Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s nadbytkom železa. Môj 16-ročný syn má po druhom odbere stále vysoké hodnoty železa, tak som sa trošku vystrašila o čo ide a čo s tým treba robiť..... mali ste niekto takúto skúsenosť? Ďakujem...
@tomi97 doktor nefrológ pri zistení povedal, že ide o nejaké ojedinelé ochorenie, ale neviem aké a po kontrolnom odbere pediatrička povedala, že je sama zaskočená a že to bude konzultovať s hematológičkou tak ja neviem, či to je alebo nie je nebezpečné, ale syn sa dosť často sťažuje na únavu, tak neviem, či je to z toho, alebo nie. Proste ma vystrašili ...
@im709vf ja som čítala, že aj prebytok sa prejavuje únavou, aj syn bral vitamín C, lebo mal covid, ale nie tak pravidelne, je na internáte takže určite občas zabudol, no neviem, snáď aj jemu zistia, iba niečo drobné a nič vážne. Vystrašená som z toho, že nikto o tom veľmi nevie...ďamujem za reakciu, povzbudila ma...
Vie mi niekto poradiť mám veľmi vysoké hodnoty zeleza vyše tisíc a má byť 150 dá sa to liečiť má niekto skúsenosti,?