Vysoké horúčky

lb1984
21. feb 2024

Idem sa sem len vyrozprávať a možno sem hodíte nejakú skúsenosť akú máte vy. Dnes mi už rupli nervy z tých teplomerov co sú k dispozícii. Dcérka 2 deň teploty 40C ale také ze nepomáha ani paralen a nurofen už vôbec. Robíme zábaly (za 2 dní možno už 15 mame za sebou) lietame jak blázni okolo nej konzultujeme s pediatrom ze virus ak neprejde do 3 dní tak zasa u neho "stretko". Boli sme včera. Toto mame prosím v priebehu mesiaca 2 krát. 1. krát aspoň sme tie zábaly mohli robiť. Teraz studené ruky hneď keď zabal dávame nohy ani neriešim ma radu pediatra. Ma ich studené. Včera som bola tak blízko volania 112 dieťa horucka 40C hodina po striedaní paralen/nurofen a studené končatiny tak len pozerať pediater ze dat zabal nevadí ze studené nohy. Ok dali sme teplota klesla. Ráno už vyzerala ze sa držíme do 39 a prd od obeda zasa 39.5 ale už s tým ze mali sme studené ruky tak zahrievanie rúk po pol hodine zabal rovnako 4 hodiny po striedaní nurofen/paralen 40C. Chore toto. Kameň úrazu sú tie na hovno teplomery na elektrickom 39.2, galiovy 40C presne. No koľko ma potom dieťa v reále teplotu? Teraz po zabaloch na elektrickom 39.7 na galiovom 39. Verím viac galiovemu ale ...... rozmýšľam ak maminy merajú len elektrickým a sú tam také rozdiely ani nemusia tušiť ze ich dieťa má 40C 😪 teplota je u našej nezistitelna pri tých chorobách co teraz ma môže jeden na nej prazit vajce aj pri 38 ako pri 40, tvaricka červená ako repa a srdiečko tlcie ako o zivot . 😡 ako to riesite vy? Mate skúsenosť s takýmito teplotami skutočne ze dieťa non stop okolo 40C 2 dní? Co tie teplomery? So všetkými do koša alebo aký používate vy? Ma 6 rokov.

tinka2233
21. feb 2024

@lb1984 ahoj, ja sa môžem vyjadriť len k teplomerom, pretože takéto choroby a vysoke teploty ako popisuješ sme nikdy nezažili ani v mojej ani v mužovej rodine. Ale čo sa týka teplomerov určite gáliovy. Elektricke teplomery stoja za … ale samozrejme zaleži aký teplomer. Minule som pozerala a Philipps elektrický za viac ako 100e mal teda riadne nadupané vlastnosti. Ja keď som bola napisledy chora vedela som, že mam teplotu galiovx mi ukazoval 38 a elektricky 36 🙂 a nie nebol poškodení.

anavixy
21. feb 2024

Elektricky myslis normalny kontaktny digitalny? Lebo ak bezdotykovy tak tam niet o com diskutovat. Ak klasicky digitalny, tak tam verim ze vies ze mas ho nechat merat klasicky aspon 5 min (ani po zapipani nevyberat ale nechat) detto galiovy a verim, ze dvas na to aby mala teplomer spravne ulozeny po cely cas merania. Takze potom uz len skusit kupit iny digi teplomer, lebo taky rozdiel by byt nemal a napr pri mojom ani nie je, skontrolovane na sebe…
Davkovanie liekov predpokladam tiez ze mas zvladnute, tak len dodam ze mozes striedat aj po 3h, ale nesmies prekrocit celkovu maximalnu dennu davku. Inak myslim, ze postupujes spravne aj podla odporucani lekara.

lb1984
autor
22. feb 2024

@anavixy klasicky bezdotykovy je mi už jedno keď musím dávať merať pod pazuchou ci elektrický alebo galiovy. Len ma hnevá ze konečne zaspí ma 38.9 po tbl a musím s nou narábať aby som vedela co ďalej 😒 dnes cely deň nespala lebo meriame. U nás je problém ze ak dáme tbl po teplotách ma 39 do hodiny 40 aj keď ma tbl.

anavixy
22. feb 2024

@lb1984 Tak v tom pripade je zbytocne polemizovat o bezdotykovych teplomeroch, to je stara znama vec, ze nemeraju a asi nikdy nebudu merat spravne v porovnani s kontaktnym teplomerom. Ani jeden… to meranie je maximalne orientacne a aj to treba vediet kde a ako merat.

lb1984
autor
22. feb 2024

@tinka2233 ti iste dáky medicínsky už nepamätám značku 100€ ze odchýlka max 0.1 no jasne tak akurát vo sne. Len keď ide o tie 40 0.4 stupňa je veľmi veľa. My sme tiež nemavali schytila raz cez chrípku pred rokom ale krásne sa dalo korigovať liekmi, no toto co od januára co mame som nezažila. A je to horšie lebo skutocne už nepomáha nič ani tbl ani zábaly keď tak na chvíľku max. Teraz po paralene po 2 hodinách 38.8 🥺 už som na nervy. Ani ja keď som bola malá som také teploty nedávala....Naš pediater hovorí ze toto co teraz je nechápe nikdy také nemali samé hnusne vírusy.

lb1984
autor
22. feb 2024

@anavixy no len by výrobcovia nemali deklarovať odchýlky 0.1 max 0.2 😒 to mi taky teplomer za 40€ je na dve veci.

