Vysoké horúčky u 2,5 ročného chlapčeka

peterek414
22. apr 2014

Ahojte mam taky problem minuli tizden v pondelok mi syn zacal mat vysoke horucky 38,5 a trvali 3 dni inak mu nic ine nebolo boli sme u doktorky a robila nam CRP a vysiel nam 43 mg tak nam dala antibiotika (SUMAMED) a v nedelu ho uz douzival a vcera o 17:00 som mu merala horucku lebo sa mi zdalo ze ma zas horucku a mal 38 tak som mu dala paralen....a vecer o 22:00 ked som ho davala cikat tak som mu zmerala zas teplotu a nemal tak som bola rada ze to asi nebolo nic,ale rano bolo 6:30 a zobudila som sa na to ze place a ked som prisla za nim tak lica cervene a ked som ho chytila som si myslela ze hory tak som mu zmerala teplotu a mal 39,1 skoro ma porazilo dala som mu paralen .Tak sme isli doktorke a pozerala ho ze co sa snim deje a ani hrdlo zapalene ani soplik no vobec nevizera chory....Tak na moje zelanie mu spravila znova CRP a uz ho mal v norme ....Ale ze ak horucky budu trvat do stvrtka tak mam prist a spravia mu kompletne vysetrenie......JE TU MAMICKA S PODOBNIM PRIBEHOM,LEBO FAKT NECHAPEM TIE HORUCKY A SOM S NICH ZUFALA ANI LIEKY NA HORUCKU U NEHO UZ NEPOMAHAJU A ANI ZABALI...PORADTE NIEKTO CO TO MOZE ZNAMENAT DAKUJEM

slavisko
22. apr 2014

ahoj peterek414 , nas pribeh zacal rovnako vysokymi teplotami bez akychkolvek inych priznakov. isli sme na pohotovost, kde lekar predpokladal zaciatok vyrusoveho ochorenia (v tom case bolo nieco rozsirene), ale preistotu este poslal aj moč na presetrenie. objavil sa tam zapal, tak nas hospitalizovali. v nemocnici sa po dalsich prevereniach potvrdil zapal oblicky. vahala som, ci ti pisat, ale jeden nikdy nevie..skus poziadat o vysetrenie..

kaktusik007
22. apr 2014

@peterek414 38,5 nie je vysoka horucka - ta je nad 39... a na zabaly to nie je uz vonkoncom....

molin
22. apr 2014

My sme mali tiez podobny problem. Tiez sme boli na pohotovosti dali nam ATB, horucky ustupili a asi na stvrty den zacali znova. Poslali nas do nemocnice na vysetrenia a tam na RTG nam zistili atypicky zapal priedusiek. Maly nemal ani kasel ani sopliky len vysoke horucky a ked nas dr posielala do nemocnice mal aj CRP v norme a az v nemocnici sa zvysovalo.

lennka11
22. apr 2014

My sme mali tiez tento problem od piatka do dnes. Dcera mala 4dni vysoke horucky, nemala kasel ani sopliky. Dnes sme boli pri doktorke a povedala, ze je to angina.

danielahamar
22. apr 2014

skús mu zobrať moč k mudr., môže to byť aj zápal močového mech.

cammille
22. apr 2014

@peterek414 pokial je crp v poriadku, tak je to virusove, ak to neprejde do 3 dni, tak by som riesila dalsie vysetrenia, krv, moc, atd...ale ak je crp v poriadku, tak velmi pravdepodobne to do par dni odzneje samo 🙂 drzim palce 🙂 inak, moja svagrina mala s dcerkou podobny problem, akurat ze vysoke teploty nad 39-40 trvali 3 tyzdne,...nezaberalo nic, ani crp nemali vysoke, nic nezistili...po 3 tyzdnoch to same preslo, bol to nejaky virus a poriadne ju to skolilo...ale uz je fit 🙂

peterek414
autor
22. apr 2014

Dakujem za vsetky komentare....Moc mu kontrolovala doktorka este minui tyzden a bol v poriadku....Sak uvidim do stvrtka ako bude na tom a ci sa zhorsi ta horucka .....Dufam ze to dobre dopadne a bude v poriadku @cammille
@danielahamar
@molin
@slavisko
a tie horucky co ma kazala mi doktorka ze mu mam robit zabali ked mu nepomahaju uz lieky @kaktusik007

vefi89
22. apr 2014

@peterek414 ja osobne by som nerobila zábaly ani inak neznizovala tt.. Napadá ma tiež zápal pľúc..
Základom je veľa tekutín a vitamíny V čo najprirodnejsej forme. Skús bylinkové čaje, samozrejme opatrne. Šalvia je protizapalova, vyluhovat a zriedit s vodou 1:1, popr. repik, alebo harmancek.

sarinka123
22. apr 2014

Nech vysetria malému moc. Pri vysokých horuckach striedaj paralen a o dalsich 5-6 hod. potom Nurofen.
Zabal nesmies davat, ak ma dieta studene nohy, ruky a zimnicu. Ja davam sprchu dcerke, nie ale ladovu,
taku prijemnu vlaznu.

