Dobry den,dcera ma skoro 14m a od decembra je kazdy mesiac chora. V decembri mala covid,januar dost velke sopliky a hrozny kasel a teraz je februar a dnes v noci zacala mat horucky. V noci som jej namerala 39 tak som jej dala hned cipok. To bolo o 1 v noci. Teplota klesla ale o 7 rano mala znova 39,tak som jej dala znova cipok. Okrem toho celu noc nespala. Ani kojit sa nechcela. Rano nechcela nic jest,bola hore sotva 30min a zalomila. Aspon sa nakojila a vypila pol pohara vody. Kedy by ste isli k lekarovi? Nic jej nie je len tie teploty ma dost prekvapili,teploty nemala este nikdy. Vseobecne prvy krat bola chora az ked mala 11m. A mam jej davat len od teploty lieky? Úplne som zaskocena.
Zrazaj teplotu len dbaj nech pije.K lekarke by som isla po 2,3 dnoch horucka je dobra telo bojuje uvidis ci sa prida kasel…ak bude teplota klesat.Ak by mala anginu teplota bude dlho vysoka a treba k kekarovi, toto bude mozno len viroza nenut ju jest nech len pije vodu, mlieko
@luccija môj muž bol teraz 3 dni dozadu chorý, mal len zvýšenú teplotu ale hrdlo ho bolí doteraz, angínu asi nemá ale vraj ho bolia mandle, no neužíva žiadne lieky a vraj je mu o dosť lepšie. Nenútim ju papať, len jej ponúkam, ak nechce nerobim z toho tragédiu. Viem, že jej nechutí. Teraz spí a je asi bez teploty, ale to o 7 dostala čípok.
Nejaká viroza. Aj naši mali 3tyzdne dozadu vysoké horúčky a teraz sú zas chorí. A to už chodia do školy, no co ti poviem. Je toho teraz strašne veľa. Keď po3dnoch neustupi kontaktuj lekára. Môj syn najstarší mal horúčky vysoké až 6dni pri viroze
Netahala by som ju dnes nutne k lekarke. Pockaj 2 dni a uvidis. Ked jej stale bude lietat teplota tak potom ano. V lekarni mozes kupit domaci crp test.
@beata_k čo robiť ak by vyšiel pozitívne? Zájst hneď k lekárovi?
Ja osobne by som najskor volala. Ale ano. Ak budu vysoke hodnoty ide o zapal a to treba riesit.
Muz nemal Covid?ja som mala a nebolo mi nic iba ma velmi bolelo hrdlo.To, ze ho bolia iba mandle je nic?🙂kludne moze mat streptokoka mala s najvacsou pravdepodobnostou chytila nieco od neho
Crp jej nerob hned dnes, ked v noci mala prvy x teplotu
Zbytocne utekat hned rano k lekarovi ked dieta malo horucku prvykrat v noci 🤷🏻♀️ To fakt nie je potrebne u 14m dietata bez inych zjavnych priznakov. CRP potrebuje nejaky cas aby vystupilo, inak moze byt test z zbytocny a zavadzajuci. K lekarovi staci ist po 3 dni trvajucej horucke, ak uz vtedy vies z coho je (teda dieta sa vyhadze napriklad) ani to nie je nutne alebo teda ak horucka pominula a zostal len kasel/sopel, ale to uz je ne rodicovi ci vie liecbu manazovat sam. Momentalne je typicka virusova sezona, vacsinou antibiotika na liecbu nie su potrebne (ani ana zeleny soplik), liecba je symptomaticka, takze podavas volnopredajne lieky podla toho co dietatu je/bude. Ak mate pediatra co sa realne riadi crp, tak je to vyhra, samozrejme ak dieta skaredo kasle alebo piska pri dychani, treba ho lekarom popocuvat. 🙂
Kolko ma dcera kg a ake cipky davas? Treba vzdy antipyretika davkovat podla vahy, to plati aj pre cipky. Rovnaku ucinnu latku podavat po 6-8h, striedat mozes po 4 h.
@anavixy určite dnes k lekárovi nepôjdeme. Celý deň má však minimálne 38. Teraz mala čípok o 7h ráno a pred polhodinkou som jej merala a mala skoro 38. Teraz zaspala, tak ju nechám a keď sa zobudí, tak jej premeriam a ak bude mať viac tak jej dam nurofen. Čípky davam paralen 100- dcera ma cca 11,5kg a tam píšu že jeden čípok je na 7-13kg váhy dieťaťa. Plánujem to striedať s nurofenom, len nemali sme ho doma, tak manžel ho bol ráno kúpiť.
Inak dcéra nevykazuje žiadne iné príznaky choroby. Nekašle,soplík nemá, hrdlo či ju bolí to netuším.
Sopeľ aj kašeľ môžu prísť aj neskor
Alebo len horúčky, aj takú virozu sme mali. 2horucky a zrazu nič. 6tu chorobu už mala?
@mmoni89 nie, okrem soplíka a kašľa chorá inak nebola.
Tak to môže byť aj 6ta choroba. Vysoké horúčky 3dni a potom sa ti vysype. Uvidíš, aj toto môže byť. Moji to to mali všetci 3ja
Ja mám od svojej pediatričky inštukciu, že k lekárovi treba ísť ak teplota neustúpi do 72 hodín. Vždy to dodržiavam a keď ide o ľahšiu virózu do 72 hodín je to preč, keď ide o bakter. infekciu alebo ťažšiu virózu (napr. covid) tak pretrváva aj po 4 dňoch. Pokým nebola v škôlke takmer nikdy sme k dr. nepotrebovali ísť, lebo to vždy ustúpilo, teraz ako nastúpila do škôlky, tak to je iná káva. Každopádne, keď pôjdeš k lekárke hneď na druhý deň ako jej vyskočia teploty nič ti nepomôže, možno ti povie aký sirup na kašeľ jej máš dať, CRP sa pri bakteriálnych zápaloch zvyešuje až po cca 3 dňoch.
Tak to celkom pekne vydrzi teplota po lieku, to je fajn 🙂 dobre to mate vymyslene, mozno sa vyhadze, ako uz pisu mamicky alebo pride nejaky soplik, kasel… uz nech je teplejsie a tieto virozy trochu pominu 🙄 drzte sa 🍀
@mmoni89
@anavixy
@scorpionflower1
Baby ďakujem. Určite pôjdeme k lekárovi ak tak v stredu, ak to neustúpi. Obyčajne spava tak 2x za deň, ale dnes ťahá už 3tí spánok. Darmo, unavené telíčko. Ďakujem Vam za rady. 🙂
Baby,tak nakoniec to bol fakt covid zase.🤦♀️ Mali sme ho v decembri a teraz znova.🤦♀️ Ale už je to našťastie ok aj s tymi teplotami.