8853
22. feb 2024

Mali sme tri dni nezrazitelne 40,2 v kuse. Zabaly dookola, islo to max na 39,5. Meriam digitalnym na cele, ked sa mi nezda a presnu teplotu galiovym pod pazuchou. Srdiecko tiez islo ako sialene, ale to je tou horuckou. Chladila som aj celo, aby ho nebolela hlava, to mu pomahalo.
Nurofen ma na skatulkach zle davkovanie, treba pozriet na internete, aby nedostavala malu davku zbytocne. Inak u nas to bola chripka typu A

kleopatra114
22. feb 2024

Dcéra je teplotarka, 40 tkyteploty nie sú u nás nic výnimočne , zasadne meriam len bezdotykovým ( resp. Dvomi , ak si chcem potvrdiť). Nikdy ma nesklamali. Pod pazuskou to nevedia poriadne držať , na to sa naozaj nespolieham

katesocka
22. feb 2024

@anavixy my sme mali x druhov digitálnych teplomerov a všetky chvíľu po pipani vypli, nehrozí merať 5 minút. Ale ja s nimi meriam na 2 krát, druhé meranie je väčšinou presné.

anavixy
22. feb 2024

@katesocka vazne? Ja mam tusim microlife a ten vydrzi zapnuty 🤔

katesocka
22. feb 2024

@anavixy aj ja mám Microlife. Je možné, že som to už pri tomto ani neskúšala, ale zvykla som si merať 2 krát za sebou a teda podľa mňa u nás ukazuje správnu teplotu. Ale synovi držím ruku aby s ňou pri meraní nehýbal, dcére ešte meriam v zadočku.

lb1984
autor
23. feb 2024

Tak baby žiadny virus skončili sme v nemocnici....

kleopatra114
24. feb 2024

@lb1984 to ma mrzí, čo je napokon malej ? Veľa zdravia adrzte sa

anavixy
24. feb 2024

Tak ono aj s virusom sa da skoncit v nemocnici… A co jej teda je, aku dg dali? Drzim palce, nech ste rychlo doma a fit 🍀🍀

betulinka1
24. feb 2024

@lb1984 obdivujem ta, ze si uz pri 39,5 neletela na pohotovost. Keby mi teplomer ukazal 40 asi by som rovno odpadla. Drzim palce. Tie teplomery nie su presne ale take iste maju aj v nemocniciach, tie na čelo. Cize ani tam neukazujú presne.

lb1984
autor
25. feb 2024

@betulinka1 ono ja som práveže bola u Dr hneď keď nám to začalo. Preto som neletela na pohotovosť. Detto môj Dr je na maily a do hodiny mi vždy odpovie. Robil jej crp, popocuval, čo iné by na pohotovosti urobili? 😒 Včera sme šli na kontrolu sice intervaly medzi teplotami sa skracovali už bola aj na 37 len vždy sa to vysplhalo na 38.7.

lb1984
autor
25. feb 2024

@anavixy nevedia ci virus alebo baktéria. Ale možno virus na ktorý nasadla baktéria. Jej strašne vyletelo po 2 dňoch crp z 1 na nad 130. Rtg mala čisté resp na pravej strane sa niečo nášmu Dr nezdalo ale nevyzeralo to ešte na zapal pluc tak nas poslal do nemocnice ze tam ju zdiagnostikuju. Na prijme mala dýchanie čisté detto v zmysle ze pľúca ok ale priedušky a večer druhá Dr už počula ze to je zapal pluc. Čiže dg zapal pluc a zisťujú co za pliagu to ma. Teploty ma nižšie ale stále ma. Dostáva atb do žily, hydratuju ju a čakajú za výsledkami. V pondelok by mali byť múdrejší zatiaľ ze to nevyzerá na bežnú infekciu. Uvidíme v pondelok

anavixy
25. feb 2024

@lb1984 ano, tak to byva najcastejsie, ze na virus nasadne bakteria a potom uz len ze ktovie aka.. drzim palce, drzte sa 🍀🍀

lb1984
autor
25. feb 2024

@betulinka1 preto máme v nemocnici galiovy a premeriavame tým. Keď je horúca a elektrický nenamera tak aj sestričky nás poprosili nech premeriame galiovym. Ale čo poviem plne oddelenie katastrofu tam majú. Neviem ako ešte dopadneme ale sestričky fakt za 2 dní co som tam bola sedeli len málo stále behali po celom oddelení. Sa nečudujem ze sú vyhorete.

betulinka1
25. feb 2024

@lb1984 tak hlavne, ze uz ste pod kontrolou v tej nemocnici. Maleho dali vzdy na infuzie, ked sme tam boli s horúčkami a za dva dni vsetko preslo a na treti den sme isli domov. Ja sa horúčok okolo 40 stupnov strasne bojim. Kamoske tak zomrela rocna mala. Tiez doktorka na telefone a netreba nemocnicu. Ked prisli do nemocnice uz malej nebolo pomoci. Uz nefungoval mozog a zomrela. Tak mam taky blok. Ale Nastatie maly je uz velky, uz take horucky nemáva a v pohode uz rozumie aj ochladzovaniu tela. Uz to tak neprezivam ako do jeho 5 rokov.

lb1984
autor
26. feb 2024

@betulinka1 ja som z tak vysokých horucok tiež.... len teraz co koluje za svinstvo pred 2 rokmi chripka tiež 40. To bolo prvý krát do 3 dní sme brali atb aj napriek nízkemu crp zvládla to. Teraz v januári 2 krát 40 zvládla a tretí krát už nie ani sa nečudujem.... v nemocnici ešte sme neboli. Tak sme tam 4 deň a tak skoro nás nepustia. 😒 najhoršie je dostať sa tu k info ale takym ze presná diagnoza atď. Zatiaľ tapame...

betulinka1
26. feb 2024

@lb1984 presnú diagnózu mi nikdy nepovedali. Proste reakcia tela na hocičo pri deťoch to je tak. Povedia všeobecne, že viróza. Každopádne treba posilniť imunitu ale to určite vieš.