dobromila1111
22. apr 2014

@peterek414
Ja ako malá som mávala vkuse teploty, vkuse na pohotovosti, zábaly, infúzie:*(..také atb, na to ďalšie..a ďalšie..nepomohli ani jedny..nič mi nezistili samozrejme..
Vybrali mi mandle a vtedy to všetko prešlo🙂
Skóre uzdravenie prajem!

peterek414
autor
23. apr 2014

Ahojte tak dnes mal zas mali horucku 39 tak som snim isla doktorke a zas mu spravili CRP a to bolo v norme tak ho pocuval lebo zacal kasat a zistilo sa ze ma nalez na plucach dostal tabletky (ISOPRINOSINE) a ak mu neprejdu horucky do piatka rana tak rovno nemocnica........Nestastna som stoho a smutna bojim sa o mojho maleho pokladik ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ @slavisko
@molin
@lennka11
@dobromila1111
@sarinka123
@vefi89
@cammille
@danielahamar

mata128
23. apr 2014

@peterek414 takto sme zacinali aj my a vysledok???mononukleoza!!!!

urbanovapatricia
23. apr 2014

Syn bol takto 2 krát,raz zápal pľúc,zistili to len z rontgenu po 4 dňoch a druhý krát mal na bubienku v uchu hnisavý vred,keď prepichli,teplota do hodiny ustúpila.Najskôr daj skontrolovať moč,vylúčiť zápal.Potom ušno-nosno-krčné vylúčiť aj uši,zápal nosových dutín ,zistia rontggenom,pozor,nemusí mať ani sopel,ani kašel.Ak teplota pretrváva viac ako 4 dni a nejde zraziť,mali by vás poslať do nemocnice na vyšetrenia,aby zistili,čo mu je.Nepodceňujte to,deti bývajú vyčerpané až dehydrované,môžu skolabovať.Musíš byť neodbytná.Daj mu urobiť aj výtery z hrdla a nosa,môže tam byť aj zlatý stafylokok.nechcem ťa strašiť,ale v oboch prípadoch ma len odbili,že viroza a keby som neotravovala,neviem,kde by sme dnes boli.Pri zápale pľúc syn skončil na JISke v nemocnici.Držím palce,skoré uzdravenie.

vefi89
23. apr 2014

@peterek414 natieraj hrudník mentolovou masťou, a zabal do plienky. malo by pomôcť 😒

dobromila1111
23. apr 2014

@peterek414
dufajme,ze tieto atb zaberu a dietatku bude dobre. Dr mohla lepsie pocuvat uz skor!
Verime,ze stb malemu pomozu hned a uz nebude mat horucky. Bude to dobre,uvidis!
Hlavu hore mamina, uz mu bude lepsie.Drzte sa a daj vediet,ako ste..ziadna nemocka nebude!

slavisko
23. apr 2014

je dobre, ze uz vedia na co sa maju zamerat (ked uz maju nalez) a nasadit liecbu. drzim vam palce a hlavne rychle uzdravenie!

peterek414
autor
24. apr 2014

Babenky poradte co mam zbalit drobcovy do nemocnice...a on je uz bez plienok tak nocnic ci co a co si mam zobrat ja dakujem @slavisko
@dobromila1111
@vefi89
@urbanovapatricia
@mata128
@dobromila1111
@sarinka123
@vefi89

dobromila1111
24. apr 2014

@peterek414
znamena to,ze sa nepolepsilo?:(juj..
my sme boli v nemocke este ako malicki.No pomohlo zobrat jeho deku do postielky,ja som mala aj svoje oblecko pre neho,bo to ich..bolo zle.Tiez nejaku hracku,aby sa zabavili a nemysleli na chorobu.Pripadne jeho lyzicku na papanie,nocnik..hygienicke potreby,uterak/plienku
drzim velmi paste,nech mu rychlo pomozu a ste skoro doma..

urbanovapatricia
24. apr 2014

Zoberte si aj nočník,mávajú tam infekčnú hnačku,kt.keby ste dostali,boli by ste dlhšie.Malého som ani z izby nepúšťala,väščinou sú tam dehydrované deti po hnačkách.Nezabudni si probiotiká,tie mu k antibiotikám podajú tak 1krát a dosť.Ja som brala ešte čípky od teploty,vlastný teplomer,obľúbenú hračku,a aj plienky,to pre istotu,gumové šľapky do sprchy,vlastný príbor a pohárik.Ak pije mliečko,tak aj trvanlivé mlieko,alebo aké používate,Držím Vám moc palce,aby Vám čo najskôr pomohli.Skoré uzdravenie.Dajte vedieť ,ako ste dopadli.Pá.

simvansof
8. máj 2014

Ahoj.
Keď má dieťa horúčky,znamená to,že telo reaguje na nejaký výkyv v tele.Ak sa to dá tak nazvať.
Horúčky sú varovný signál,že sa s telom niečo deje.A telo sa bráni.Pôvody môžu byť rôzne.Jednej známej zistili dcére rakovinu,inej salmonelozu.Jednoznačne,ak vás odbijú u lekára,že to nič nie je,nedajte sa.Radšej nech spravia všetky vyšetrenia,ako by malo byť neskoro.