne nedávajú.......ATB sa dávajú pri bakteriálnej infekcii, preto je dobré ak sa zmeria CRP....ale sú lekári čo dajú "pre istotu" aj ATB ak by sa pridružila aj bakreriálna infekcia...ale na vírus nemajú žiadny vplyv....

lb1984
17. dec 2022

@mogaa ani by som nepovedala. Za normálneho stavu ak niesi chorá a si dáš urobiť výter z nosa a hrdla ti vyjdu rôzne bakterie. Keďže máš imunitu ok telo sa s nimi vysporiada samo, preto sa neliecia. Čiže všetko závisí od toho ako silnú imunitu máš, či dokaze telo s nimi bojovať rovnako ako s vírusom. Napr dospelým na zapal priedusiek nasadzuju automaticky atb, ja som si zápalom priedusiek s nálezom na RTG prešla v septembri bez atb, a není to sranda..... naopak v juni som mala bežný nalez pneumokoka v nose. MUDr. ze to je normálne nemám priznaky nič do 2 týždňov som skončila so zápalom priedusnice. Všetko závisí od imunity a ukáž mi jedno dieťa alebo jedného dospelého ktorému sa na sliznici nedržia aj potenciálne patogenne bakterie alebo iné už len ta ... ecoli, ureaplasma ci rôzne koky .... Detto už som písala CRP som mala do 5 a mala som nalez pľúcnych chlamydii.... takže za mňa ak sa dieťa trápi pomôcť skôr ako neskôr.... ak.mas aj virusovy zapal pluc nasadzuju atb+ kortikoidy 🤗

lb1984
17. dec 2022

@mogaa a tiež existuje skupina atb ktorá má aj potenciálne protizápalový účinok, preto ich dávajú pri viruse o tom som už písala napr doxyhexal ma aj imunomodulacny účinok sú o tom štúdie ... niesu priamo na virus ale pomáhajú telu s vírusom sa vysporiadať lepšie ako bez atb..... samozrejme nie som za atb za každú cenu ale keď ma dieťa 40 horucky niekoľko dní čakať kým sa telíčko s tým samo vysporiada mi pripadá byť fakt hop alebo trop. ....

mogaa
17. dec 2022

@lb1984 ono je to vždy uhol pohľadu, to bolo vidieť aj pri covide - detto vírus....boli a stále sú lekári čo automaticky predpísali ATB a aj lekári čo ATB nedávali, až naozaj pri ťažkých stavoch....to či boli horúčky na to veľmi vplyv nemalo, skôr ako človek kašlal....

lb1984
17. dec 2022

@mogaa plne súhlasím. Každopádne pri deťoch a starších ľuďoch som tiež rada keď sú MUDr opatrnejší lebo veľa ľudí zabudlo ze chrípka není prechladnutie a často spôsobuje pri deťoch a starších práve tie sekundárne komplikacie.