Vysoké hodnoty železa u 16 ročného syna

annak104
20. apr 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s nadbytkom železa. Môj 16-ročný syn má po druhom odbere stále vysoké hodnoty železa, tak som sa trošku vystrašila o čo ide a čo s tým treba robiť..... mali ste niekto takúto skúsenosť? Ďakujem...

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annak104
autor
20. apr 2022

@tomi97 doktor nefrológ pri zistení povedal, že ide o nejaké ojedinelé ochorenie, ale neviem aké a po kontrolnom odbere pediatrička povedala, že je sama zaskočená a že to bude konzultovať s hematológičkou tak ja neviem, či to je alebo nie je nebezpečné, ale syn sa dosť často sťažuje na únavu, tak neviem, či je to z toho, alebo nie. Proste ma vystrašili ...

im709vf
20. apr 2022

@annak104 únava väčšinou súvisí s nedostatkom, nie prebytkom železa. Mamka mala nadbytok železa, ale u nej sa prišlo na takú "banalitu" ako dlhodobo zvýšené dávku vit. C. To vraj podporuje vstrebávanie železa, preto ho mala veľa.

annak104
autor
20. apr 2022

@im709vf ja som čítala, že aj prebytok sa prejavuje únavou, aj syn bral vitamín C, lebo mal covid, ale nie tak pravidelne, je na internáte takže určite občas zabudol, no neviem, snáď aj jemu zistia, iba niečo drobné a nič vážne. Vystrašená som z toho, že nikto o tom veľmi nevie...ďamujem za reakciu, povzbudila ma...

nastasyk
8. nov 2022

@annak104 dobrý deň, môj syn má nadbytok železa, bol aj hospitalizovaný na onkológii, nezistili mu nič, len celiakiu... A hrozne dlho to trvalo, lebo pri celiakiu býva železo nízke a on ho ma vysoké

annak104
autor
8. nov 2022

@nastasyk Už na to ani neviem reagovať, mój syn ho mal 2x vysoké a keď sme išli na hematológiu už ho mal v poriadku, takze ďalej sa nic u lekara neriešilo...neviem...

lili69
16. mar 2024

Vie mi niekto poradiť mám veľmi vysoké hodnoty zeleza vyše tisíc a má byť 150 dá sa to liečiť má niekto skúsenosti,?